“ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ” είναι αφιερωμένο το φετινό ημερολόγιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»… Μπορείτε να το προμηθευτείτε στο καφενείο του ΝΙΚΟΥ ΜΠΡΗ στο Πυργί και στην Αθήνα να τηλεφωνήσετε στο 697 296 306,  2105910931 και στα μέλη του ΔΣ.

Αγαπητοί  Συμπατριώτες, Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου μας… Ακολουθώντας την παράδοση των θεματικών ημερολογίων των τελευταίων  χρόνων, παρά την πανδημία, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ», με οδηγό την νοσταλγία και με στόχο την ενδυνάμωση του αισθήματος της αγάπης για τον τόπο μας, αποφάσισε την έκδοση επιτοίχιου συλλεκτικού ημερολογίου 2021 με τίτλο: «Μια βόλτα στον Εμπορειό του χθες».

Στόχος μας επίσης είναι να γνωρίσουν όσον το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι τον πανέμορφο παραθαλάσσιο οικισμό – επίνειο του χωριού μας με το γραφικό λιμανάκι του, τις φημισμένες ακρογιαλιές του τον ΜΑΥΡΟ ΓΙΑΛΟ και το ΦΩΤΣΙ (Φώκι), να μάθουν την ιστορία του και να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς του χώρους με τα σημαντικά μνημεία (βαπτιστήρι, ακρόπολη, λείψανα προστορικού οικισμού, Ναός Αθηνάς κ.λπ.), που φανερώνουν την μακραίωνη δραστηριότητα στην περιοχή. Για την ώρα  όμως εμείς θα κάνουμε μια βόλτα μέσα από τις νοσταλγικές φωτογραφίες του παρελθόντος, στο γραφικό λιμανάκι του Εμπουργιού και στην πιο ενεργειακή παραλία της Χίου τον Μαύρο Γιαλό, με την άγρια ομορφιά, τα καταγάλανα νερά και τις μαύρες λιλάδες που δημιουργήθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου του Ψάρωνα στην αρχαιότητα, σημείο αναφοράς των παιδικών και ενήλικων χρόνων μας!

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους με ευαισθησία και αγάπη μας διέθεσαν φωτογραφίες, που μέσα από αυτές επιστρέφει η μνήμη μας νοσταλγικά και αναζητά παλιές θύμησες, μαρτυρίες, εικόνες και πρόσωπα που μας λείπουν! ΚΑΛΗ ΒΟΛΤΑ… με την ελπίδα και την προσμονή της καλής είδησης ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και θα είμαστε όλοι ελεύθεροι να απολαύσουμε τις ομορφιές του τόπου μας και του Εμπουργιού μας!

Βοηθήστε μας να κρατήσουμε τον Σύλλογο δυνατό. Τα έξοδα τρέχουν δυστυχώς… Ευχαριστούμε!!!

Ο Σύλλογος μας εύχεται σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ για το έτος 2021. Υγεία, αγάπη, χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.

Το ημερολόγιο έγινε από τις εκδόσεις “ΑΛΦΑ ΠΙ” – Χίος…