LIFESTYLEΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΤΑΞΙΔΙΑ

MG Travel: Εκδρομές για την Πρωτομαγιά και όλο τον Μάιο

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΪΟΥ 2018

M.G. travel – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ, ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ  – ΠΟΥΛΜΑΝ,                        Χαϊδάρι – Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, 210 53 24 850                                                Κολονός – Πλάτωνος 122, 210 51 50 851                                                                               Αξέχαστες Οργανωμένες Εκδρομές 

1/5, ΤΡΙΤΗ, ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αναχώρηση στις 08:00 για ΙΣΘΜΟ, στάση έξω από την ΑΚΡΑΤΑ και ανηφορίζουμε για την ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ. Μετά από μια διαδρομή ανάμεσα στους ελαιώνες και σε πευκοδάσος, εμφανίζεται το οροπέδιο της ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ή ΖΑΧΟΛΗΣ, εκεί που βρίσκεται ο ομώνυμος οικισμός. Η θέα προς τον Κορινθιακό είναι μαγευτική και το πυκνό δάσος μαύρης πεύκης. Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει το διατηρητέο μνημείο του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ακριβό κειμήλιο και καμάρι όλης της περιοχής, χτισμένος το 1811, με τους 17 τρούλους, Οι πρόσφατες αναπαλαιωμένες εκκλησίες της Παναγίας των Καταφυγίων και της Αγίας Παρασκευής, βυζαντινού ρυθμού, με το εξαιρετικής τέχνης λιθόχτιστο καμπαναριό, εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους δομή. Όσοι επιθυμούν θα έχουνε χρόνο να επισκεφθούν και το ρέμα των Μύλων. Στην ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ θα έχουμε το μεσημεριανό μας φαγητό και το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ για τον καφέ μας και από εκεί αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ

1/5, ΤΡΙΤΗ, ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ – ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Αναχώρηση 10:00 π.μ. για το ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ όπου βρίσκεται το μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ προσκύνημα, επίσκεψη. Εδώ θα φτιάξουμε τα στεφάνια μας και θα μαζέψουμε λουλούδια. Κατόπιν θα πάμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά με φαγητό, χορό και τραγούδι. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ, όπου θα έχουμε στάση για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

5/5, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση 15:30 για να επισκεφθούμε την ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ. Πανηγυρίζει κάθε χρόνο στην ημερομηνία της εορτής του 5 Μαϊου, στις 10 Ιανουαρίου (ημερομηνία ευρέσεως των ιερών λειψάνων) και 25 Μαρτίου του Ευαγγελισμού. Αφού προσκυνήσουμε και παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό, θα πάμε στην παραλία της Νέας Μάκρης για καφέ ή ουζάκι. Το βράδυ επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

6/5, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ – ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ – ΛΕΒΙΔΙ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30, στάση στον ΙΣΘΜΟ. Κατόπιν από ΛΕΒΙΔΙ-ΒΛΑΧΕΡΝΑ-ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ θα πάμε στην ΚΑΣΤΡΙΑ για να επισκεφθούμε το περίφημο ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ. Μοναδικό στο είδος του στον κόσμο με τις κλιμακωτές και σε 3 επίπεδα λίμνες. Μόνιμα γεμάτες, χειμώνα-καλοκαίρι οι 13 από αυτές. Επόμενος προορισμός μας ένα καταπράσινο χωριό του Χελμού, δίπλα στον Αοράνιο ποταμό, το ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ πνιγμένο στα πανύψηλα αιωνόβια πλατάνια, που θα μας φιλοξενήσει για το γεύμα μας (προαιρετικά). Καφές, περίπατος ή γλυκό του κουταλιού, μας περιμένει στο ΛΕΒΙΔΙ. Κατόπιν θα επιστρέψουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

6/5, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:00 για ΛΑΜΙΑ, καθοδόν στάση, κατόπιν για ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ και φθάνουμε στην ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ που είναι κτισμένη σε βράχο, προσκύνημα. Επιστροφή στη διασταύρωση ΜΙΚΡΟΥ-ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ για φαγητό. Εν συνεχεία για ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, στάση, ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν, επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

9/5, ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ – ΒΑΡΚΙΖΑ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 15:30 για το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο. Επίσκεψη, ξενάγηση στους χώρους, Κατόπιν αναχωρούμε για την ΒΑΡΚΙΖΑ, όπου έχει έκθεση λουλουδιών. Παραμονή για καφέ ή ουζάκι και βόλτες. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 5 ευρώ

12/5, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΤΗΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06.00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το  νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11.15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ

12-13/5, ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, ΔΙΗΜΕΡΗ
12/5 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30, στάση για καφέ στο ύψος της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε για ΔΟΜΟΚΟ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ άφιξη στη λίμνη ΣΜΟΚΟΒΟΥ. Θα παραμείνουμε για φαγητό και έπειτα αναχώρηση για τη λουτροπηγή του ΣΜΟΚΟΒΟΥ, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την κλειστή πισίνα του ξενοδοχείου με τα ιαματικά νερά. Δείπνο στο ξενοδοχείο με διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
13/5 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ με πρώτη στάση τη ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ. Το μοναστήρι πήρε την ονομασία του από την τοποθεσία που βρίσκεται, σαν Κορώνα δηλαδή, αγναντεύοντας από ψηλά τον εύφορο κάμπο της Θεσσαλικής γης. Στη συνέχεια δίπλα στη λίμνη θα παραμείνουμε για φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση έξω από την πόλη της ΛΑΜΙΑΣ.
Τιμή συμμετοχής:    ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 1 δείπνο.

13/5, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ – ΚΑΣΤΕΛΙΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ – ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Αναχώρηση το πρωί για Εθνική οδό ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ και στάση καθοδόν στο ύψος της ΘΗΒΑΣ. Άφιξη στη ΓΡΑΒΙΑ, αφού περάσουμε την ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ και την ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις της επετείου της μάχης της ΓΡΑΒΙΑΣ. Κατόπιν συνεχίζουμε για τα ΚΑΣΤΕΛΙΑ όπου θα έχουμε το γεύμα μας, παραμονή. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με στάση στα ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ.
Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ

13/5 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:00, στάση για καφέ κοντά στη ΛΑΜΙΑ και στη συνέχεια, αφού περάσουμε την ΚΑΡΔΙΤΣΑ και τα ΤΡΙΚΑΛΑ, άφιξη στα επιβλητικά σε όλο τον κόσμο ΜΕΤΕΩΡΑ. Επίσκεψη στη ΜΟΝΗ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΕΩΡΟ) και στη γυναικεία ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Συνεχίζουμε για την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Το βράδυ επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με στάσεις για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 25 ευρώ

16/5 ΤΕΤΑΡΤΗ, ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ – Ι. ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ (ΚΛΕΙΔΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
Αναχώρηση στις 15:30 για το Μοναστήρι όπου θα παρακολουθήσουμε τον πανηγυρικό Εσπερινό. Μετά το τέλος στα ΣΚΟΥΡΤΑ, παραμονή για καφέ. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

19-20/5, ΤΗΝΟΣ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
19/5 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ.  Διανυκτέρευση.
20/5 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

19-20/5, ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΛΥΜΠΟΥ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ – ΡΑΨΑΝΗ
19/5 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για περιοχή ΛΑΜΙΑΣ στάση, στη συνέχεια μέσω ΤΥΡΝΑΒΟΥ για ΕΛΑΣΣΟΝΑ γεύμα και στη συνέχεια επίσκεψη της ιστορικής ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑΣ. Κατόπιν μέσω όμορφης διαδρομής για τον ελατοσκέπαστο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ο οποίος σε υψόμετρο 800μ. προσφέρει πανοραμική θέα του Ολύμπου. Στη συνέχεια για την περιοχή της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ όπου και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
20/5 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ιστορική (16ος αι) ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ, η οποία είναι χτισμένη σε φυσική οχυρωματική θέση και απετέλεσε σημαντικό οικονομικό και πνευματικό κέντρο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. για τον παραδοσιακό οικισμό του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ στάση και από εκεί για τον κάτω ΟΛΥΜΠΟ και τη γνωστή για το καλό κρασί της ΡΑΨΑΝΗ όπου και θα γευματίσουμε. Κατόπιν επιστροφή με ενδιάμεση στάση στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής:     ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

20/5 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΦΤΕΡΗ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ – ΑΙΓΙΟ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για ΙΣΘΜΟ, στάση για καφέ και συνεχίζουμε για τα χωριά ΠΥΡΓΑΚΙ και ΦΤΕΡΗ, θέρετρα της Αιγιαλείας με μοναδική θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Συνεχίζουμε για ΒΑΛΤΑ, ΣΠΑΡΤΙΝΟΥ και φθάνουμε στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ με την ομώνυμη εκκλησία, χτισμένη μέσα σε κορμό πλατάνου. Θα παραμείνουμε για να προσκυνήσουμε και για το μεσημεριανό μας φαγητό στην όμορφη τοποθεσία με τα πλατάνια και τις καρυδιές. Το απόγευμα θα πάμε στο χωριό ΦΤΕΡΗ για καφέ και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στον ΙΣΘΜΟ.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

20/5, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΒΑΛΤΕΤΣΙ (ΕΟΡΤΗ) – ΤΡΙΠΟΛΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση 07:30 για ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ στάση και εν συνεχεία μέσω ΤΡΙΠΟΛΗΣ άφιξη στο ΒΑΛΤΕΤΣΙ όπου θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της μάχης του ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς και κεράσματα. Κατόπιν πηγαίνουμε στην ΤΡΙΠΟΛΗ στην τοποθεσία του Αγίου Γεωργίου για το γεύμα μας. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις στην πλατεία της ΤΡΙΠΟΛΗΣ και τον ΙΣΘΜΟ.
Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ

20/5, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ – ΠΑΙΑΝΙΑ – ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΣΟΥΝΙΟΥ
Αναχώρηση στις 09:00 με προορισμό την Ανατολική Αττική και την Παιανία, με πρώτη επίσκεψη στο μουσείο ΒΟΡΡΕ. Το μουσείο, δημιούργημα του Ίωνος Βορρέ, είναι πολιτιστικό κοινωφελές ίδρυμα, που έχει κληροδοτηθεί στο ελληνικό κράτος. Αποσκοπεί στην διάσωση και την διάδοση της ελληνικής καλλιτεχνικής παράδοσης, στην προβολή της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε παγκόσμια κλίμακα και στην πνευματική καλλιέργεια του κοινού. Κατόπιν θα γευματίσουμε σε ταβέρνα της περιοχής. Μετά το γεύμα μας συνεχίζουμε για την χερσόνησο της Λαυρεωτικής, η οποία ήταν πολύ γνωστή από την αρχαιότητα, ιδιαίτερα για τα πολύτιμα ορυκτά της επί των οποίων στηρίχτηκε και αναπτύχθηκε οικονομικά η αρχαία Αθήνα, δημιουργώντας τον εθνικό της στόλο με τον οποίο και κυριάρχησε στη συνέχεια στο Αιγαίο. Καταλήγουμε στο ΣΟΥΝΙΟ, ακρωτήρι στο νότιο άκρο της Αττικής, τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Θα επισκεφθούμε τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, δωρικού ρυθμού, από μάρμαρο Αγριλέζας και χωρίς εσωτερική κιονοστοιχία, ανοικοδομήθηκε τη δεκαετία 450-440 π.Χ. και έφερε γλυπτό διάκοσμο από παριανό μάρμαρο. Επιστροφή το απόγευμα στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

24/5, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΙΝΟΣ (εορτή) – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 15:30 για το Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΜΑΚΡΙΝΟΥ, όπου είναι η εορτή του, προσκύνημα, Εσπερινός. . Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με στάση στο ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ
Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button