ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Βασίλη Τσίτσο, διότι οι αλλαγές θέλουν Πολίτες σε Δράση και #HaidariGiaOlous, όχι επικοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης*

Είναι δυνατόν να μένεις σε μια πόλη και να αδιαφορείς για τα κοινά της; Εφόσον αποφασίσεις να κάνεις την ερώτηση αυτή στον εαυτό σου, τότε αυτομάτως είσαι έτοιμος να δραστηριοποιηθείς και ταυτόχρονα να διαφοροποιηθείς από τη μάζα που επιμένει στην «αδιαφορία» ή στον καθαρά διεκπεραιωτικό ρόλο.

Δράση είναι το σύνολο των ενεργειών που πραγματοποιεί κάποιος για ένα σκοπό. Μπορεί, φυσικά, να καλύψει πολλές πτυχές της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι μια έννοια που έχει θετικό αντίκτυπο αφού χωρίς δράση, χωρίς ενέργειες, δε μπορείς να ελπίζεις σε τίποτα.

Αποφάσισα να συνταχθώ με τον Βασίλη Τσίτσο, επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση, ακριβώς επειδή διαπίστωσα ότι η ονομασία δεν είναι τυχαία. Δεν περιλαμβάνει «επικοινωνία»- όπως είναι της μόδας εδώ και χρόνια- αλλά ουσία. Μα κυρίως εμπεριέχει τη θέληση να πετύχουμε πράγματα ΜΑΖΙ, απαλλαγμένοι από προσωπικά πάθη, από κομματικές αγκυλώσεις και κάθε είδους «δεσμεύσεις».

Στο κομμάτι του αθλητισμού, που αποτελεί το δικό μου κέντρο ενδιαφέροντος (χωρίς φυσικά να αδιαφορώ για τα υπόλοιπα) έχουμε παρακολουθήσει πολλά. Δε μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι η πόλη μας έχει εξαιρετικούς ανθρώπους που κατευθύνουν τα αθλητικά σωματεία, αλλά υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε ό,τι αφορά τις κοινές δράσεις, το λεγόμενο μαζικό αθλητισμό.

Θεωρώ ότι ο Δήμος θα πρέπει να αγκαλιάσει τα αθλητικά σωματεία της πόλης και το αντίθετο. Να προχωρήσουν μαζί σε κοινές ενέργειες που θ’ αναδεικνύουν την πόλη μας και ταυτόχρονα θα διαμορφώνουν σωστή νοοτροπία στη νεολαία. Θα τους μάθουν να είναι πρωτίστως καλοί συμπαίκτες, που είναι ό,τι πιο σημαντικό καθώς ο αθλητισμός δεν είναι ξεκομμένος από την κοινωνία.

Παράλληλα όμως, επιμένω ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πολίτες, με αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και αντίστοιχα σεμινάρια επιμόρφωσης. Και πάνω απ’ όλα ενθουσιάστηκα όταν διαπίστωσα ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος, Βασίλης Τσίτσος, είναι ένθερμος υποστηρικτής στη δημιουργία αθλητικών εκδηλώσεων για ΑμεΑ που αποτελεί προτεραιότητα. Διότι το Χαϊδάρι είναι για όλους μας. Και δεν αποκλείεται κανείς. Θα επιθυμούσαμε (και θα το πράξουμε) να έρθουν στην πόλη μας μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού και να μιλήσουν είτε σε σχολεία, είτε σε εκδηλώσεις γονέων προκειμένου να κατευθύνουν σωστά στο θέμα της νοοτροπίας.

Δεν είναι άγνωστο- και το ξέρετε- ότι υπάρχουν περιπτώσεις αρνητικής επίδρασης των γονέων στους νεαρούς αθλητές. Μα κυρίως θεωρούμε ότι θα πρέπει με τις απαραίτητες ενέργειες, κοινές φυσικά κι εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα έχουν ως αποτέλεσμα να καμαρώσουμε ομάδες της πόλης μας στις μεγάλες κατηγορίες. Κι αυτό πρωτίστως θα γίνει εφόσον αγαπήσουν τον αθλητισμό οι πολίτες του Χαϊδαρίου κι εφόσον- επίσης- μάθουν τις ευεργετικές του επιδράσεις στη σωματική και την πνευματική υγεία. Και κυρίως στο πως μπορεί μια τέτοια συνθήκη να διαμορφώσει μια υγιή κοινωνία.

Με τον Βασίλη Τσίτσο, διότι οι αλλαγές θέλουν Πολίτες σε Δράση και #HaidariGiaOlous, όχι επικοινωνία 3

Καλούμε λοιπόν κι άλλους Πολίτες σε Δράση γιατί το σύνθημα είναι ένα: #HaidariGiaOlous.

Νίκος Μπουρλάκης είναι δημοσιογράφος από το 1989, μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ. Έχει εργαστεί σε όλα τα κορυφαία brands του αθλητικού Τύπου (Φως των Σπορ, Αθλητική Ηχώ, Goal News, Sportime) με ειδικότητα στο ρεπορτάζ του μπάσκετ στις «καλές εποχές» των εφημερίδων.

Υπήρξε Διευθυντής Επικοινωνίας στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και παλαιότερα στην ΚΑΕ Αιγάλεω καθώς επίσης και στέλεχος στο Γραφείο Τύπου του ΕΣΑΚΕ.

Τώρα είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου, ενώ συνεργάζεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέσω του WebRadio.

Είναι κάτοικος Δάσους Χαϊδαρίου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση» με επικεφαλής τον Βασίλη Τσίτσο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button