γράφει ο Ηλίας Μελετίου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος


Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 26 Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τις τοπικές κοινωνίες και θα διεξαχθούν σε πρωτόγνωρες συνθήκες πόλωσης λόγω του νέου εκλογικού νόμου, του Κλεισθένη, ο οποίος καθιερώνει απλή αναλογική. Ένα εκλογικό σύστημα, το οποίο περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει και λιγότερες λύσεις θα δώσει στη διοίκηση των δήμων.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία και συνάμα υποχρέωση της νέας γενεάς, η οποία ευλόγως χαρακτηρίζεται ως η πιο αδικημένη των τελευταίων δεκαετιών στην Πατρίδα μας, να κάνει ένα βήμα μπροστά, να διεκδικήσει ρόλο στην επόμενη μέρα των τοπικών κοινωνιών, να κομίσει νέες ιδέες και να αλλάξει τη νοοτροπία μας αναφορικά με τη σχέση πολιτικών και ψηφοφόρων. 
Είμαι περήφανος, που ανήκω στο συνδυασμό “Το Χαϊδάρι Ψηλά” με επικεφαλής έναν νέο άνθρωπο και έμπειρο αυτοδιοικητικό, τον Αποστόλη Θεοφίλη, με στελέχη ανθρώπους της εργασίας, οι οποίοι δεν ενεπλάκησαν ποτέ σε μικροπολιτικά παιχνίδια και υπόγειες συναλλαγές. 
Θα ήθελα να καλέσω τους νέους, αλλά και όλους αυτούς, οι οποίοι -ανεξαρτήτως ηλικίας- πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα στον τόπο που ζούμε, να ασχοληθούν ενεργά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σας προτρέπω να ψάξετε να δείτε ποιοι είναι αυτοί που ζητάνε τη ψήφο σας και να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα. Η αποχή δεν δίνει λύσεις. Αντίθετα, διογκώνει τις παθογένειες του συστήματος. 
Αν δεν φτιάξουμε πρώτα την Πόλη μας, την περιοχή, στην οποία ζούμε καθημερινά, δεν θα αναστήσουμε ποτέ την Πατρίδα μας, η οποία σήμερα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενωμένους, ώστε να μείνουμε εδώ και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο! 
Γίνε η αλλαγή που θέλεις να έρθει! 
Ηλίας Μελετίου 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου με την παράταξη “Το Χαϊδάρι Ψηλά – Αποστόλης Θεοφίλης”