ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

“Λύση είναι η Κήρυξη της Εκκλησίας σε κατάσταση διωγμού”

Νικόλαος Καλκάνης

Από το Μάρτιο γράφω ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πρέπει να αξιοποιήσει ό,τι της προσφέρει το Κανονικό Δίκαιο και η Ιερά Παράδοση για το χειρισμό της ιδιόμορφης κατάστασης της πανδημίας. Η λύση είναι η Κήρυξη της Εκκλησίας σε κατάσταση διωγμού με παράλληλη περιχαράκωση του κύρους του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Η Θεία Μετάληψη δεν μεταδίδει μικρόβια για δογματικούς λόγους. Η Θεία Κοινωνία είναι το αυτό Σώμα και Αίμα του Ιησού Χριστού, καθώς τα προσφερόμενα άρτος και οίνος παθαίνουν Μεταβολή Μυστικώ τω Τρόπω. Επομένως, αν δεχόμαστε την τελειότητα της ανθρώπινης φύσης του Χριστού, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μεταδίδονται μικρόβια. Αν δεν το δεχόμαστε, ας απαρνηθούμε το βάπτισμα να τελειώνουμε και ας περιπέσουμε στην κατάσταση του προσήλυτου.

Αυτά περίμενα από την Ιεραρχία μας να διακηρύξει και έβλεπα με τρόμο να μπαίνει σε συζητήσεις για κουτάλια και αηδίες. Όχι ότι η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων ήταν καλύτεροι!!! Ο Μόσιαλος, η Παγώνη, ο άλλος στη Γενεύη έδιναν ρεσιτάλ ασέβειας προς την Εκκλησία με παλαμάκια από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Η παρατήρηση της Αθηνάς Λινού ότι δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία εργασία που να αποδεικνύει τη μεταδοτικότητα πέρασε στα ψιλά! Όταν στο χώρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, έχουν γίνει σχετικές εργασίες, που υποστηρίζουν τη μη μεταδοτικότητα!!!

Κοντολογής, αν υπήρχε συνέπεια από την Επιστημονική Κοινότητα, θα έκανε ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, όπως η επιστημονική μεθοδολογία απαιτεί, ή έστω θα αξίωνε από την Εκκλησία να της το επιτρέψει.

Κοινώνησαν πολλοί κατά τις προηγούμενες 10 ημέρες, κι όμως, τα κρούσματα μειώθηκαν. Η Επιτροπή, επίσης, ζήτησε να παγώσει λίγο ο χρόνος για να σκεφθεί τι θα γίνει με τα σχολεία χωρίς να εισηγηθεί συγκεκριμένα μέτρα παγώματος. Ελληνική πρωτοτυπία κι αυτό!!! Την Ελλάδα, όμως, δεν την κυβερνά η Επιτροπή!!!

Κι εμφανίζεται ξαφνικά η ΔΙΣ να δηλώνει τη διαφωνία της!!! Παραπέμποντας σε συμφωνίες κυρίων!!! Οι συμφωνίες κυρίων δεν αποτελούν pacta, Μητροπολίτα Ιλίου, για να παραπέμπει η ΔΙΣ στον κανόνα Pacta sunt servanda! H προσφυγή στο ΣτΕ έπρεπε να γίνει όταν απαγορεύθηκε η τέλεση του Αγιασμού των Θεοφανείων σε εξωτερικούς χώρους, να λάβει το Μήνυμα η Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να υπνωτίζει δια γοητείας τον Πρόεδρο της Συνόδου!

Ήδη κάποιοι κληρικοί τονίζουν ότι αν πάμε στην Εκκλησία, ενδεχομένως να πληρώσουμε πρόστιμο. Και τούτο από τους πραγματικά πιστούς μπορεί να θεωρηθεί παράσημο. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Συνόδου δεν αθωώνεται!!!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button