ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

MG Travel – Υπέροχες επιλογές για ελληνική Αποκριά και Κούλουμα

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Μυστράς – Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη, του Κουτρούλη ο γάμος

MG Travel - Υπέροχες επιλογές για ελληνική Αποκριά και Κούλουμα 1

Διήμερη, 80 €

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 6/3

Αναχώρηση στις 07:30 για το Αρτεμίσιο, στάση, και συνεχίζουμε για τη Σπάρτη και την καστροπολιτεία του Μυστρά, με το επιβλητικό παλάτι στην κορυφή του λόφου και τις υπέροχες βυζαντινές εκκλησίες που φημίζονται για τις τοιχογραφίες τους. Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τον Ταΰγετο μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής και θα σταματήσουμε για καφέ σε υψόμετρο 1.300μ.  Επόμενος σταθμός, η  όμορφη πόλη της Καλαμάτας, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/3

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Πύλο, επίσκεψη στο κάστρο της πόλης και στο ανακαινισμένο μουσείο. Συνεχίζουμε για τη Μεθώνη, όπου θα παραμείνουμε για το γεύμα μας και θα παρακολουθήσουμε… το Γάμο του Κουτρούλη!

Οι κάτοικοι της Μεθώνης, όπου ζούσε ο καβαλλάριος Ιωάννης Κουτρούλης, τιμούν την Καθαρά Δευτέρα το γάμο του, ο οποίος σύμφωνα με το θρύλο πραγματοποιήθηκε με θορυβώδεις εορτασμούς τον 14αι., μετά από 17 ολόκληρα χρόνια αναμονής που χρειάστηκαν για να καταφέρει ο κυρ Ιωάννης να πάρει την άδεια και να παντρευτεί την (πρώην παντρεμένη) ερωμένη του.  Το βράδυ, επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Kίσσαβος – ΛάρισαΤύρναβος, Μπουρανί

MG Travel - Υπέροχες επιλογές για ελληνική Αποκριά και Κούλουμα 3

Διήμερη, 80 €

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 6/3

Αναχώρηση στις 08:00, στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ, και συνεχίζουμε για τη Θεσσαλία και τον Κίσσαβο, που είναι κυρίως γνωστός ως «αντίπαλος» του Ολύμπου, ενώ οι ομορφιές του με τις χαρακτηριστικές εναλλαγές βουνού και θάλασσας είναι ισάξιες. Ξεκινώντας για τον «παραλιακό» γύρο του  Κισσάβου, περνάμε από την Αγιά και φθάνουμε στην παραλία του Αγιόκαμπου, όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας περνώντας από τα χωριά Βελίκα, Σωτηρίτσα, Κόκκινο Νερό και Στόμιο, φθάνουμε στην κοιλάδα των Τεμπών και κατόπιν στη Λάρισα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/3

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την πόλη της Λάρισας και τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Ξεκινώντας από το Αρχαίο Θέατρο, θα ανηφορίσουμε το λόφο του Φρουρίου και θα φτάσουμε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλείου, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Ο ναός θεμελιώθηκε τον 6ο αιώνα προς τιμήν του Μητροπολίτη Αχιλλείου που έζησε στη Λάρισα  (4ο αιώνα), είναι τρίκλιτη βασιλική με νάρθηκα και  έχει θέα στο Πάρκο Αλκαζάρ και στον Πηνειό. Επόμενος σταθμός ο Τύρναβος, όπου θα παρακολουθήσουμε το Μπουρανί, το περίφημο διονυσιακό έθιμο που αναβιώνει την Καθαρά Δευτέρα και συνδέεται με την αρχή της Άνοιξης, τη γονιμότητα και τη βλάστηση (πιθανό γεύμα). Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα.

Κούλουμα στο Γαλαξίδι – Αλευρομουτζουρώματα

MG Travel - Υπέροχες επιλογές για ελληνική Αποκριά και Κούλουμα 5

Μονοήμερη, 20 €

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/3

Αναχώρηση στις 08:00 για τον Ισθμό, στάση, περνάμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και φθάνουμε στην όμορφη Ναύπακτο με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδο του λιμανιού. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Γαλαξίδι, όπου θα γιορτάσουμε τα κούλουμα. Οι εορτασμοί ξεκινούν στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Μάμα με μουσική και σαρακοστιανά κεράσματα, ενώ κορυφώνονται στην προβλήτα του λιμανιού  με τα “αλευρομουντζουρώματα”, το έθιμο του αλευροπόλεμου που αναβιώνει τις Απόκριες. Επόμενος σταθμός η Ιτέα, όπου θα παραμείνουμε για περίπατο και καφέ, και από εκεί επιστρέφουμε στην Αθήνα περνώντας από τη Δεσφίνα, το Δίστομο και τη Λειβαδειά με στάση καθοδόν.

Απόκριες στη Χαλκίδα

 Μονοήμερη, 17 €

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 6/3

Αναχώρηση στις 08:00 για τη Χαλκίδα, όπου θα παραμείνουμε για να γνωρίσουμε την πόλη και να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα του Καρναβαλιού, με μουσικά σχήματα στους δρόμους και φόντο τα όμορφα νερά του Ευρίπου. Στο γειτονικό Προκόπι θα επισκεφθούμε τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Αμφίκλεια – Τιθορέα, Γαϊτανάκι

MG Travel - Υπέροχες επιλογές για ελληνική Αποκριά και Κούλουμα 7

Μονοήμερη, 17 €

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 6/3

Αναχώρηση στις 08:00 για την Αμφίκλεια με ενδιάμεση στάση για καφέ. Χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού η πόλη της Αμφίκλειας φημίζεται για το φυσικό κάλλος, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και τα νεοκλασικά αρχοντικά, ενώ ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι το Μουσείο του Άρτου, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του κέντρου έρευνας και Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Εδώ θα μάθουμε για τη διαδικασία της παρασκευής του ψωμιού και τα χρηστικά αντικείμενα της καθημερινότητας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Θα δούμε επίσης τις προετοιμασίες για το κοντοσούβλι των 120 μέτρων που ετοιμάζουν οι ντόπιοι για τις Απόκριες. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Τιθορέα για να παρακολουθήσουμε το Γαϊτανάκι και να γευτούμε την κοκκινιστή προβατίνα που ετοιμάζει ο Σύλλογος. Το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button