ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

MG Travel, τα ταξίδια των Θεοφανίων

MG TRAVEL, 
Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Θεοφάνια στην Ερμιόνη – Το έθιμο γιάλα γιάλα

Ημερήσια, 18 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/1/2023

Αναχώρηση στις 07:30, σύντομη στάση στον Iσθμό για καφέ, και από εκεί συνεχίζουμε για την όμορφη Αργολίδα και τη γραφική Ερμιόνη, όπου κάθε χρόνο την ημέρα των Θεοφανίων αναβιώνει το «γιάλα-γιάλα». Νεαροί που έχουν σειρά να καταταγούν στο στρατό ανεβαίνουν σε στολισμένα καΐκια στο λιμάνι της Ερμιόνης τραγουδώντας το «γιάλα-γιάλα» και κουνούν τα καΐκια με δύναμη. Με την τρίτη κατάδυση του σταυρού και της εικόνας στη θάλασσα, πέφτουν στα κρύα νερά για να πιάσουν το σταυρό. Αφού ολοκληρωθεί το έθιμο, θα παραμείνουμε στην Ερμιόνη για το μεσημεριανό μας γεύμα. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Τραχειά, όπου θα κάνουμε σύντομη στάση για καφέ και για να ψωνίσουμε τοπικά προϊόντα από τα τυροκομεία της περιοχής. Επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό.

Λουτράκι – Παναγία Γιάτρισσα

Ημερήσια, 14 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/1

Αναχώρηση στις 09:00 για το Λουτράκι και  την Παναγία τη Γιάτρισσα, όπου θα παρακολουθήσουμε τη δοξολογία για την εορτή των Θεοφανίων, και κατόπιν θα μεταβούμε στο λιμάνι για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων. Παραμονή στην παραλία του Λουτρακίου για γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη Μονή του Οσίου Παταπίου, όπου φυλάσσεται το σκήνωμά του, και κατόπιν θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Ναυπακτία – Μεσολόγγι – Αιτωλικό

Διήμερη, 95 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/1

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Ναύπακτο, με ενδιάμεση στάση στο ύψος της Ακράτας για καφέ. Περνάμε τη γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου και φθάνουμε στη γραφική παραθαλάσσια καστροπολιτεία, όπου θα παρακολουθήσουμε τον αγιασμού των υδάτων και θα παραμείνουμε για το γεύμα μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή της Παναγίας της Βαρνάκοβας, η οποία χτίστηκε το 1077, στα χρόνια του Αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄ Δούκα, και είναι από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα της Ρούμελης. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Ναύπακτο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/1

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Μεσολόγγι, όπου θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ηρώων με τα μνημεία γνωστών και άγνωστων αγωνιστών, την ιστορική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και τη Δημοτική Πινακοθήκη. Συνεχίζουμε για την Τουρλίδα, την κατοικημένη νησίδα στον Πατραϊκό Κόλπο με τις  χαρακτηριστικές πελάδες (ψαράδικες καλύβες), τα διβάρια (ιχθυοτροφεία) και τις αλυκές. Επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος, που είναι το πρώτο θεματικό μουσείο αλατιού στην Ελλάδα, όπου θα μάθουμε για τις 14.000 χρήσεις του. Επόμενος σταθμός το νησάκι του Αιτωλικού.  Στη μέση της Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου, το Αιτωλικό συνδέεται με τη στεριά με δύο πέτρινες πολυτοξοτές γέφυρες που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Το Αιτωλικό ανήκει  σε ένα μοναδικό οικοσύστημα, καθώς πολλά είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο στο βιότοπο της λιμνοθάλασσας. Παραμονή για το μεσημεριανό μας γεύμα και ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε τον ιδιότυπο χαρακτήρα της περιοχής. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν.

Καρπενήσι – Κορυσχάδες
Παναγία Προυσιώτισσα

Διήμερη, 85 €

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/1

Αναχώρηση στις 07:30 για Καρπενήσι με ενδιάμεση στάση κοντά στη Λαμία για καφέ. Περνάμε τη Μακρακώμη, φθάνουμε στον Τυμφρηστό και κατόπιν στους Κορυσχάδες, ένα  από τα γραφικότερα χωριά της Ελλάδας. Περιτριγυρισμένοι από μεγαλοπρεπή βουνά, ανάμεσα σε έλατα και πλατάνια, οι Κορυσχάδες κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής ήταν έδρα της ελεύθερης κυβέρνησης του Βουνού. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, επίσκεψη στο μουσείο ή γεύμα. Επιστροφή στο Καρπενήσι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/1

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη γραφική κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού και την Παναγία την Προυσιώτισσα. Στη μαγευτική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε συναντάμε πρώτα τον Γαύρο, το χωριουδάκι των 40 κατοίκων όπου παλαιότερα έκαναν στάση οι πεζοπόροι προσκυνητές. Από εδώ ξεκινάει μια καταπράσινη έκταση που καταλήγει στο άγριο φαράγγι Κλειδί, με τη μοναδική θέα που προκαλεί δέος. Πρώτη στάση, στη θέση Τύπωμα ή Πατήματα. Σύμφωνα με την παράδοση εδώ βρίσκονται τα πατήματα της εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας που δημιουργήθηκαν στο πέρασμά της για τη σπηλιά του σημερινού μοναστηριού. Περνώντας τη Γέφυρα του Διπόταμου φθάνουμε στο μοναστήρι, οπού θα έχουμε  χρόνο για να προσκυνήσουμε και να απολαύσουμε τη γαλήνια ατμόσφαιρα που επικρατεί. Η θαυματουργή εικόνα, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, βρίσκεται σε κρύπτη μέσα στο καθολικό της μονής και προσελκύει πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη μονή υπάρχουν πολλά ακόμη αξιοθέατα, όπως πολύτιμα κειμήλια με χρυσοκεντήματα, χειρόγραφοι κώδικες και προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Καραϊσκάκη, ο οποίος παρέμενε κατά περιόδους στη μονή. Επόμενη στάση, στο Μεγάλο Χωριό, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για  βόλτα και ψώνια στα όμoρφα τουριστικά μαγαζάκια.  Στη διασταύρωση Μικρού και Μεγάλου Χωριού θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό και θα συνεχίσουμε στο Καρπενήσι για καφέ. Στο δρόμο της επιστροφής θα περάσουμε από το χωριό Άγιος Γεώργιος, που φημίζεται για το ντόπιο κρέας, και κατόπιν θα συνεχίσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button