ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι θα γίνει το Πάσχα

Μας χωρίζουν 45 ημέρες από το Πάσχα και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Αν η πανδημία περιοριστεί και οι εμβολιασμοί προχωρήσουν τότε το σενάριο για ένα Πάσχα με περισσότερες «ελευθερίες» από ό,τι πέρυσι παραμένει ανοιχτό. Όπως τονίζουν όμως οι ειδικοί, είναι εξαιρετικά νωρίς για την οποιαδήποτε εκτίμηση. Ενδεικτική η απόσταση απόψεων μεταξύ του Βασίλη Κικίλια και της Ματίνας Παγώνη

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην ΕΤ3, σε ερώτηση τι θα γίνει το Πάσχα, απάντησε ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού κατά τις ημέρες των γιορτών. «Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων σε 15 μέρες» μετά τα φαινόμενα συνωστισμού για την Αποκριά δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Όπως πρόσθεσε, «ενώ πιστεύαμε ότι θα τελειώναμε με την πανδημία, τώρα δεν είμαστε καθόλου σίγουροι».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι μάλλον θα κάνουμε Πάσχα με μάσκες και αποστάσεις, ενώ έκρινε ότι θα είναι δύσκολο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, καθώς δεν θα έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί ώστε να υπάρξει η επιθυμητή ανοσία.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα στις 2 Μαΐου η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button