2-5 Ιουνίου

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – ΖΑΛΟΓΓΟ – ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ, 4 ΗΜΕΡΕΣ
ΜΟΝΗ ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ – ΣΑΓΙΑΔΑ – ΦΙΛΙΑΤΕΣ – ΑΜΜΟΥΔΙΑ

2/6, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση 7:30 π.μ. για ΙΣΘΜΟ στάση και από εκεί περνώντας τη γέφυρα ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ (πιθανή στάση), άφιξη στο ΜΕΝΙΔΙ (γεύμα). Συνεχίζουμε για το πολυθρύλητο γεφύρι της ΑΡΤΑΣ, στάση για καφέ και από εκεί για ΖΑΛΟΓΓΟ επίσκεψη στη ΜΟΝΗ του ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με θέα στο Μνημείο των Σουλιωτισσών. Αναχωρούμε για την ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας «ΘΕΑΣΙΣ». Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3/6 ΣΑΒΒΑΤΟ: Πρόγευμα και αναχώρηση για ΠΑΡΓΑ. Με τοπικό σκάφος μεταφορά στους ΠΑΞΟΥΣ και το λιμάνι – πρωτεύουσα ΓΑΪΟ. Με τοπικό λεωφορείο γύρος του νησιού (η εξόρμηση στους ΠΑΞΟΥΣ – έξοδα ατομικά). Εάν οι συνθήκες δε το επιτρέπουν, μετά την επίσκεψη στην ΠΑΡΓΑ συνεχίζουμε για ΣΥΒΟΤΑ (επίσκεψη) – ΠΛΑΤΑΡΙΑ (στάση, γεύμα). Επιστροφή στην ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Δείπνο. διανυκτέρευση.
4/6 ΚΥΡΙΑΚΗ: Πρόγευμα. Συμπληρωματική γνωριμία με την ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Αργότερα ξεκινάμε για μια γνωριμία με τις άγνωστες γωνιές της ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ. Πρώτη μας στάση οι ΦΙΛΙΑΤΕΣ και το γειτονικό χωριό ΠΛΑΙΣΙΟ με το υπεραιωνόβιο πλατάνι. Συνεχίζουμε για τη ΣΑΓΙΑΔΑ. Βόλτα στο παραθαλάσσιο χωριό, την παλιά ΣΑΓΙΑΔΑ και ενημέρωση στο Κέντρο Πληροφόρησης για το Δέλτα του ποταμού Καλαμά. Γεύμα στις ψαροταβέρνες. Το απόγευμα αναχώρηση για τη ΜΟΝΗ ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ (14ος αι.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5/6 ΔΕΥΤΕΡΑ: Πρόγευμα και αναχώρηση για την ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. Με τοπικά σκάφη (έξοδα ατομικά) θα κάνουμε τον ανάπλου του ποταμού ΑΧΕΡΟΝΤΑ από τις εκβολές προς το ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ (αρχ. Χώρος). Συνεχίζουμε για την ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 160 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια με πρωινό

M.G. TRAVEL
 
ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 107, ΠΑΛΑΤΑΚΙ, Τ: 210 5324850 
 
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΠΛΑΤΩΝΟΣ 122, ΚΟΛΩΝΟΣ Τ: 210 5150851

3-5 Ιουνίου 
ΠΙΝΔΟΣ – ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ, 3 ΗΜΕΡΕΣ

3/6 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Άφιξη στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ με ενδιάμεση στάση. Παραμονή για γεύμα υπό τη σκιά των ΜΕΤΕΩΡΩΝ. Συνεχίζουμε για τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Κατά τη διαδρομή θα επισκεφθούμε τη ΔΕΣΚΑΤΗ, βλέπουμε την πλατεία του Αγ. Κωνσταντίνου και ανηφορίζουμε μέσα από καταπράσινη πλαγιά, εδώ απολαμβάνουμε την οργιαστική φύση. Συνεχίζουμε προς ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ, τη γέφυρα του ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ ποταμού, όπου η φύση έχει μεγαλουργήσει και φθάνουμε στα ΓΡΕΒΕΝΑ. Όμως αφήνουμε την πρωτεύουσα του νομού και προχωρούμε ακόμα πιο ορεινά για να διανυκτερεύσουμε σε ένα από τα πιο χαρισματικά βλαχοχώρια της ΠΙΝΔΟΥ. Διανυκτέρευση.
4/6 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για μια ακόμη εμπειρία. Περνάμε από τα χωριά ΠΟΛΥΝΕΡΙ, ΑΛΑΤΟΠΕΤΡΑ, ΑΕΤΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΙ και καταλήγουμε στο ύψωμα της ΑΝΙΤΣΑΣ. Βρισκόμαστε στην ΠΙΝΔΟ και δεν θα παραλείψουμε ένα «προσκύνημα» σε αυτόν τον τόπο. Σε σχήμα μεγάλου κράνους κτίστηκε το οστεοφυλάκιο, για να φυλάσσει τα οστά των πεσόντων του 1940. Είναι ένα σύμπλεγμα μνημείων όπου δεσπόζει ένας λευκός σταυρός. Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις ειδυλλιακές πλαγιές, τον Νοέμβριο του 1940 έγιναν ορισμένες από τις φονικότερες μάχες του Ελληνο–Ιταλικού Πολέμου. Φεύγοντας από το μνημείο, φτάνουμε στην ιστορική ΣΑΜΑΡΙΝΑ. Είναι το μεγαλύτερο βλαχοχώρι σε υψόμετρο 1.450μ., στις πλαγιές του ΣΜΟΛΙΚΑ. Σημαντικό μνημείο στο χωριό είναι ο Ναός της Παναγίας, που οι κάτοικοι ονομάζουν ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ. Έχει κοινό προαύλιο χώρο με το πέτρινο σχολείο του χωριού, που λειτουργούσε στο παρελθόν. Σε αυτόν το χώρο γίνεται το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ στις 15 Αυγούστου. Στην πλατεία του χωριού με τον μεγάλο πλάτανο θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο χιονοδρομικό κέντρο της ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ, μεταξύ ουρανού και βουνοκορφών, στάση για περπάτημα. Κατόπιν στο χωριό ΣΜΙΞΗ θα πάρουμε τον καφέ μας. Είναι από τα πρώτα χωριά που αναπτύχθηκαν τουριστικά στην περιοχή, λόγω του χιονοδρομικού. Περιήγηση στο χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5/6 ΔΕΥΤΕΡΑ: Πρωινό. Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει επισκέψεις στα περίφημα πέτρινα γεφύρια των Γρεβενών. Περνώντας από μια πολύ όμορφη διαδρομή θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφίσουμε αρχικά το δίτοξο γεφύρι του ΖΙΑΚΑ με 41μ. μήκος και 3μ. πλάτος δίπλα από τη νέα γέφυρα που οδηγεί στο ομώνυμο χωριό στον ποταμό ΒΕΛΟΝΙΑ και από εκεί για το πιο εντυπωσιακό γεφύρι της Μακεδονίας αυτό του ΤΡΙΚΩΜΟΥ (ΑΖΙΖ ΑΓΑ) με 70 μ. μήκος και 15μ. πλάτος, ένα πολύ δύσκολο τεχνικό έργο για την εποχή το οποίο εξυπηρετούσε τα καραβάνια των ταξιδιωτών. Κατόπιν για περιοχή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, όπου και η παραμονή μας για γεύμα και μέσω ΔΟΜΟΚΟΥ για ΛΑΜΙΑ (ΕΟ) στάση και από εκεί για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 110 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια με πρωινό

3-5 Ιουνίου

ΠΑΛΑΙΡΟΣ – ΚΑΛΑΜΟΣ – ΚΑΣΤΟΣ – ΛΕΥΚΑΔΑ, 3 ΗΜΕΡΕΣ

Μια εκδρομή που θα σας ταξιδέψει στα άγνωστα μικρά νησάκια του Ιονίου.
Για όσους αναζητούν ολιγοήμερες διακοπές χωρίς όμως να φύγουν από την Ελλάδα. Οι εικόνες και τα χρώματα των νησιών σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν!

3/6 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 7:30 π.μ. για ΙΣΘΜΟ στάση και από εκεί περνώντας τη γέφυρα ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ (πιθανή στάση), μέσω ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ άφιξη στον ΑΣΤΑΚΟ όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Συνεχίζουμε για την ΠΑΛΑΙΡΟ, όπου βρίσκεται στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας και μια ανάσα από τα νησάκια του ΙΟΝΙΟΥ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4/6 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση με το σκάφος στο άγνωστο σε πολλούς νησί ΚΑΛΑΜΟΣ. Το τοπίο του συνδυάζει ψηλές κορφές και απότομες πλαγιές που καταλήγουν στις ακτές, με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας να το περιτριγυρίζει. Είναι ένα καταπράσινο νησί (χωρίς αυτοκίνητα), με τα πεύκα να αγγίζουν σχεδόν τα τιρκουάζ νερά. Ένα κάδρο που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει. Θα έχουμε αρκετό χρόνο για βόλτα στο νησί, κολύμπι στα πεντακάθαρα νερά του και φαγητό. Θα συνεχίζουμε με το τοπικό σκάφος για τον ΚΑΣΤΟ που αποτελεί έναν από τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς του Ιονίου. Με μόλις 50 μόνιμους κατοίκους, ένα κατάφυτο από ελιές νησί και με τον ψηλότερο λόφο να μην ξεπερνάει τα 150μ. ο ΚΑΣΤΟΣ θα μας εντυπωσιάσει. Τα σπίτια του είναι λιθόχτιστα με κόκκινες κεραμοσκεπές και χρωματιστά παραθυρόφυλλα. Η εικόνα του νησιού αποπνέει μια ηρεμία άλλων εποχών – ώρα να ξεχάσουμε τα «πρέπει» και να αφεθούμε στη μαγεία και την ηρεμία του φυσικού περιβάλλοντος. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5/6 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρόγευμα περνώντας από τη ΒΟΝΙΤΣΑ θα κατευθυνθούμε προς την όμορφη ΛΕΥΚΑΔΑ. Πρώτη στάση μας το κοσμοπολίτικο ΝΥΔΡΙ, καφεδάκι και πιθανή κρουαζιέρα στο ΣΚΟΡΠΙΟ και την ΜΑΔΟΥΡΗ. Επιστροφή στην πόλη της ΛΕΥΚΑΔΑΣ, όπου θα προσκυνήσουμε το Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ (πολιούχο του νησιού όπου γιορτάζει) και παραμονή στην πόλη για το γεύμα μας. Αναχωρούμε για την επιστροφή μας στην ΑΘΗΝΑ  με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 130 ευρώ
Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή.

3-4/Ιουνίου

ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ, 2 ΗΜΕΡΕΣ

3/6 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 8 π.μ. από τα γραφεία μας, ΙΣΘΜΟ στάση και από τη γέφυρα ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ θα φτάσουμε στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ. Προορισμός μας τα όμορφα χωριά της ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ. Μέσα από μια ονειρεμένη διαδρομή θα περάσουμε τα γραφικά χωριουδάκια ΛΙΜΝΙΤΣΑ, ΤΕΡΨΙΘΕΑ, ΕΛΑΤΟΥ για να φθάσουμε στο κεφαλοχώρι της ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, την ΑΝΩ ΧΩΡΑ. Το πανέμορφο τοπίο που θυμίζει Ελβετικές Άλπεις, οι περίπατοι στο οξυγόνο του μαγευτικού βουνού και στα καλντερίμια του μικρού χωριού θα μας αναζωογονήσουν. Στην ΑΝΩ ΧΩΡΑ πνιγμένη στα έλατα, θα έχουμε πιθανό γεύμα ή στάση για καφέ. Η περιήγησή μας τελειώνει με επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδο του λιμανιού της. Διανυκτέρευση.
4/6 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το ΤΡΙΚΟΡΦΟ για επίσκεψη και προσκύνημα στο μοναστήρι των Αγίων Σεραφείμ και Αυγουστίνου. Έχει το μεγαλύτερο καμπαναριό του κόσμου με 400 σήμαντρα – 62 καμπάνες και το μεγαλύτερο σταυρό που υπάρχει στην Ελλάδα, ύψους 16 μέτρων. Αργότερα φτάνουμε στο ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ, παλιό εμπορικό λιμάνι με τα αρχοντικά, τα πολλά ταβερνάκια και τις όμορφες παραλίες του. Στάση για γεύμα. Κατόπιν στην ΙΤΕΑ, που το όνομά της το οφείλει στις πολλές Ιτιές που φύτρωναν παλαιότερα στην περιοχή. Παραμονή για καφέ. Από ΔΕΣΦΙΝΑ, ΔΙΣΤΟΜΟ, ΛΙΒΑΔΙΑ, στάση καθοδόν και επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.
Τιμή συμμετοχής: 65 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια και το πρωινό

4-5 Ιουνίου

ΟΛΥΜΠΙΑ– ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ – ΛΑΓΚΑΔΙΑ – ΒΥΤΙΝΑ, 2 ΗΜΕΡΕΣ

4/6 ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 8 πμ από το γραφείο μας, ΙΣΘΜΟΣ στάση, στην ΠΑΤΡΑ μικρή στάση και θα καταλήξουμε στο ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ, στην κορυφή ενός λόφου που βλέπει προς το Ιόνιο και τον απέραντο κάμπο της Ηλείας όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο ΚΑΣΤΡΟ που διατηρεί την αρχική του μορφή και αναμφισβήτητα αποτελεί εξαιρετικό δείγμα οχυρωματικής τέχνης. Στο ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ θα δούμε το τεχνητό ΠΑΡΚΟ ΘΙΝΩΝ, εντυπωσιακό αμμώδες με πολλούς φοίνικες. Πιθανό γεύμα. Από Γαστούνη άφιξη στην ΟΛΥΜΠΙΑ την πόλη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
5/6 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της ΟΛΥΜΠΙΑΣ, τον διασημότερο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Θα δούμε το σημείο που φυλάσσεται η καρδιά του Κουμπερτέν, ο οποίος αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ακόμη επίσκεψη του Αρχ. Μουσείου. Στη συνέχεια από τα γραφικά ΛΑΓΚΑΔΙΑ, πατρίδα των αγωνιστών του 1821 πιθανή στάση, θα φθάσουμε για γεύμα στη ΒΥΤΙΝΑ γνωστή για το θαυμάσιο κλίμα της και τα ξυλόγλυπτα. Από ΒΛΑΧΕΡΝΑ, ΛΕΒΙΔΙ και τη σήραγγα του ΑΡΤΕΜΗΣΙΟΥ στον ΙΣΘΜΟ θα έχουμε στάση και άφιξη στην ΑΘΗΝΑ στα γραφεία μας.
Τιμή συμμετοχής: 60 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια, το πρωινό, οι ξεναγήσεις και οι περιηγήσεις.

4 Ιουνίου, ΚΥΡΙΑΚΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ. ΠΕΤΑΛΟ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ – ΒΙΛΛΙΑ – ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ – ΟΣΙΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ

Αναχώρηση στις 9 το πρωί και περνώντας από ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ και ΟΙΝΟΗ θα πάμε για προσκύνημα στη βυζαντινή ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ. Θα πιούμε τον καφέ μας σε ένα από τα γραφικά χωριουδάκια του ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ, τα ΒΙΛΛΙΑ, επίσκεψη στο ΝΑΟ της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ έργο του αρχιτέκτονα ΤΣΙΛΕΡ, ενώ στο Πέταλο ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ θα απολαύσουμε έναν περίπατο μέσα στο μαγευτικό ελατοδάσος. Παραμονή για μπάνιο στο ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ με την ωραία παραλία και γεύμα στα πολλά ταβερνάκια. Το απόγευμα επιστροφή στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

5 Ιουνίου ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ (ΕΟΡΤΗ)  – ΜΑΜΨΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  – ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Αναχώρηση 8 π.μ. για ΙΣΘΜΟ στάση. Εν συνεχεία φτάνουμε στο Μοναστήρι της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ στον ΜΑΜΨΟ για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία. Από εκεί συνεχίζουμε για ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ παραμονή, μπάνιο, φαγητό. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ