ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λύκοι και Θρίαμβος: Όλα τα δεδομένα για άνοδο και παραμονή

Του Χρήστου Τσούνη

Αντίπαλοι στον 4ο όμιλο της Β’ κατηγορίας έχουν βρεθεί οι δύο ομάδες της πόλης μας. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος οι Λύκοι βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ της ανόδου. Αντίθετα ο Θρίαμβος παλεύει για την παραμονή του. Το θετικό και για τους δύο είναι ότι με δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια δεν ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Α.Ε. Λύκοι

Λύκοι και Θρίαμβος: Όλα τα δεδομένα για άνοδο και παραμονή 1

Με τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν την Κυριακή εκτός έδρας με 1-2 κατά της 2ης στη βαθμολογία Πεύκης έβαλαν φωτιά στην κορυφή! Οι Λύκοι βρίσκονται 2 βαθμούς πίσω από την Πεύκη αλλά έχουν έναν αγώνα λιγότερο. Το ποιος τελικά θα πάρει τη 2η θέση του ομίλου θα το ρυθμίσει ο από καιρό πρωταθλητής Άγιος Θωμάς. Και δυο ομάδες αγωνίζονται απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου. Πρώτα θα παίξουν με τον Άγιο Θωμά, οι Λύκοι αυτή την Κυριακή που η Πεύκη έχει ρεπό. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Τάκης Χαραλαμπίδης στις 11:00. Ακολούθως την τελευταία αγωνιστική η Πεύκη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τους πρωταθλητές. Την ίδια μέρα οι Λύκοι αγωνίζονται επίσης εκτός έδρας με τον αδιάφορο Πανιώνιο Καισαριανής.

Πολύ σημαντική μπορεί να αποδειχτεί η υπεροχή των Λύκων σε μια πιθανή ισοβαθμία με την Πεύκη.

Τα πιθανά σενάρια:

α) Με δυο νίκες οι Λύκοι πάνε στα μπαράζ της ανόδου.

β) Αν οι Λύκοι χάσουν ή φέρουν ισοπαλία με τον Άγιο Θωμά τότε χρειάζονται νίκη την τελευταία αγωνιστική με τον Πανιώνιο Καισαριανής και νίκη ή ισοπαλία του Αγίου Θωμά στον αγώνα με την  Πεύκη.

Α.Ο. Θρίαμβος:

Λύκοι και Θρίαμβος: Όλα τα δεδομένα για άνοδο και παραμονή 3

Σε δύσκολη θέση έχει βρεθεί ο Θρίαμβος. Ωστόσο η νίκη του το Σάββατο με 1-0 απέναντι στον Υμηττό του έδωσε το προνόμιο να κρατάει το μέλλον του στα δικά του χέρια. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολα.

Ιεράπολη με 19 βαθμούς, Υμηττός με 16 αλλά με έναν αγώνα περισσότερο, Θρίαμβος με 15 και Ποσειδώνας Γλυφάδας με 12 βαθμούς. Οι δύο από αυτούς θα ακολουθήσουν τον Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης στη Γ’ κατηγορία.

Σε πλεονεκτική θέση βρίσκεται η γειτονική Ιεράπολη του Χαϊδαριώτη προπονητή Χρήστου Κιούρκου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην χάσει με σκορ πάνω από 2-0 από τον Υμηττό.  Ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων στους προσεχείς αγώνες, του Υμηττού με την  Ιεράπολη και της Αθηναΐδας με τον Θρίαμβο θα κρίνει πολλά αφού την τελευταία αγωνιστική ο Υμηττός έχει ρεπό.

Κάποια από τα πιθανά σενάρια:

α) Με δύο νίκες ο Θρίαμβος παραμένει στην κατηγορία.

β) Αν νικήσει ο Υμηττός και χάσει ο Θρίαμβος που αγωνίζεται εκτός με την αδιάφορη αλλά δυνατή Αθηναΐδα τότε η ομάδα του Χαϊδαρίου υποβιβάζεται.

γ) Με ισοπαλία μεταξύ Υμηττού και Ιεράπολης και ισοπαλία ή νίκη του Θριάμβου απέναντι στην Αθηναΐδα τότε ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής μεταξύ Θριάμβου και Ποσειδώνα στο Τάκης Χαραλαμπίδης θα είναι καθοριστικός. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Ποσειδώνας δεν θα είναι αδιάφορος.

δ) Με νίκη του Υμηττού επί της Ιεράπολης και ισοπαλία του Θριάμβου στην Αθηναΐδα τότε θα χρειαστεί νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Ποσειδώνα που σε αυτή την περίπτωση θα έχει υποβιβαστεί. Εδώ μπερδεύονται κι άλλο τα πράγματα. Η συνολική διαφορά τερμάτων θα κρίνει την παραμονή.

Υπάρχουν πολλά ακόμη σενάρια ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε. Αν χρειαστεί θα επανέρθουμε την επόμενη εβδομάδα.

Ο αγώνας Αθηναΐδα – Θρίαμβος διεξάγεται αυτή την Κυριακή στις 11:00 στο γήπεδο Κυψέλης (Αλεπότρυπα).

Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες του Χαϊδαρίου.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου της Β’ κατηγορίας και οι όλοι οι αγώνες των δύο τελευταίων αγωνιστικών:

Λύκοι και Θρίαμβος: Όλα τα δεδομένα για άνοδο και παραμονή 5

Οι αγώνες της επόμενης αγωνιστικής:

Λύκοι και Θρίαμβος: Όλα τα δεδομένα για άνοδο και παραμονή 7

Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής:

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button