ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μιχάλης Μυτακίδης, Active Member: Μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Ελευσίνα

Μια πολυμεσική, οπτικοακουστική παράσταση θα παρουσιάσει ο Μιχάλης Μυτακίδης και και η ομάδα «Ανάληψις», τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου, στο πλαίσιο της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης  και του  Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει μουσική φτιαγμένη αποκλειστικά από ήχους της πόλης, δραματοποιημένο κινηματογραφικό υλικό και μία ρυθμικά λυρική αφήγηση για το παρελθόν του ελευσίνιου τόπου και τη σύνδεσή του με το σήμερα. Μία ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία που περιλαμβάνει ηχογραφήσεις (field recordings) από βιομηχανικές περιοχές, την καρδιά της πόλης, τους συνοικισμούς της έως και τη θάλασσα, η οποία φιλοδοξεί να αναδείξει την ιερότητα και την ιστορία της Ελευσίνας προσελκύοντας το ενδιαφέρον των νέων κατοίκων της.

Μιχάλης Μυτακίδης

Παράλληλα, οι Active Member, γείτονες από το Πέραμα και με πολλούς δεσμούς με την Ελευσίνα, θα παρουσιάσουν κομμάτια-ορόσημα της 30χρονης και πλέον πορείας τους εκ νέου επιμελημένα, με μελωδίες, συχνότητες και στίχους που έχουν συντροφεύσει μέχρι σήμερα χιλιάδες νέους κάθε ηλικίας. Το υλικό που θα δημιουργήσει ο Μιχάλης Μυτακίδης από τις βιντεοσκοπήσεις και τις ηχογραφήσεις θα μείνει στην περιοχή της Ελευσίνας ως μια δημιουργία-παρακαταθήκη χωρίς προηγούμενο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button