ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαγική χριστουγεννιάτικη βραδιά από τη χιώτικη παράδοση, στην Πλατεία Ηρώων

Γράφει η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου

Μαγική Χριστουγεννιάτικη βραδιά, μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, από τον Σύλλογο Πυργούσων Αττικής το “Πυργί Χίου”! Την απόλαυσαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην όμορφα στολισμένη Πλατεία Ηρώων του Δήμου Χαϊδαρίου την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου που γέμισε με Πυργούσικα χρώματα, Χιώτικα τραγούδια και παινέματα, χορούς και αρώματα μαστίχας!

Η Χορευτική ομάδα του Συλλόγου, ντυμένη με τις παραδοσιακές Πυργούσικες φορεσιές, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και μας ταξίδεψε της τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χιώτικα κάλαντα συνοδεία ακορντεόν, από την κα Ντόρις Κούνη – Θεοτοκά και χόρεψαν με κέφι και με χάρη παραδοσιακούς Χιώτικούς χορούς και φυσικά Πυργούσικο και καταχειροκροτήθηκε.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Μαρία Μπρη Παπαμακαρίου, απηύθυνε χαιρετισμό, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση, ευχόμενη καλές γιορτές, και μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία.

Χαιρετισμό επίσης με ευχές απηύθυνε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός. Στον κόσμο που τίμησε την εκδήλωση αψηφώντας το κρύο, προσφέρθηκαν τσίχλες και καραμέλες μαστίχας! Ανάμεσα στους θεατές της εκδήλωσης βρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές Χαρά Καφαντάρη και Γιάννης Λοβέρδος, οι αντιδήμαρχοι Μάνος Πετούσης, Βασίλης Καρατζαφέρης, Γιώργος Αργυρόπουλος, η κα Δέσποινα Βαρυτιμιάδη και άλλοι εκπρόσωποι του πολιτισμού. Φυσικά Πυργούσοι και Χαϊδαριώτες.

Τους ευχαριστούμε όλους! Η εκδήλωση έγινε με συνεργασία του Δήμου Χαϊδαρίου.

Θερμές ευχές για χαρούμενα φωτεινά Χριστούγεννα, γεμάτα υγεία και αγάπη. Καλή χρονιά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button