ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μαμάδες στο Δρόμο: Έρχονται στο Χαϊδάρι

Οι “Μαμάδες στο Δρόμο” έχουν καταφέρει με τη δράση τους να αναδείξουν το τεράστιο πρόβλημα της κυκλοφορίας στα πεζοδρόμια της Αθήνας. Ήρθε η ώρα να οργανωθεί κινητοποίηση και στο Χαϊδάρι, πόλη στην οποία απουσιάζει χαρακτηριστικά η ασφάλεια των πεζών, ειδικά των παιδιών.

Η ομάδα Μαμάδες στον Δρόμο (η οποία έχει συμπεριλάβει και τους… μπαμπάδες) παραδίδει μαθήματα οδικής συμπεριφοράς σε οδηγούς, οι οποίοι δεν διστάζουν να παρκάρουν όπου βρουν, αδιαφορώντας για τους πεζούς. Με μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνει πορείες, εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και ανοιχτές επιστολές προς τους αρμόδιους φορείς, αναδεικνύουν τα προβλήματα και καλούν την Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

https://mamastodromo.blogspot.com/“Η ομάδα συγκροτήθηκε όταν συνειδητοποιήσαμε πόσο δύσκολο είναι να μετακινηθεί κανείς με παιδικό καροτσάκι. Οι Μαμάδες στον Δρόμο είμαστε απλώς μια ομάδα ανθρώπων που θεωρεί ότι η οδική ασφάλεια ξεκινά από τα πεζοδρόμια» λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Ήλια Ιατρού και συμπληρώνει: «Τα πεζοδρόμια είναι σχεδόν πάντα στενά, κακής κατασκευής, γεμάτα με εμπόδια ή παρκαρισμένα οχήματα. Οι πεζοί στις περισσότερες περιπτώσεις αναγκάζονται να περπατούν στον δρόμο»!

Οι “Μαμάδες στο Δρόμο”, στα πλαίσιο της 4ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας είχαν στείλει επιστολές στους δημάρχους του Λεκανοπεδίου, καλώντας τους να περπατήσουν μαζί τους, αλλά οι δήμαρχοι δεν ανταποκρίθηκαν. Όμως οι μαμάδες περπατούν στις γειτονιές μαζί με τα παιδιά τους κάθε μέρα και θέλουν να επιστρέφουν σπίτι χωρίς να κινδυνεύουν.

Αυτή την Κυριακή, 21 Μαΐου 2017,οι Μαμάδες στο Δρόμο θα μαζευτούν για να περπατήσουν μαζί στο Χαϊδάρι.

Σημειώνουν: “Καλούμε το δήμαρχο Χαϊδαρίου να περπατήσει μαζί μας και να δει τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Οι Μαμάδες στο Δρόμο θέλουμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Θέλουμε να βελτιωθεί η κατάσταση, πριν συμβεί δυστύχημα, όχι μετά. Δε θέλουμε το Χαϊδάρι να μπει στα πρωτοσέλιδα, όπως η Πέτρου Ράλλη, η Κηφισσίας και τόσα άλλα.”

Η συνάντησή θα γίνει στις 12:30 μμ, στη γωνία των οδών Σ/χου Γιαννούλη και Ακρίτα, πίσω από το 14ο δημοτικό Σχολείο.

“Οι Μαμάδες στο Δρόμο σας καλούμε να περπατήσετε μαζί μας. Πιστεύουμε πως όλοι μας, αλλά προπαντός τα παιδιά, αξίζουμε καλύτερες συνθήκες ζωής και μετακίνησης και πως οφείλουμε να τα διεκδικήσουμε για να γίνουν πραγματικότητα. Η ζωή των παιδιών μας μπορεί να κρέμεται στα χέρια μας.”

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα κάλεσμα ζωής, στο οποίο έχουν κάθε λόγο να βρεθούν οι μαμάδες της πόλης, το ίδιο και ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Και μόνο η έναρξη της προσπάθειας για σωστά πεζοδρόμια και ασφαλή κινητικότητα στο Χαϊδάρι είναι έργο ζωής και ο σημερινός δήμαρχος έχει κάθε λόγο να ξεκινήσει το έργο δημιουργίας μιας πόλης φιλικής στις μαμάδες με παιδιά, τους ανάπηρους συμπολίτες, όλους τους πεζούς.

Επικοινωνία: [email protected]

https://mamastodromo.blogspot.com/

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button