ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον καύσωνα, έρχεται «ψυχρή λίμνη» με επικίνδυνες καταιγίδες

Επιδείνωση με επικίνδυνες καταιγίδες αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας πίσω το δεύτερο κύμα καύσωνα που σαρώνει τη χώρα εδώ και αρκετές ημέρες.

«Μετά τη ζέστη έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες». Με αυτή τη φράση προειδοποιεί για την αλλαγή του σκηνικού του καιρού ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Μάλιστα, ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» που φέρνει στη χώρα μας τις φονικές καταιγίδες που σημειώνονται στην Ευρώπη.

Από αύριο Σάββατο και κυρίως από Κυριακή θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές ενώ ταυτόχρονα θα ξεσπάσουν και καταιγίδες, ανέφερε ο μετεωρολόγος. Αυτό σημαίνει ότι σε συνδυασμό με την πολύ θερμή επιφάνεια που έχουμε ήδη στη χώρα μας θα δημιουργηθεί έντονη αστάθεια που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη καταιγίδων, που είναι σε θέση να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Παράλληλα, προειδοποιεί για χαλάζι, κεραυνούς ή και ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, επισημαίνοντας πως θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button