ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη παρέμβαση στη Λεωφόρο Κηφισού

Νέο οδόστρωμα και φώτα υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης Led στη Λεωφόρο Κηφισού, από την Περιφέρεια Αττικής.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής υλοποιούνται εκτεταμένα έργα στην πιο κομβική οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου, τη λεωφόρο Κηφισού.

Πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε το στρατηγικό σχέδιο 7 αξόνων για την βελτίωση της κεντρικότερης οδικής αρτηρίας του λεκανοπεδίου της Λεωφόρου Κηφισού. Βάσει του σχεδιασμού που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ήδη ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα των έργων βελτίωσης του οδοστρώματος του αυτοκινητόδρομου  στο ρεύμα προς Πειραιά, από τον κόμβο της Αττικής οδού μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Κωνσταντινουπόλεως – Δυρραχίου (γέφυρα Ροσινιόλ), όπου ασφαλτοστρώθηκαν συνολικά 65.000 m2.

Ειδικότερα έχει ήδη γίνει ο στιγματισμός για το διαχωρισμό των λωρίδων κυκλοφορίας και η οριστική διαγράμμιση θα ολοκληρωθεί στις 5 Αυγούστου. Στο ίδιο τμήμα της λ. Κηφισού έγιναν εργασίες συντήρησης στους αρμούς των γεφυρών.

Ταυτόχρονα, έχει αντικατασταθεί ο φωτισμός στο μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου, με νέα φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης Led, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας 60% και σημαντική βελτίωση της ορατότητας κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

Όλες οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από τις 12:00π.μ έως 06:00 π.μ χωρίς να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό οι εργασίες συντήρησης και βελτιώσεως του οδικού δικτύου στους κεντρικούς άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα που η κυκλοφορία θα είναι πιο αραιή.

Οι εργασίες που θα εκτελούνται στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής αφορούν: βελτίωση οδοστρώματος, αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, καθαρισμός φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων, τοποθέτηση νέων φωτιστικών Led και συντήρηση του πρασίνου στις κεντρικές νησίδες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button