ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μ. Σελέκος: “Με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες” – Μήνυμα συνέχειας στην πρώτη της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μαζικότητα, αγωνιστικό πνεύμα, αισιοδοξία, κυριάρχησαν στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης Χαϊδαρίου”. Πλήθος Χαϊδαριωτών έδωσε το δυναμικό παρόν, κατακλύζοντας τον χώρο εντός και εκτός της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου, όπου ο Μιχάλης Σελέκος έκανε την έναρξη της εκλογικής εκστρατείας.  

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Γιάννης Πρωτούλης

Μιχάλης Σελέκος: “Συγκλονιστική και συγκινητική παρουσία του κόσμου” 

Ο Μιχάλης Σελέκος, λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης, μίλησε στην εφημερίδα μας για “πολύ μεγάλη συγκέντρωση, μέσα σε ένα συγκλονιστικό και ταυτόχρονα συγκινητικό κλίμα. Αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία για ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα, στην εκλογική μάχη που θα δώσουμε τον ερχόμενο Μάιο. Ο κόσμος μάς έδειξε τη βεβαιότητά του ότι θα είμαστε και πάλι στη διοίκηση του Δήμου. Πολλοί ήταν εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν από πρώτο χέρι ποια είναι η πραγματική εικόνα του Δήμου. Τα προβλήματα της γραφειοκρατίας από την κεντρική εξουσία. Τα δικά μας πεπραγμένα. Τα έργα που προγραμματίζουμε. Την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Τα σκάνδαλα των προηγούμενων διοικήσεων και άλλα. Ο κόσμος έμεινε ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα δράση μας και το πρόγραμμά μας. Έδειξε τη χαρά του, τον ενθουσιασμό του και την αισιοδοξία του για το μέλλον μας στο τιμόνι του Δήμου.”

Κεντρικά σημεία της ομιλίας του δημάρχου

Ο Μ. Σελέκος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να πάνε στις κάλπες “με κριτήριο την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή διαπερνά όλους τους μηχανισμούς σε κεντρική και τοπική διοίκηση”.

Μίλησε για “υποκρισία των άλλων υποψηφίων, που από τη μία στηρίζουν την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική. Και από την άλλη, κάνουν λόγο για προβλήματα υποχρηματοδότησης, έλλειψης υποδομών, κλπ. Θύμισε ότι «όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ ψήφισαν τα μνημόνια και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Αφουγκραστήκαμε τις λαϊκές ανάγκες

Έκανε μια σύντομη αναφορά στο τι παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή από την προηγούμενη. Υπογράμμισε ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση, «ακολουθήσαμε έναν άλλο δρόμο και πήραμε αποφάσεις που αφουγκράζονται τις λαϊκές ανάγκες. Βρεθήκαμε στο πλάι των εργαζομένων. Εκφράσαμε την έμπρακτη στήριξή μας στους εργαζόμενους στα 5μηνα, στα 8μηνα, στους παρατασιούχους, τις καθαρίστριες των σχολείων. Πήραμε αποφάσεις για την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων στο Δήμο μας».

Αναφέρθηκε στη δράση που ανέπτυξε η δημοτική αρχή για την ανακούφιση των εργαζομένων. Για παράδειγμα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. 

Δήθεν ανεξάρτητοι

«Αυτό το διάστημα, όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, θα βγαίνουν πολλοί με το μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου. Με το πολυσυζητημένο σύνθημα “έξω τα κόμματα”», είπε σε άλλο σημείο. Υποστήριξε ότι “πρόκειται για κολπάκια που εξαντλούνται το βράδυ των εκλογών, αφού μετά τις κάλπες, όλοι δηλώνουν πίστη στα κόμματα που ανήκουν.”

Σε άλλο σημείο τόνισε: “Έχουμε πολλά σχέδια, όρεξη και όνειρα για να κάνουμε πολλά πράγματα, για να ανακουφίσουμε τη ζωή των κατοίκων. Να βάλουμε μια πινελιά ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας στο γκρίζο που κυριαρχεί σήμερα».

“Δεν κάνουμε υποκλίσεις”

«Εμείς δεν θα κάνουμε υποκλίσεις, ούτε θα αποδεχόμαστε όσα επιβάλουν η κυβέρνηση, η περιφέρεια και η ΕΕ. Δεν θα βάλουμε φόρους στο λαό, ούτε θα βλέπουμε τα λαϊκά στρώματα σαν μέσο συνεχούς αφαίμαξης», είπε. Ακόμη: “Δεν τόλμησε κανένας επιχειρηματίας να βάλει στο μάτι το Σκαραμαγκά, το Στρατόπεδο, το Δαφνί, τα βουνά μας, τη δυτική πύλη της Αθήνας».

Καλώντας σε μαχητική και πλατιά δράση για την υποστήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε ότι τις μέρες που απομένουν «δεν περισσεύει κανείς. Απλώνουμε το χέρι μας σε όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους, που δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση που ζουν. Που θέλουν να αγωνιστούν για να την αλλάξουν, ανεξάρτητα αν προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους. 

Όπως είπε, «περισσότεροι εκλεγμένοι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, θα μπορούν να παλεύουν από καλύτερες θέσεις. Θα αποκαλύπτουν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, θα αποτρέπουν αντιλαϊκά μέτρα. Θα διεκδικούν και θα κερδίζουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας».

Ολόκληρη η ομιλία του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου

Πανστρατιά

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Πορφύρης κάλεσε σε πανστρατιά τους εργάτες να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες και ανέδειξε τη σημασία να επανεκλεγεί ο κομμουνιστής Δήμαρχος Μ. Σελέκος και η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Χαϊδαρι, που στάθηκε στο πλευρό των αγώνων των εργαζόμενων.

Ο Σταμάτης Τζελέπης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπερψηφιστούν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και να επανεκλεγεί Δήμαρχος κομμουνιστής, γιατί αποδείχτηκε στην πράξη ότι μόνο με αγώνες, μπορούν να προωθηθούν τα λαϊκά συμφέροντα.

 

Η Μαρία Μαγγανάρη κάλεσε όλους τους νέους που αντιλαμβάνονται ότι όσο παραμένουν αμέτοχοι, δεν αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο, να πάρουν θέση στο πλευρό του Δημάρχου και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η ομιλία του Γιώργου Πρωτούλη, υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής

39 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αλεξανδρής – Πουρσανίδης Δημήτρης, ηθοποιός, βραβευμένος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στα Κρατικά Βραβεία Κινηματογράφου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαϊντεραμπάτ, ενώ του έχει απονεμηθεί το Βραβείο «Μάνος Κατράκης». Έχει διακριθεί ακόμη σε πολλές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

2. Αντωνίου Μάκης, συνταξιούχος, Πρόεδρος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Θριάμβου, Γ.Γ Ένωσης Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Αθήνας, πρώην ταμίας του Συλλόγου Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Χαϊδαρίου, πρώην Αντιπρόεδρος ΣΕΗΕΑ – Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής.

3. Βαρυτιμιάδης Ηλίας, κατασκευαστής πολυκατοικιών, πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας.

4. Βελλής Ευάγγελος, συνταξιούχος αυτοκινητιστής, φανοποιός.

5. Βορέας Κωνσταντίνος, χρυσοχόος, πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας.

6. Βουλγαρίδης Λεωνίδας, ελεύθερος επαγγελματίας, Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χαϊδαρίου (ΚΕΔΧ).

7. Δαουάχερ Ναουάφ, χειρουργός ουρολόγος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας.

8. Δημουλά Μαρία, συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος, Δημοτική Σύμβουλος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του παραρτήματος Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) Χαϊδαρίου.

9. Ζέρβα Γιαννούλα, ελεύθερη επαγγελματίας, Δημοτική Σύμβουλος, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Χαϊδαρίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Χαϊδαρίου, Αντιπρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάτω Αφαίας.

10. Ζώτος Ιωάννης, οδοντίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος.

11. Θεοδώρου Χριστιάνα, ιατρική επισκέπτης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Χαϊδαρίου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου.

12. Θερμού Ελένη, νοσηλεύτρια στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαΐτειο», Γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, μέλος του Υπηρεσιακού Συμβούλιου του Δρομοκαΐτειου Νοσοκομείου, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου.

13. Καραγιάννης Νίκος, λογιστής, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού.

14. Καψοπούλου Μαρίνα, κοινωνική λειτουργός – ανθρωπολόγος, Γραμματέας της Ένωσης Γονέων Χαϊδαρίου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου.

15. Κεντρής Αλέξανδρος, μουσικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) Χαϊδαρίου.

16. Κουβαράς Παναγιώτης, λογιστής, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χαϊδαρίου, Πρόεδρος του παραρτήματος Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) Χαϊδαρίου.

17. Λατρώνη Γιάννα, ελεύθερη επαγγελματίας, Γραμματέας του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) Χαϊδαρίου.

18. Λιόντος Δημήτρης, συνταξιούχος δάσκαλος, μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου.

19. Μαγγανάρη Μαρία, διεθνής εκπαιδεύτρια δασκάλων Γιόγκα, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος

20. Μοσχονάς Παναγιώτης, λογιστής, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χαϊδαρίου.

21. Νικολόπουλος Κωνσταντίνος, ηλεκτρολόγος στην βιομηχανία «Παπαστράτος», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εργαζομένων «Παπαστράτος».

22. Παλαιολόγος Θεόφιλος, χειρουργός μαιευτήρας γυναικολόγος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων 7ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου.

23. Παναγοπούλου Αλεξία, φυσικοθεραπεύτρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ψ.Ν.Α.) Δαφνί, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Χαϊδαρίου.

24. Παντελάρος Βασίλης, πρώην έμπορος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου.

25. Πιτιανού Βάσω, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάτω Αφαίας.

26. Πορφύρης Παναγιώτης, οδηγός – πωλητής, Αντιπρόεδρος κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Αττικής Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών.

27. Σακουλογέωργα Χρυσάνθη, δασκάλα στο 3ο Δημοτικό Χαϊδαρίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων –Νηπιαγωγών Χαϊδαρίου.

28. Σταθάς Κωνσταντίνος, πολιτικός μηχανικός, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας.

29. Σταθόπουλος Νικόλαος, λογιστής.

30. Τζανοπούλου Αικατερίνη, φαρμακοποιός, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χαϊδαρίου.

31. Τζελέπης Σταμάτης, ηθοποιός – σκηνοθέτης, βραβευμένος από την Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Έχει διακριθεί ακόμη σε πολλές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

32. Τροχίδης Γιώργος, φοιτητής τμήματος ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

33. Τσίφτη Αικατερίνη, ιδιωτική υπάλληλος, Εξελικτική Επιτροπή του Συλλόγου Γυναικών Χαϊδαρίου.

34. Τσιώρας Κώστας, συνταξιούχος, Πρόεδρος του συλλόγου «Θεσσαλική Γη» Χαϊδαρίου και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής.

35. Τσουκνίδας Κωνσταντίνος, συνταξιούχος, Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας

36. Φίλης Χρήστος, εργαζόμενος στον επισιτισμό.

37. Χατζηδημητρίου Μαρία, δικηγόρος.

38. Χατζηστεργίου Στέλλα, ιδιωτική υπάλληλος , Δημοτική Σύμβουλος.

39. Χουδελούδης Μόσχος, συνταξιούχος Δημοτικός υπάλληλος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button