ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετρό: Ξεκινούν τα δοκιμαστικά στην επέκταση Αγία Μαρίνα – Πειραιάς

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας ανακοίνωσε, μιλώντας στο συνέδριο Green Deal, που διοργάνωσε το ΤΕΕ για τις πράσινες υποδομές, ότι εντός της ερχόμενης βδομάδας ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία για τους σταθμούς του Πειραιά. Επίσης είπε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία παράδοσής τους σε πλήρη λειτουργία.

Ωστόσο η πιο πρόσφατη δέσμευση ότι θα παραδοθούν εντός του καλοκαιριού ανατράπηκε, για μία ακόμη φορά (βλέπε Αγία Μαρίνα – Πειραιάς, έρχεται η ώρα!) με το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας να μιλά για το φθινόπωρο, ενώ κάποιοι μιλούν ακόμη και για τέλος του έτους.

«Με τους τρεις σταθμούς του Πειραιά, που θα δώσουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι γραμμές 2 και 3 θα εξυπηρετούν πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες, γεγονός που σημαίνει ότι 200.000 λιγότερα αυτοκίνητα ημερησίως θα κυκλοφορούν στην Αθήνα και το διοξείδιο του άνθρακα θα μειωθεί κατά 880 τόνους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό.

Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι τη συμβολή του Μετρό στο να μειωθούν τα ατυχήματα και η ενέργεια που καταναλώνεται ανά επιβάτη, στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος για τους επιβάτες μέσω των αναπλάσεων και των δενδροφυτεύσεων (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για έργο σταθερής τροχιάς), την εξυπηρέτηση βασικών δομών όπως τα νοσοκομεία.

Με την ολοκλήρωση του έργου, στο Σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και την Επέκταση του Τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί), διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button