LIFESTYLEΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

MG Travel: Βουτιά στα χρώματα του φθινοπώρου – Εκδρομές Οκτωβρίου

Μην χάνετε ευκαιρία για απόδραση! Δεκάδες υπέροχες προτάσεις για ταξίδι σας περιμένουν τον Οκτώβριο, τον μήνα που η φύση φοράει τα πιο μαγικά της χρώματα!

Ονειρευτείτε και σχεδιάστε έγκαιρα την επόμενη εκδρομή σας. Με το MG travel φυσικά!

INFO: Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Τ: 210 5324850. Υποκατάστημα: Πλάτωνος 122, Κολωνό, Τ: 210 5150851

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

3/10 ΤΕΤΑΡΤΗ, ΟΣΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (ΕΟΡΤΗ), ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 15:30 για να παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό της Ιεράς ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Κυπαρισσιώτισσας & ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ στα ΜΕΓΑΡΑ. Κατόπιν θα κάνουμε στάση στην ΠΑΧΗ για καφέ ή ουζάκι. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

6-7/10, ΤΗΝΟΣ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
6/10 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ.  Διανυκτέρευση.
7/10 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

7/10 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΗΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11.15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ

7/10, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ποταμός Καρπενησιώτης, στο δρόμο για Προυσσό.

Αναχώρηση στις 07:00 για ΛΑΜΙΑ, καθοδόν στάση, κατόπιν για ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ και φθάνουμε στην ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ που είναι κτισμένη σε βράχο, προσκύνημα. Επιστροφή στη διασταύρωση ΜΙΚΡΟΥ-ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ για φαγητό. Εν συνεχεία για ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, στάση, ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν, επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

7/10 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΔΙΑΠΛΟΥΣ) – ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ


Αναχώρηση στις 08:00 για τα ΙΣΘΜΙΑ. Επιβίβαση στο πλοίο το οποίο θα μας κάνει το διάπλου της Διώρυγας μέχρι την έξοδο του Κορινθιακού. Θα θαυμάσουμε ένα από τα κατασκευαστικά επιτεύγματα του 19ου αιώνα και φυσικά θα πάρουμε μοναδικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια αναχωρούμε για επίσκεψη στον Ακροκόρινθο και στην ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ. Στάση. Στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ θα έχουμε το φαγητό μας και το βραδάκι θα επιστρέψουμε στην ΑΘΗΝΑ με μία στάση καθοδόν.
Τιμή συμμετοχής:      ευρώ

7/10 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ – ΑΡΟΑΝΙΑ – ΖΑΡΟΥΧΛΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Λίμνη Τσιβλού

Αναχώρηση στις 07:30 για ΙΣΘΜΟ στάση, ΑΚΡΑΤΑ και από εκεί ανηφορίζουμε για ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ, παραμονή στην μαγευτική τοποθεσία που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με τον καταπράσινο περίγυρο των βουνών και αποτελεί παράλληλα και σπουδαίο υγροβιότοπο. Κατόπιν για τη γραφική ΖΑΡΟΥΧΛΑ, γεύμα στο όμορφο χωριό με τα τρεχούμενα νερά και το δάσος από έλατα και καστανιές στις πλαγιές των Αροανίων σε υψόμετρο 1037μ. Εν συνεχεία επιστροφή από ΑΚΡΑΤΑ, ΙΣΘΜΟ στάση, ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ

13-14/10 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ, 2 ΗΜΕΡΕΣ

Μονή Προυσσού

13/10/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ με ενδιάμεση στάση κοντά στη ΛΑΜΙΑ για καφέ. Ακολούθως, αφού περάσουμε ΛΑΜΙΑ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ φτάνουμε στον ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ και στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, συνεχίζουμε για τους ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ, ένα από τα γραφικότερα χωριά. Ως γνωστό το χωριό αυτό κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής ήταν έδρα της ελεύθερης κυβέρνησης του Βουνού, πιθανό γεύμα στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
14/10/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της υπέροχης καταπράσινης διαδρομής για την γραφική κοιλάδα του ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗ – ΤΟ ΓΑΥΡΟ – ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΛΕΙΔΙ, στάση στη θέση «ΤΥΠΩΜΑ» ή «ΠΑΤΗΜΑΤΑ» όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονται τα ΠΑΤΗΜΑΤΑ της εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ και αρκετά ψηλότερα η ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑ, που δημιούργησε στο πέρασμά της πηγαίνοντας στο χώρο όπου την βρήκαν – τη γέφυρα ΔΙΠΟΤΑΜΟΥ και τη σπουδαία μονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ, χτισμένη σε απόκρημνο βράχο. Σχετική παραμονή για ευλαβικό προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της που βρίσκεται σε κρύπτη – Παρεκκλήσι μέσα στο καθολικό της μονής, επίσκεψη στην αίθουσα πολύτιμων κειμηλίων με χρυσοκεντήματα, χειρόγραφους κώδικες, καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Γ. Καραϊσκάκη. Κατόπιν αναχώρηση για το ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια στάση στη διασταύρωση ΝΕΟΥ ΜΙΚΡΟΥ και ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ όπου θα γευματίσουμε. Επόμενη στάση στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ για καφέ και στη συνέχεια στον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ για να αγοράσουμε ντόπιο κρέας. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή συμμετοχής: 65 ευρώ
Περιλαμβάνονται: μεταφορά με πολυτελές πούλμαν, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο3* με πρωινό, οι περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

13-14/10 ΤΗΝΟΣ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
13/10 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ.  Διανυκτέρευση.
14/10 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

13/10 ΣΑΒΒΑΤΟ, ΤΗΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το  νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11.15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ

14/10 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΥΘΝΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Λουτρά Κύθνου

Αναχώρηση στις 07:30 από ΑΘΗΝΑ για το ΛΑΥΡΙΟ. Επιβίβαση στο πλοίο και από εκεί αναχώρηση για την όμορφη ΚΥΘΝΟ. Πρώτος μας σταθμός η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑ, προστάτιδα του νησιού να έχει στην αγκάλη της όλη την ΚΥΘΝΟ. Χτισμένη πάνω στο βράχο θαυμάζει και η ίδια την θέα και ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του ΑΙΓΑΙΟΥ και συνεχίζουμε για την ΔΡΥΟΠΙΔΑ (πρωτεύουσα) παραμονή, επίσκεψη στην πόλη. Κατόπιν αναχωρούμε για τα ΛΟΥΤΡΑ, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό έως το απόγευμα. Το απόγευμα κατεβαίνουμε στον ΜΕΡΙΧΑ για τον καφέ μας, επιβίβαση στο πλοίο για ΛΑΥΡΙΟ. Άφιξη και από εκεί φθάνουμε ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 45 ευρώ

14/10 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ – ΥΠΑΤΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση το πρωί για τη ΛΑΜΙΑ στάση για καφέ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Ιερά Μονή  Αγάθωνος που βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Οίτη στάση, προσκύνημα και επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο οποίο εκτίθενται τα κυριότερα είδη χλωρίδας και πανίδας του Εθνικού Δρυμού Οίτης. Συνεχίζουμε για την ΥΠΑΤΗ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στα ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ

15/10 ΔΕΥΤΕΡΑ, ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ (ΕΟΡΤΗ) – ΧΑΣΙΑ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 15:30 για τον ΑΓΙΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟ παρακολούθηση του Εσπερινού, κατόπιν στη ΧΑΣΙΑ παραμονή. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 6 ευρώ

20-21/10, ΤΗΝΟΣ, 2 ΗΜΕΡΕΣ

Πύργος Τήνου

20/10/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ.  Διανυκτέρευση.
21/10/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

21/10 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΗΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το  νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11.15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ

20/10 ΣΑΒΒΑΤΟ, ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ (ΕΟΡΤΗ )-ΛΟΥΤΡΑΚΙ 
Αναχώρηση στις 15:30 για το Μοναστήρι του ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, παρακολούθηση του Εσπερινού και από εκεί στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ, παραμονή για καφέ ή φαγητό. Επιστροφή το βραδάκι.
Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

19-21/10, ΓΥΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ), 3 ΗΜΕΡΕΣ

Φισκάρδο

19/10 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 06:30 για ΙΣΘΜΟ στάση, ΠΑΤΡΑ, ΚΥΛΛΗΝΗ και με το φέρρυμποτ μετάβαση στον ΠΟΡΟ της ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. Άφιξη και παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Εν συνεχεία αναχώρηση για ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, επίσκεψη στην ΠΑΝΑΓΙΑ με τα φιδάκια και συνεχίζουμε για το ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
20/10/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον γύρο της ΛΑΣΣΗΣ (παραλιακός δρόμος) που οδηγεί από το ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στην ΛΑΣΣΗ. Επίσκεψη στις περίφημες ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ του ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ  που αποτελούν σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο του Νησιού και συνεχίζουμε για το ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗΣ, ένα έργο μοναδικής γλυπτικής από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Εν συνεχεία για ΣΑΜΗ, ΛΙΜΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ, επίσκεψη. ΦΙΣΚΑΡΔΟ γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ και επιβίβαση στο φεριμποτ και μετάβαση στο ΛΗΞΟΥΡΙ, παραμονή για καφέ. Επιστροφή το βραδάκι στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, διανυκτέρευση.
21/10 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μοναστήρι του ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ για να παρακολουθήσουμε την πανηγυρική λειτουργία λόγω ημέρας (είναι η εορτή του Αγίου). Μετά το τέλος της Θείας
Λειτουργίας αναχωρούμε για τα ΠΕΡΑΤΑΤΑ επίσκεψη στην ΜΟΝΗ του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και συνεχίζουμε για ΣΚΑΛΑ – ΠΟΡΟ, στάση για γεύμα και από εκεί αναχώρηση με το πλοίο για την ΚΥΛΛΗΝΗ, ΠΑΤΡΑ, ΙΣΘΜΟ στάση. Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής:     ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, πρωινά και τα εισιτήρια του φέρυμποτ.

20-21/10, ΕΔΕΣΣΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΜΟΝΗ ΔΟΒΡΑ-ΒΕΡΟΙΑ, 2 ΗΜΕΡΕΣ

Φθινοπωρινή Έδεσσα

20/10 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 7:30 π.μ. για ΛΑΜΙΑ, στάση στην Εθνική Οδό, συνεχίζουμε για ΤΕΜΠΗ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ καθοδόν παραμονή για γεύμα. Συνεχίζουμε για ΒΕΡΟΙΑ και κατόπιν για την όμορφη πόλη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, την ΕΔΕΣΣΑ, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του ΒΕΡΜΙΟΥ με άφθονο πράσινο και πολλά νερά – στάση για καφέ. Το βραδάκι άφιξη στην ΑΡΙΔΑΙΑ με τα θαυμάσια Λουτρά της. Διανυκτέρευση.
21/10 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας, προαιρετικό μπάνιο στα ιαματικά νερά. Το όμορφο τοπίο θα μας μείνει αλησμόνητο. Συνεχίζουμε για προσκύνημα στο Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ του ΔΟΒΡΑ όπου βρίσκονται οι 40 καμπάνες και οι εικόνες που έχουν έρθει από τη ΡΩΣΙΑ. Εδώ βρίσκονται τα λείψανα του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ (του θαυματουργού) επισκόπου ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ. Στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ θα έχουμε το γεύμα μας και επιστρέφουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ καθ’ οδόν.
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ
Περιλαμβάνονται: όλες οι μεταφορές με πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια με πρωινό

21/10 ΚΥΡΙΑΚΗ, Ι. Ν. ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ (ΕΟΡΤΗ), ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΝΤΙΑΣ
Αναχώρηση 08:00 για τον ΙΣΘΜΟ, στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ του ΙΑΤΡΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ, στάση, προσκύνημα στα ιερά λείψανα, παραμονή. Επόμενη στάση μας η παραλία ΚΑΝΤΙΑΣ, όπου θα έχουμε παραμονή για φαγητό. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στο γραφικό ΝΑΥΠΛΙΟ για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

26-28, ΚΟΖΑΝΗ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΣΙΑΤΙΣΤΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ, 3 ΗΜΕΡΕΣ

Λίμνη Καστοριάς

26/10 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση 7:30 π.μ. για ΛΑΜΙΑ στάση στην Εθνική Οδό και συνεχίζουμε για ΤΕΜΠΗ – ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ καθοδόν παραμονή για γεύμα, κατόπιν μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ άφιξη στην ΚΟΖΑΝΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
27/10/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την γραφική ΣΙΑΤΙΣΤΑ, γνωστή από τα παλιά χρόνια για τις γούνες, τα παραδοσιακά κελάρια με το λιαστό κρασί και τα επιβλητικά αρχοντικά της, επίσκεψη, στάση. Κατόπιν συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Οι επισκέψεις μας ξεκινάνε από το ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ όπου θα δούμε το εντυπωσιακό «Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας», κατόπιν επίσκεψη στο «Σπήλαιο του Δράκου». Το Σπήλαιο του Δράκου πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει την μορφή στόματος δράκου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσωρυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Στο σπήλαιο που είναι από τα εντυπωσιακότερα της χώρας μας έχουν βρεθεί οστά αρκούδας ηλικίας 10.000 ετών. Συνεχίζουμε για την «ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ» επίσκεψη. Περίπατος στην όμορφη πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ μέχρι το βραδάκι όπου επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΖΑΝΗ. Διανυκτέρευση.
28/10 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το ονειρικό χωριό ΝΕΡΑΪΔΑ «πάνω» στο θεσπέσιο σκηνικό της τεχνητής λίμνης του ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ(ΑΛΙΑΚΜΩΝΑ) και φόντο τα ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ. Αργότερα θα διασχίσουμε την εντυπωσιακή γέφυρα των ΣΕΡΒΙΩΝ και θα συνεχίσουμε για το ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ, στάση στο μνημείο (λόγω εθνικής εορτής) και από εκεί μέσω ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ άφιξη στην ΜΟΝΗ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑΣ επίσκεψη και συνεχίζουμε για ΤΥΡΝΑΒΟ, ΛΑΡΙΣΑ (γεύμα στην Εθνική Οδό). Το βράδυ επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.
Τιμή συμμετοχής:      ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

26-28/10, ΓΙΑΝΝΕΝΑ–ΜΕΤΣΟΒΟ–ΠΗΓΕΣ ΑΩΟΥ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, 3 ΗΜΕΡΕΣ

26/10/2018 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση 7:30 π.μ. για ΛΑΜΙΑ στάση στην Εθνική Οδό και συνεχίζουμε για ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ στάση για γεύμα. Επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ της ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ. Συνεχίζουμε μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για το γραφικό ΜΕΤΣΟΒΟ άφιξη στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
27/10/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ. Ακολουθώντας την ακτογραμμή της λίμνης των πηγών του ΑΩΟΥ φθάνουμε στην μαγευτική τοποθεσία της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ, επίσκεψη. Επιστρέφουμε το μεσημέρι στο ΜΕΤΣΟΒΟ για να γνωρίσουμε την πόλη και να επισκεφθούμε την ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ και το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΒΕΡΩΦ – ΤΟΣΙΤΣΑ και καιρού επιτρέποντος τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ καθώς επίσης τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ με το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
28/10 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Επίσκεψη και περιήγηση στην όμορφη πόλη, στο γραφικό νησάκι και το ΣΠΗΛΑΙΟ του ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ. Το μεσημέρι αναχώρηση για την επιστροφή μας με πρώτη στάση στο ΧΑΝΙ του ΤΕΡΟΒΟΥ όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Κατόπιν μέσω ΑΡΤΑΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ – ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ και στάσεις καθοδόν για καφέ άφιξη το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής:       ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια και 2 πρωινά.

27-28/10, ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ, 2 ΗΜΕΡΕΣ


27/10/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ Αναχώρηση 07.30µ.για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.) στάση και από εκεί για την ιστορική ΜΟΝΗ ΞΕΝΙΑΣ επίσκεψη. Εν συνεχεία για ΒΟΛΟ, ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ παραµονή για γεύμα στον παραδοσιακό οικισμό γνωστό και ως το «µπαλκόνι του Παγασητικού» για την υπέροχη θέα του. Στη συνέχεια µια σύντομη στάση στη γραφική ΠΟΡΤΑΡΙΑ γνωστή για τα πεντανόστιµα γλυκά κουταλιού και από εκεί θα ανηφορίσουμε για το πιο ψηλό σηµείο του ΠΗΛΙΟΥ, τα όµορφα ΧΑΝΙΑ τα οποία βρίσκονται σε καταπράσινη τοποθεσία ‘’̟περικυκλωµένα’’ από πυκνά δάση οξιάς και καστανιάς . Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο.  ∆ιανυκτέρευση.
28/10/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε µε κατεύθυνση το Ανατολικό Πήλιο κάνοντας µια πρώτη στάση στη γραφική ΤΣΑΓΚΑΡΑ∆Α και από εκεί για ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ, παραμονή για γεύμα στην όμορφη παραλία και εν συνεχεία σύντομη επίσκεψη στον ΒΟΛΟ και έπειτα με ενδιάμεση καθοδόν  στάση για ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 1 διανυκτέρευση στα Χάνια Πηλίου,1 δείπνο, 1 πρωινό, αρχηγός-συνοδός

27–28/10, ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ, 2 ΗΜΕΡΕΣ 

27/10 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ, στην Εθνική Οδό στάση, ΔΟΜΟΚΟ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, και αναχώρηση για το γύρο της τεχνητής λίμνης ΠΛΑΣΤΗΡΑ – χτισμένη σε υψόμετρο 1000 μ. – περνώντας διάφορα χωριά, φθάνουμε στην πλαζ ΛΑΜΠΕΡΟΥ, γεύμα, ΦΡΑΓΜΑ στάση, ΝΕΟΧΩΡΙ στάση στο όμορφο χωριό που βρίσκεται απλωμένο σε καταπράσινη περιοχή, με υπέροχη θέα στην λίμνη. Έπειτα για ΠΕΖΟΥΛΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
28/10 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ιερά Μονή ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ στα ΜΕΤΕΩΡΑ, επίσκεψη και συνεχίζουμε για το Μουσείο Φυσική Ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων, επίσκεψη. Κατόπιν συνεχίζουμε την μαγευτική διαδρομή και μας φτάνουμε στην ΕΛΑΤΗ, γεύμα στο όμορφο ορεινό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα. Εν συνεχεία για ΠΥΛΗ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ και επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή συμμετοχής: 65 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

28/10, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΕΡΜΙΟΝΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για τον ΙΣΘΜΟ, στάση και συνεχίζουμε για την ΕΡΜΙΟΝΗ. Επίσκεψη στο μοναστήρι των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ. Προσκύνημα, παραμονή. Συνεχίζουμε για την ΕΡΜΙΟΝΗ, επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού. Παραμονή στην ΕΡΜΙΟΝΗ για να παρακολουθήσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη Γιορτή του Ροδιού, γεύμα. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στον ΙΣΘΜΟ.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

28/10 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Στεμνίτσα

Αναχώρηση στις 08:00 από το γραφείο μας. Θα κάνουμε στάση στον ΙΣΘΜΟ και από ΛΕΒΙΔΙ και ΒΛΑΧΕΡΝΑ θα κάνουμε στάση για καφέ στη ΒΥΤΙΝΑ. Επόμενος σταθμός μας η ιστορική ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ (για τους Έλληνες σημαίνει αγώνας, πόλεμος, μπαρούτι). Θα επισκεφθούμε το υπαίθριο ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς έφτιαχναν το μπαρούτι το 1821. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν τη σημαντική ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του χωριού. Χρόνος για περίπατο και γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού. Επόμενη στάση μας η πανέμορφη ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ, χτισμένη στα βράχια ενός άγριου φαραγγιού που μέσα του κυλάει ο ποταμός Λούσιος. Κατά την επιστροφή θα περάσουμε μέσα από την καρδιά του ΜΑΙΝΑΛΟΥ, ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ, ΤΣΕΛΕΠΑΚΟ, ΤΡΙΠΟΛΗ. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button