ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μικρές αναζωπυρώσεις στο Ποικίλο – Beriev και Erikson σε δράση

Μικρές αλλά ελεγχόμενες αναζωπυρώσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Ποικίλο Όρος, στην πλευρά της Πετρούπολης. Από το πρωί επιτόπου επιχειρούν το Ρωσικό Beriev και ένα ελικόπτερο Erickson.

Στο μεταξύ ένα κύμα εθελοντισμού ξεπήδησε στην πόλη μας, ειδικά εχτές με τη φωτιά στο Ποικίλο, και δεν είναι λίγα τα παράπονα που φτάνουν στην εφημερίδα μας “για έλλειψη οργάνωσης” και ζητούν από τον Δήμο να πάρει πρωτοβουλίες.

Πράγματι το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο πολλοί εθελοντές, κυρίως νεαρόκοσμος, φύλαξαν σκοπιές σε περιφερειακά σημεία της πόλης.

Η γνωμη της εφημερίδας μας πάντως είναι ότι αυτή η προθυμία πρέπει να αποκτήσει μονιμότερη μορφή, ώστε να μπορεί να είναι πιο χρήσιμη, είτε με την επαρκή οργάνωση, που δεν θα μοιάζει με ξέσπασμα, είτε -και κυρίως- με την σωστή εκπαίδευση στο επίπεδο της πυρασφάλειας και της παροχής πρώτων βοηθειών.

Μικρές αναζωπυρώσεις στο Ποικίλο - Beriev και Erikson σε δράση 3
Εκτήμηση της έκτασης που κάηλε στο Ποικίλο (από τη σελίδα Αιγάλεως – Ποικίλο. Εξερευνώντας την φύση και την ιστορία)

Θυμίζουμε ένα άρθρο μας που δημοσιεύσαμε στην αρχή του καλοκαιριού, όπου επισημαίναμε ακριβώς αυτό: Την έλλειψη εθελοντικής προσφοράς για την πλαισίωση των (μικρών) δυνάμεων του Δήμου. Τότε εισπράξαμε πολλά παράπονα για τις παρατηρήσεις μας, να όμως που ήρθε η ώρα (δυστυχώς) να δικαιωθούμε.

Εν πάσει περιπτώσει, “στερνή μου γνώμη να σ’ είχα πρώτα”. Ας ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια κι όχι πάλι την τελευταία στιγμή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button