ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

MG travel: Εκδρομές από αυτό το ΣΚ μέχρι την Πρωτομαγιά

MG travel: Εκδρομές! Υπέροχες προτάσεις της άνοιξης για τις προσεχείς ημέρες, ενώ ετοιμάζονται και άλλες!
Γευτείτε more greece!

23/04/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΑΧΩΒΑ – ΑΜΦΙΣΣΑ | ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Λιβαδειά, στάση επί της Ε.Ο., και κατόπιν για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, όπου θα παραμείνουμε για περίπατο και καφέ. Συνεχίζουμε για την Άμφισσα, επίσκεψη στην πόλη και στα αξιοθέατα.
Πάνω στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης βρίσκεται το Κάστρο των Σαλώνων, το οποίο ονομάζεται και «Κάστρο της Ωριάς», γιατί εδώ σύμφωνα με την παράδοση φυλακίστηκε και σκοτώθηκε η όμορφη ανιψιά του Επισκόπου Σεραφείμ από φράγκο ιερέα της περιοχής. Εκτός από τα λείψανα του κυκλώπειου τείχους της αρχαίας ακρόπολης, σώζονται επίσης ο ελληνικός περίβολος, η εσωτερική πύλη, ο βυζαντινός πύργος της Βασίλισσας και η φράγκικη εκκλησία. Κάτω από το Κάστρο θα δούμε τη φημισμένη συνοικία της Χάρμαινας, όπου ήταν συγκεντρωμένα τα βυρσοδεψεία, και κατόπιν το Αρχαιολογικό Μουσείο. Επόμενος σταθμός η Ιτέα, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ


23/04/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ – ΛΕΥΚΑΝΤΙ | ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:00 για τη Χαλκίδα, σύντομη στάση, και συνεχίζουμε για το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αρμά κοντά στον οικισμό Φύλλα, που σήμερα γιορτάζει. Εδώ η περιφορά της εικόνας γίνεται με μεγάλη λαμπρότητα, με τη συνοδεία καβαλάρηδων και κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής. Το μεσημέρι θα πάμε στο Λευκαντί για φαγητό στα ταβερνάκια της παραλίας και αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αθήνα με πιθανή στάση.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

MG travel: Εκδρομές

30/04/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΖΑΤΟΥΝΑ – ΒΥΤΙΝΑ | ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Στεμνίτσα με ενδιάμεση στάση στο Αρτεμίσιο (επί της Ε.Ο.). Χτισμένη σε επιβλητικό τοπίο στη «γειτονιά του Λούσιου», η Στεμνίτσα εντυπωσιάζει με την ανεπιτήδευτη αρχοντιά της. Πετρόχτιστοι ξενώνες, πυργόσπιτα, εκκλησίες μεταβυζαντινής περιόδου και γραφικά καλντερίμια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, ενώ το Λαογραφικό Μουσείο και η φημισμένη Σχολή Αργυροχρυσοχοϊας μάς υπενθυμίζουν πως εδώ άνθισε η τέχνη των μεταλλουργών. Επόμενος σταθμός η εξίσου ατμοσφαιρική Δημητσάνα. Περίπατος στον παραδοσιακό οικισμό, επίσκεψη στο μοναδικό στην Ελλάδα υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (όπου θα δούμε πώς φτιαχνόταν το μπαρούτι την προβιομηχανική εποχή), στην ιστορική βιβλιοθήκη και στο Εκκλησιαστικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για τη γειτονική Ζάτουνα, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό γεύμα και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη. Το μουσείο ιδρύθηκε το 2006 προς τιμήν του μεγάλου συνθέτη ο οποίος ήταν εξόριστος στην περιοχή. Επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ με ενδιάμεση στάση στη Βυτίνα για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ


30/04 – 01/05/2023 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ | 2 ΗΜΕΡΕΣ

30/04/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:30 για το Καρπενήσι με ενδιάμεση στάση κοντά στη Λαμία για καφέ. Περνάμε τη Μακρακώμη, φθάνουμε στον Τυμφρηστό και κατόπιν στους Κορυσχάδες, ένα από τα γραφικότερα χωριά της Ελλάδας. Περιτριγυρισμένοι από μεγαλοπρεπή βουνά ανάμεσα σε έλατα και πλατάνια, οι Κορυσχάδες κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής ήταν έδρα της ελεύθερης κυβέρνησης του Βουνού. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, επίσκεψη στο μουσείο ή γεύμα. Επιστροφή στο Καρπενήσι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

01/05/2023 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη γραφική κοιλάδα του
Καρπενησιώτη ποταμού και την Παναγία την Προυσιώτισσα, ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή. Πρώτα συναντάμε τον Γαύρο, το χωριουδάκι των 40 κατοίκων όπου παλαιότερα έκαναν στάση οι πεζοπόροι προσκυνητές. Από εδώ ξεκινάει μια καταπράσινη έκταση που καταλήγει στο άγριο φαράγγι, το Κλειδί, με τη μοναδική θέα που προκαλεί δέος. Πρώτη στάση, στη θέση Τύπωμα ή Πατήματα. Σύμφωνα με την παράδοση εδώ βρίσκονται τα πατήματα της εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας που δημιουργήθηκαν στο πέρασμά της για τη σπηλιά του σημερινού μοναστηριού. Περνώντας τη Γέφυρα του Διπόταμου φθάνουμε στη μονή, οπού θα έχουμε όλο το χρόνο για να προσκυνήσουμε και να απολαύσουμε τη γαλήνια ατμόσφαιρα που επικρατεί. Η θαυματουργή εικόνα, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, βρίσκεται σε κρύπτη μέσα στο καθολικό και προσελκύει πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπάρχουν ακόμη πολύτιμα κειμήλια με χρυσοκεντήματα,
χειρόγραφοι κώδικες και προσωπικά αντικείμενα του Γ. Καραϊσκάκη, ο οποίος παρέμενε κατά περιόδους στο μοναστήρι. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μεγάλο Χωριό, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και ψώνια στα όμoρφα τουριστικά μαγαζάκια. Επόμενη στάση για γεύμα, στη διασταύρωση Μικρού και Μεγάλου Χωριού, και κατόπιν στο Καρπενήσι, για καφέ. Στο δρόμο της επιστροφής, θα περάσουμε από τον Αγ. Γεώργιο, που φημίζεται για το ντόπιο κρέας, και κατόπιν θα συνεχίσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ
Περιλαμβάνονται: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.


30/04 – 01/05/2023 ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΚΗΠΟΙ 2 ΗΜΕΡΕΣ

30/04/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:30, στάση στο Αντίρριο, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Γέφυρας (Ρίου-Αντιρρίου), και κατόπιν στο παραθαλάσσιο Μενίδι, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό γεύμα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το Μπιζάνι και το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Επόμενος σταθμός η ατμοσφαιρική πόλη των Ιωαννίνων, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη, διανυκτέρευση.
01/05/2023 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα περίφημα Ζαγοροχώρια. Πρώτος σταθμός, το πολυφωτογραφημένο Γεφύρι του Κόκκορη και του Καλογήρου και το χωριό Κήποι με τα παλιά αρχοντικά. Συνεχίζουμε προς την κορυφή του όρους Τύμφη και το κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο, με τα λιθόστρωτα σοκάκια και την εντυπωσιακή χλωρίδα, και κατόπιν για τη Σαρακατσάνικη Στάνη, το μοναδικό αυτό υπαίθριο μουσείο που βρίσκεται λίγο μετά το Σκαμνέλι. Μέσα σε ένα κατάφυτο χώρο από έλατα και πεύκα, η Αδελφότητα των Σαρακατσαναίων έχει κατασκευάσει αίθουσα μουσείου καθώς και τα χαρακτηριστικά καλύβια-σπιτάκια των παλαιών κτηνοτρόφων, που αναπαριστούν τον νομαδικό και ορεινό τους πολιτισμό. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το περίφημο Χάνι του Τερόβου στις όχθες του Λούρου, όπου θα παραμείνουμε για το γεύμα μας. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 115 ευρώ
Περιλαμβάνει: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.

01/05/2023 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΕΝΕΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:00 για τον Φενεό με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Ο Φενεός βρίσκεται ανάμεσα στα δασώδη βουνά του Χελμού και της Κυλλήνης (Ζήρεια) και θεωρείται, δικαίως, από τους ωραιότερους ορεινούς δήμους της Κορινθίας. Ο τόπος κατοικείται από την αρχαιότητα, όπως αποδεικνύουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ οι Φενεάτες αναφέρονται στον Όμηρο και στον Παυσανία. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγικό. Στάση για περίπατο στην ολάνθιστη φύση της περιοχής. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το χωριό Γκούρα, απ’ όπου μπορούμε να προμηθευτούμε βιολογικά προϊόντα και ντόπιο κρασί, και κατόπιν για την τεχνητή Λίμνη Δόξα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων. Το έργο της λίμνης ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αξιοποιώντας το χείμαρρο Δόξα που ρέει στην περιοχή. Μέσα στην τεχνητή λίμνη, πάνω σε μια λωρίδα γης βρίσκεται η Μονή του
Αγ. Φανουρίου ή Παλαιομονάστηρο που μοιάζει με ζωγραφιά καθώς καθρεφτίζεται στα γαλήνια νερά.
Συνεχίζουμε για την επιβλητική Μονή του Αγ. Γεωργίου, όπου μας υποδέχεται ο πάντα φιλόξενος μοναχός με το καθιερωμένο γλυκό τριαντάφυλλο. Η μονή έχει ιστορικό ενδιαφέρον καθώς ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και λειτούργησε ως αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας. Επόμενη στάση, στο γραφικό χωριουδάκι Καστανιά, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

MG travel: Εκδρομές

  • MG TravelΣΤΡ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 107 (ΠΑΛΑΤΑΚΙ) – ΧΑΪΔΑΡΙ
    Τηλ: 210 5324850, 210 5324384
    Fax: 210 5324285
    Email: [email protected]
  • Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 19:00, Σάββατο 09:00 – 14:00 210 5324850

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button