ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια φορά πρόσκοπος, πάντα πρόσκοπος! 50 χρόνια Σύστημα Δασοπροσκόπων Χαϊδαρίου

Επετειακή σύναξη για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του 2ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Χαϊδαρίου, οι παλαιοί πρόσκοποι συγκεντρώθηκαν και θυμήθηκαν! Θυμήθηκαν ένα συναρπαστικό ταξίδι, το οποίο αφύπνισε τόσο την ψυχή όσο και το πνεύμα όλων.

Σήμερα λοιπόν, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του 2ου Συστήματος Δ/Π και οι παλαιοί πρόσκοποι συγκεντρώθηκαν στην τοποθεσία Βοτανικός κήπος, στο δάσος που ανίχνευσαν, περπάτησαν, έτρεξαν, έπαιξαν, αγάπησαν και έγινε πάλι δικό τους όπως τότε. Σαν να μην είχε αλλάξει τίποτα από τότε… οι αναμνήσεις η μία μετά την άλλη ήρθαν ξανά στο νου.

Γελάσανε και έγιναν πάλι παιδιά όπως τότε! Πρωταρχικό κύτταρο της πρώτης ομάδας του 2ου συστήματος Δ/Π ο Γιώργος Νικολάου μαζί με τον Γιώργο Κεφάλα, δύο μικρά παιδιά γεμάτα όρεξη και φαντασία που μαζί τους τράβηξαν πολλούς ακόμη σε ένα ταξίδι δημιουργικό.

Χρόνια αξέχαστα γεμάτα δράση, περιπέτειες, ένταση…

Πολλοί εντάχθηκαν σε αυτή την ομάδα, άλλοι έφυγαν, όμως κανείς δεν ξέχασε πόσο κόπο έκαναν όλα αυτά τα παιδιά να μεγαλουργήσουν, να διακριθούν και να αγαπήσουν τα ιδανικά που διδάχθηκαν από τον προσκοπισμό.

Μια φορά πρόσκοπος, πάντα πρόσκοπος! 50 χρόνια Σύστημα Δασοπροσκόπων Χαϊδαρίου 3

Τίμησαν και το μεγαλύτερο τους παιδί, τον παντοτινό τους αρχηγό Νίκο Κονταρίνη, που με το ήθος και τις αξίες του έδωσε πνοή στο όνειρο, οργανώνοντας ένα δυνατό και υγιές σύστημα με ήθος, γνώση, δικαιοσύνη που έφτασε σε επιτυχίες και διακρίσεις όλων των βαθμίδων Λυκοπούλων, Προσκόπων και Ανιχνευτών πέρα από τα όρια του Δήμου…

Ο άνεμος των αναμνήσεων δεν σταματά, είναι η αρχή για να θυμούνται οι παλαιότεροι, να μαθαίνουν οι νεότεροι και να μη ξεχνάμε ποτέ «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» για πάντα για μια ζωή.                                                                                                                   

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button