ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάριος Χριστόπουλος, πρόεδρος ΝΔ Χαϊδαρίου: “Αφήστε τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες!”

Επιστολή αναφερόμενη στο δημοσίευμά μας “Ο πρώτος λόγος για τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στον… Δ. Μαραβέλια” λάβαμε από τον πρόεδρο της τοπικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Χαϊδαρίου, κ. Μάριο Χριστόπουλο. Την δημοσιεύουμε και σχολιάζουμε πιο κάτω:

“Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα του διαδικτυακού ιστοτόπου xaidarisimera.gr με τίτλο: “Ο πρώτος λόγος για τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στον… Δ. Μαραβέλια”, θα ήθελα να καταστήσω σαφές σε εσάς και τους αναγνώστες σας, ότι η στάση που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 θα είναι απόφαση των αρμόδιων οργάνων της και φυσικά του Πρόεδρου μας και αυριανού πρωθυπουργού της χώρας μας Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Δημοσιεύματα σαν το παραπάνω έχουν προφανή στόχο να πλήξουν την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο και να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες παραγόντων που κινούνται έξω από το ιδεολογικό χώρο της παράταξής μας και προσδοκούν να υφαρπάξουν με φτηνά κόλπα την έμμεση στήριξη της. 

Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους οι αρχιτέκτονες της τεχνητής διάσπασης και επίδοξοι εκφραστές αλλά και οι πολλά «υποσχόμενοι κληρονόμοι» ενός χρεοκοπημένου σοσιαλιστικού μοντέλου, ότι πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχουν οι χιλιάδες ανώνυμοι Νεοδημοκράτες και ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μέλλον της πόλης δεν εξαγοράζεται, δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται παρά μόνο κερδίζεται με σκληρό και επίμονο αγώνα. 

Για εμένα όσο έχω την τιμή να ηγούμαι της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Χαϊδαρίου αποκλειστική προτεραιότητα μου είναι η συνένωση όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης και η ευθυγράμμιση τους σε ένα κοινό μέτωπο ανατροπής της κυβέρνησης της πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού και της οικονομικής καταστροφής της πατρίδας μας που φέρει σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Τέλος καλώ τον ιστότοπο σας να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που έχει επιφέρει η κυβέρνηση των λουκέτων στην τοπική αγορά με την υψηλή υπερφορολόγηση και την γενικότερη υποβάθμιση της πόλης μας.”

ΣΧΟΛΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Τύποις μόνο η επιστολή του κ. Χριστόπουλου απευθύνεται στην εφημερίδα μας. Πραγματικός παραλήπτης είναι τα όργανα του κόμματος, άλλωστε το λέει και στην ιστοσελίδα του ο κ. Μάκης Μοσχοβούδης, που υποδεικνύει: “Καλό είναι ο Πρόεδρος της Β5 Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κώττης, να αναζητήσει το υψηλόβαθμο στέλεχος του…” κτλ.

Κατά τα άλλα, ο κ. Χριστόπουλος δεν ξεφεύγει από την παλαιοκομματική πεπατημένη: υπονοούμενα, ατεκμηρίωτες κατηγορίες, αόριστες σκοπιμότητες. Μια και απευθύνεται σε εμάς με τέτοιο ύφος, έχουμε το δικαίωμα να συστήσουμε στον κ. Χριστόπουλο να αναλάβει την ευθύνη των όσων λέει, απλά βάζοντας υποκείμενα στα ρήματα που χρησιμοποιεί και να αφήσει κατά μέρος τα υπονοούμενα. Έτσι ίσως πάψουν να είναι ακατάληπτες και φράσεις του όπως “αρχιτέκτονες της τεχνητής διάσπασης και επίδοξοι εκφραστές αλλά και οι πολλά «υποσχόμενοι κληρονόμοι» ενός χρεοκοπημένου σοσιαλιστικού μοντέλου”.

Για να είναι αξιόπιστος ο δημόσιος λόγος μας, πρέπει να είναι συγκεκριμένος, κ. Χριστόπουλε. Να ένα παράδειγμα:

Ο κ. Χριστόπουλος, που όπως γνωρίζουν οι πάντες στην πολιτική πιάτσα του Χαϊδαρίου εξελέγη στην προεδρία της τοπικής ΝΔ χέρι χέρι με τον κ. Αποστόλη Θεοφίλη, προωθεί τον τελευταίο σαν υποψήφιο δήμαρχο του κόμματος στο Χαϊδάρι. Η πληροφορία που δημοσιεύσαμε, περί σχετικού εισηγητικού ρόλου στον κ. Μαραβέλια, ενόχλησε σφόδρα την πλευρά Θεοφίλη – Χριστόπουλου, ο οποίος αντέδρασε με την επιστολή που διαβάσατε πριν λίγο. Διόλου απρόοπτα, την συγκεκριμένη επιστολή έλαβε και δημοσίευσε με συμπάσχον ύφος και μάλιστα πριν από εμάς (!), Σάββατο βράδυ, η ιστοσελίδα του κ. Μοσχοβούδη, που συμπτωματικά επίσης προωθεί την υποψηφιότητα Θεοφίλη (κατά τα άλλα ο κ. Χριστόπουλος αφήνει υπονούμενα ότι εμείς έχουμε “προφανή στόχο να πλήξουμε την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο και να εξυπηρετήσουμε μικροπολιτικές σκοπιμότητες”).   

Το πιο “νόστιμο” όμως ο κ. πρόεδρος το άφησε για το τέλος: Συστήνει στο “Χαϊδάρι Σήμερα” να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης… Μήπως νομίζει ότι απευθύνεται στον Αποστόλη, που ξεχάστηκε μέσα στο κρεσέντο δημοσίων σχέσεων;

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button