ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑLIFESTYLEΤΑΞΙΔΙΑ

Ονειρεμένο πρώτο τριήμερο καλοκαιριού – Εκδρομές Αγίου Πνεύματος

 

M.G. TRAVELΓραφείο Ταξιδίων – Εισιτήρια – Εκδρομές – Πούλμαν                        Χαϊδάρι, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, 210 53 24 850                                              Κολονός, Πλάτωνος 122, 210 51 50 851

Αξέχαστες Οργανωμένες Εκδρομές 

25-28, ΚΑΒΑΛΑ – ΘΑΣΟΣ – ΞΑΝΘΗ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ, 4 ΗΜΕΡΕΣ

Ονειρεμένο πρώτο τριήμερο καλοκαιριού - Εκδρομές Αγίου Πνεύματος 3
Θάσος

25/5 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 07:00 για ΛΑΜΙΑ με μια ενδιάμεση στάση καθοδόν. Κατόπιν για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ μπάνιο, γεύμα. Εν συνεχεία για ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ στάση, ΚΑΒΑΛΑ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βραδάκι προαιρετική βόλτα στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.
26/5 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΚΕΡΑΜΩΤΗ, επιβίβαση στο φεριμπότ και μετάβαση στη ΘΑΣΟ. Άφιξη στο καταπράσινο νησί και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Πρώτη στάση το Μοναστήρι Αρχάγγελος, επίσκεψη. Κατόπιν,  περνώντας τον ΠΡΙΝΟ συνεχίζουμε για ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ παραμονή στην παραλιακή κωμόπολη για μπάνιο και γεύμα. Επόμενος σταθμός μας η ΠΑΝΑΓΙΑ (παλιά πρωτεύουσα του νησιού) όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Επιστροφή στη ΘΑΣΟ παραμονή και έπειτα επιβίβαση στο φερυ και μετάβαση στην ΚΕΡΑΜΩΤΗ. Εν συνεχεία για ΚΑΒΑΛΑ. Διανυκτέρευση.
27/5 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ΞΑΝΘΗ όπου θα επισκεφθούμε την Μονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΩΤΙΣΣΑΣ. Συνεχίζουμε για  επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της ΞΑΝΘΗΣ (έξοδα ατομικά) και περιήγηση στη παλιά πόλη. Εν συνεχεία για τον Υδροβιότοπο της ΛΙΜΝΗΣ ΒΙΣΤΟΝΙΔΑΣ όπου στο περιβαλλοντικό κέντρο της θα παρακολουθήσουμε βίντεο και ακολούθως ξενάγηση στην λιμνοθάλασσα του ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΥΣ και επίσκεψη στην ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Κατόπιν για την χρυσαφένια αμμώδη παραλία του ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ, παραμονή, μπάνιο, γεύμα. Επιστροφή στην ΚΑΒΑΛΑ. Διανυκτέρευση.
28/5 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΘΕΣ/ΝΙΚΗ όπου θα έχουμε περιήγηση της πόλης και επίσκεψη – προσκύνημα στον πολιούχο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ. Συνεχίζουμε για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, παραμονή, γεύμα. Εν συνεχεία για ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν, άφιξη στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής:  170 ευρώ
Περιλαμβάνονται: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια, τα πρωινά και εισιτήρια φερυ μποτ για την ΘΑΣΟ.

26-28/5 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, 3 ΗΜΕΡΕΣ

Ονειρεμένο πρώτο τριήμερο καλοκαιριού - Εκδρομές Αγίου Πνεύματος 5

26/5 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ, στην Εθνική Οδό στάση, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ στην Εθνική Οδό γεύμα και από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ άφιξη στην ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ και στάση στην ΠΟΤΙΔΑΙΑ για καφέ. Το βραδάκι άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
27/5 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για να κάνουμε την κρουαζιέρα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Το απογευματάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας αφού κάνουμε μια στάση στο Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ για καφέ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
28/5 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ΣΟΥΡΩΤΗ για το Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ όπου βρίσκεται ο τάφος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ,  προσκύνημα και εν συνεχεία για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στάση, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ, στην εθνική οδό  γεύμα, ΤΕΜΠΗ, ΛΑΜΙΑ στην Εθνική Οδό στάση, ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 110 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, 2 πρωινά, 2 δείπνα και η κρουαζιέρα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

26-28/5 ΠΑΞΟΙ – ΠΑΡΓΑ – ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ, 3 ΗΜΕΡΕΣ

Ονειρεμένο πρώτο τριήμερο καλοκαιριού - Εκδρομές Αγίου Πνεύματος 7

26/5 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 από το γραφείο μας  για ΑΚΡΑΤΑ στην ΕΟ στάση, γέφυρα ΡΙΟΥ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ γεύμα και συνεχίζουμε για ΑΡΤΑ επίσκεψη στο ιστορικό γεφύρι της πόλης χτισμένο σε όμορφη τοποθεσία δίπλα στον ποταμό ΑΡΑΧΘΟ. Στη συνέχεια για παραλία ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας το οποίο βρίσκεται δίπλα στην όμορφη παραλία της περιοχής. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
27/5 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΠΑΡΓΑ επιβίβαση στο βενζινόπλοιο και μετάβαση στο όμορφο νησάκι του ΙΟΝΙΟΥ, τους ΠΑΞΟΥΣ. Νησί με πλούσια βλάστηση και δαντελωτές ακρογιαλιές, παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Αργά το απόγευμα  επιστροφή στην ΠΑΡΓΑ, παραμονή στην γραφική πόλη με το νησιώτικο χρώμα και τις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
28/5 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΣΥΒΟΤΑ, παραμονή στη παραλιακή πολιτεία και συνεχίζουμε για ΑΜΜΟΥΔΙΑ. Προαιρετική  επιβίβαση σε και μικρή πορεία στο ποταμό Αχέροντα . Έπειτα χρόνος για γεύμα. Εν συνεχεία για ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ στάση, γέφυρα ΡΙΟΥ, ΑΚΡΑΤΑ στην Εθνική Οδό στάση, και από εκεί επιστροφή σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.
Τιμή συμμετοχής: 130 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, 2 πρωινά μπουφέ, 2 δείπνα και τα εισιτήρια για τους ΠΑΞΟΥΣ.

26- 28/5  ΠΙΝΔΟΣ – ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ 

Ονειρεμένο πρώτο τριήμερο καλοκαιριού - Εκδρομές Αγίου Πνεύματος 9

26/5 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Άφιξη στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ με ενδιάμεση στάση. Παραμονή για γεύμα υπό τη σκιά των ΜΕΤΕΩΡΩΝ. Συνεχίζουμε για τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Κατά τη διαδρομή θα επισκεφθούμε τη ΔΕΣΚΑΤΗ, βλέπουμε την πλατεία του Αγ. Κωνσταντίνου και ανηφορίζουμε μέσα από καταπράσινη πλαγιά, εδώ απολαμβάνουμε την οργιαστική φύση. Συνεχίζουμε προς ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ, τη γέφυρα του ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ ποταμού, όπου η φύση έχει μεγαλουργήσει και φθάνουμε στα ΓΡΕΒΕΝΑ. Όμως αφήνουμε την πρωτεύουσα του νομού και προχωρούμε ακόμα πιο ορεινά για να διανυκτερεύσουμε σε ένα από τα πιο χαρισματικά βλαχοχώρια της ΠΙΝΔΟΥ. Διανυκτέρευση.
27/5 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για μια ακόμη εμπειρία. Περνάμε από τα χωριά ΠΟΛΥΝΕΡΙ, ΑΛΑΤΟΠΕΤΡΑ, ΑΕΤΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΙ και καταλήγουμε στο ύψωμα της ΑΝΙΤΣΑΣ. Βρισκόμαστε στην ΠΙΝΔΟ και δεν θα παραλείψουμε ένα «προσκύνημα» σε αυτόν τον τόπο. Σε σχήμα μεγάλου κράνους κτίστηκε το οστεοφυλάκιο, για να φυλάσσει τα οστά των πεσόντων του 1940. Είναι ένα σύμπλεγμα μνημείων όπου δεσπόζει ένας λευκός σταυρός. Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις ειδυλλιακές πλαγιές, τον Νοέμβριο του 1940 έγιναν ορισμένες από τις φονικότερες μάχες του Ελληνο–Ιταλικού Πολέμου. Φεύγοντας από το μνημείο, φτάνουμε στην ιστορική ΣΑΜΑΡΙΝΑ. Είναι το μεγαλύτερο βλαχοχώρι σε υψόμετρο 1.450μ., στις πλαγιές του ΣΜΟΛΙΚΑ. Σημαντικό μνημείο στο χωριό είναι ο Ναός της Παναγίας, που οι κάτοικοι ονομάζουν ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ. Έχει κοινό προαύλιο χώρο με το πέτρινο σχολείο του χωριού, που λειτουργούσε στο παρελθόν. Σε αυτόν το χώρο γίνεται το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ στις 15 Αυγούστου. Στην πλατεία του χωριού με τον μεγάλο πλάτανο θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο χιονοδρομικό κέντρο της ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ, μεταξύ ουρανού και βουνοκορφών, στάση για περπάτημα. Κατόπιν στο χωριό ΣΜΙΞΗ θα πάρουμε τον καφέ μας. Είναι από τα πρώτα χωριά που αναπτύχθηκαν τουριστικά στην περιοχή, λόγω του χιονοδρομικού. Περιήγηση στο χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
28/5 ΔΕΥΤΕΡΑ: Πρωινό. Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει επισκέψεις στα περίφημα πέτρινα γεφύρια των Γρεβενών. Περνώντας από μια πολύ όμορφη διαδρομή θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφίσουμε αρχικά το δίτοξο γεφύρι του ΖΙΑΚΑ με 41μ. μήκος και 3μ. πλάτος δίπλα από τη νέα γέφυρα που οδηγεί στο ομώνυμο χωριό στον ποταμό ΒΕΛΟΝΙΑ και από εκεί για το πιο εντυπωσιακό γεφύρι της Μακεδονίας αυτό του ΤΡΙΚΩΜΟΥ (ΑΖΙΖ ΑΓΑ) με 70 μ. μήκος και 15μ. πλάτος, ένα πολύ δύσκολο τεχνικό έργο για την εποχή το οποίο εξυπηρετούσε τα καραβάνια των ταξιδιωτών. Κατόπιν για περιοχή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, όπου και η παραμονή μας για γεύμα και μέσω ΔΟΜΟΚΟΥ για ΛΑΜΙΑ (ΕΟ) στάση και από εκεί για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 110 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

26-28/5  ΠΑΛΙΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΑΓΡΑΣ – ΕΔΕΣΣΑ – ΑΡΙΔΑΙΑ, 3 ΗΜΕΡΕΣ
ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – ΒΕΡΓΙΝΑ
Ονειρεμένο πρώτο τριήμερο καλοκαιριού - Εκδρομές Αγίου Πνεύματος 11
26/5 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΡΙΣΑ – ΕΔΕΣΣΑ – ΠΑΛΙΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ με ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στο ωραιότατο ξενοδοχείο DOMOTEL NEVE 4*. Πρώτη γνωριμία με το παραδοσιακό χωριό, κτισμένο στις πλαγιές του όρους ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ και κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Το χωριό είναι από τα πιο παραδοσιακά της πατρίδας μας. Περίπατος στα πέτρινα δρομάκια για να χαρούμε την αρχιτεκτονική των σπιτιών και μαγαζιών με το συνδυασμό πέτρας και ξύλου. Δείπνο στο ξενοδοχείο.
27/5 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ στους πρόποδες του όρους ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ, στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Ελεύθερος χρόνος για όσους επιθυμούν ώστε να γευθούν τις ευεργετικές, θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες που προσφέρουν τα ιαματικά και θερμά νερά, τα οποία αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνά όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους και έχουν σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών. Συνεχίζουμε για την ΕΔΕΣΣΑ για να παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις  (Ανθεστήρια). Στις 15:00  παρακολούθηση της μεγάλης παρέλασης στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης με άρματα και ομάδες νέων ντυμένοι με τα χρώματα της Άνοιξης. Στη συνέχεια ακολουθούν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
28/5 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΕΡΟΙΑ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ. Το μοναστήρι είναι κτισμένο σε ωραιότατη τοποθεσία που προσφέρει φανταστική θέα σε ένα στενό πέρασμα (φαράγγι) του ποταμού Αλιάκμονα. Συνεχίζουμε για τη ΒΕΡΓΙΝΑ. Επίσκεψη με ξεναγό στους Τάφους και τα μοναδικά ευρήματα των ανασκαφών που παρουσιάζονται θαυμάσια κάτω από τα ειδικά στέγαστρα. Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση για το γεύμα.
Τιμή συμμετοχής: 110 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, 2 πρωινά, 2 δείπνα.
26-27/5 ΠΥΛΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΘΩΝΗ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
Ονειρεμένο πρώτο τριήμερο καλοκαιριού - Εκδρομές Αγίου Πνεύματος 13
26/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 και αφού κάνουμε μια στάση μετά την σήραγγα ΑΡΤΕΜΗΣΙΟΥ από ΤΡΙΠΟΛΗ – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ φθάνουμε στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Θα επισκεφθούμε την πόλη, τον μεγαλοπρεπή ναό της Υπαπαντής του 19ου αιώνα και την Μονή Καλογραιών και θα γευματίσουμε. Στην συνέχεια μας περιμένει η ΜΕΘΩΝΗ με την θαυμάσια παραλία των 3 χιλιομέτρων και το επιβλητικό κάστρο της. Το απόγευμα θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΠΥΛΟ, πατρίδα του OΜΗΡΙΚΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ. Ο κόλπος του ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ και το κάστρο της δίνουν ξεχωριστό χρώμα. Διανυκτέρευση.
27/5 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ (το κάστρο της ΠΥΛΟΥ). Εκτός από την μαγευτική θέα σε όλο τον κόλπο, θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη, το οχυρωματικό του περιβάλλον, την εκκλησία του Σωτήρα εντός των τειχών, τα πρώην κελιά της φυλακής που σήμερα είναι γραφεία και την κεντρική πυριτιδαποθήκη που έχει γίνει αίθουσα συνεδρίων-εκθέσεων. Στη συνέχεια στη ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή πλούσια Ανάκτορα του ΝΕΣΤΟΡΑ ενώ θα επισκεφθούμε και το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ με ευρήματα Μυκηναϊκής εποχής και τα αγγεία όλων των εποχών. Θα πιούμε τον καφέ  μας στην παραλιακή ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ και το γραφικό ΚΑΤΑΚΟΛΟ θα γευματίσουμε. Θα επιστρέψουμε από ΠΑΤΡΑ με στάση για καφέ ή προσκύνημα στον πολιούχο ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ. Μετά από μια τελευταία στάση στον ΙΣΘΜΟ θα καταλήξουμε στα γραφεία μας στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής:  65 ευρώ 
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, μια διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

27/5 ΚΥΡΙΑΚΗ, AΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ (ΕΟΡΤΗ) – ΠΗΛΙ

Αναχώρηση στις 07:30 για ΧΑΛΚΙΔΑ, στάση. Στην συνέχεια για το χωριό ΠΡΟΚΟΠΙ όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΣΟΥ και θα προσκυνήσουμε το σκήνωμά του. Κατόπιν για ΠΗΛΙ, παραμονή, γεύμα. Επιστροφή για ΑΡΤΑΚΗ, στάση. ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button