Χαϊδάρι Σήμερα Μαγική η χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση των παιδιών της Γέφυρας Ζωής 4

 

Στη Στέγη Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου η Εκπαιδευτική Θεατρική Ομάδα του εθελοντικού Πολυχώρου Παιδιών & Νέων με Αναπηρία της Γέφυρας Ζωής  παρουσίασε με τον δικό της ξεχωριστό μαγικό τρόπο την πρώτη τους θεατρική παράσταση “Οι Μάγισσες που μισούσαν τα Χριστούγεννα”.

Βασίζεται στο πρωτοχρονιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Η μάγισσα Φρικαντέλα», και διασκευάστηκε από της εθελόντριες της Γέφυρας Ζωής, Γιώτα Μαντζαβίνου και Βίκυ Νικολέα.

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Χαϊδαρίου  αποδείχτηκε τελικά πολύ μικρή, καθώς το κοινό την γέμιζε ασφυκτικά ακόμα και με όρθιους. Τα παιδιά της Γέφυρας Ζωής πλημμύρισαν με τις  φωνές, τα χαμόγελα, και της  χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους, και κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι του παραμυθιού, τραγουδώντας και χορεύοντας στην πρώτη τους θεατρομουσικοχορευτική τους παράσταση προκαλώντας συγκίνηση. Ανέδειξαν έννοιες όπως η Αγάπη, ο Εθελοντισμός και παράλληλα όμως φρόντιζαν να μας διασκεδάσουν με τον δικό τους μαγικό τρόπο και μας  προσφέρνουν ένα θέαμα που τους μαθαίνει πρωτίστως την αξία της δημιουργικότητας και του δικού τους  θέλω .

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους:

Η ανεξάρτητη βουλευτής, κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Φανερά συγκινημένη δήλωσε στο τέλος της παράστασης: “Είναι μια προσπάθεια καρδιάς και αξιοπρέπειας αυτό που γίνεται εδώ και δίνει ευχαρίστηση στους συμμετέχοντες και καμάρι σε όσους είμαστε τριγύρω και έχουμε αγκαλιάσει την Γέφυρα Ζωής που αποδεικνύει μέσα από της δράσεις της ότι μπορεί  να κάνει  θαύματα, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και όλες.”

Ο  δήμαρχος κ. Μιχάλης Σελέκος, που δήλωσε: “Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το νέο ταξίδι της Γέφυρας Ζωής για αυτή τη νέα πρόκληση, που είναι αποτέλεσμα αγάπης και μιας συλλογικής προσπάθειας, και πάλι μπράβο σε όλους και όλες. Αξίζουν το χειροκρότημα μας.”

Επίσης παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μόσχος Χουδελούδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Βορέας και ο διευθυντής του 8ου Γυμνάσιου Κορυδαλλού κ. Λάζαρος Αλεξανδρίδης.

Ο πρόεδρος της Γέφυρας Ζωής, κ. Διονύσης Γουράνιος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και την αγάπη τους προς τα παιδιά και τους εθελοντές του εθελοντικού Πολυχώρου παιδιών και νέων με αναπηρία της Γέφυρας Ζωής.

Η Γέφυρα ζωής ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια:

ΦΟΥΡΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗ στο Ίλιον, Θηβών 508 & Πατρόκλου.
Λουξ Ζαχαροπλαστείο. Αγ. Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 32.
την Top Sound Νίκος Αναστασόπουλος Ηχητική & Φωτιστική κάλυψη εκδηλώσεων.

Τον Δήμο Χαϊδαρίου για την παραχώρηση του Χώρου.

Τον φωτογράφο της παράστασης, καθηγητή του 8ου Γυμνάσιου Κορυδαλλού  κ. Γιώργο Τσίγκα.
Τα παιδιά σχολής  Ευ Ζωή και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου, για την συμμετοχή τους !!

Τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Μελιδωνιάτη την Εβίτα Παπαδοπούλου Υπεθ. Δημοσίων Σχέσεων, αλλά και σ’ όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που  βοήθησαν για την πραγματοποίηση της πρώτη μας θεατρικής στιγμής και συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά.