ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λουκέτο στην πλατεία του Άη Γιώργη! Η Μητρόπολη κλειδώνει – Ο Δήμος τι κάνει;

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στο Άνω Δάσος, για το φράξιμο του προαυλίου της εκκλησίας του Άη Γιώργη. Οι κάτοικοι το θέλουν ανοιχτό και επισκέψιμο, αλλά οι διαχειριστές του Ναού έχτισαν μάντρα και τοποθέτησαν πόρτα που είναι μονίμως κλειστή. Ωστόσο οι πληροφορίες μας είναι ότι η πλατεία ανήκει στον Δήμο και όχι στην Μητρόπολη.

Οι προσβάσιμοι κοινόχρηστοι χώροι στην περιοχή είναι ελάχιστοι, με αποτέλεσμα ο κόσμος, ειδικά οι οικογένειες με μικρά παιδιά, να αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλες γειτονιές για να βγουν έξω τώρα το καλοκαίρι. “Ούτε λίγο ποδήλατο δεν μπορούν να κάνουν σε ένα ίσιο μέρος”, μάς είπε μία διαμαρτυρόμενη μητέρα.

Σε ποιον ανήκει η πλατεία; Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ο χώρος είναι δημοτικός και ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου η διαχείρισή του. Όπως μας είπαν περίοικοι, οι άνθρωποι της Εκκλησίας ισχυρίζονται ότι ο περιβάλλων χώρος του Αη Γιώργη ανήκει στη Μητρόπολη Νικαίας, η οποία τον δήλωσε στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ωστόσο η αίτηση απορρίφθηκε και ο χώρος παραμένει δημοτικός.

Οι μητέρες με τα παιδιά δεν έχουν πού να πάνε και παρά την διαμαρτυρία τόσων οικογενειών η πόρτα παραμένει κλειστή.

Πιστεύουμε ότι ακόμη κι αν η πλατεία ήταν ιδιοκτησία της Μητρόπολης, θα έπρεπε οπωσδήποτε να είναι προσβάσιμη στους κατοίκους, όλες τις ώρες, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν το “πλήρωμα της Εκκλησίας” και “ματώνουν” οικονομικά εδώ και χρόνια για να χτιστεί ο Άη Γιώργης. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να φραχτεί ο περιβάλλων χώρος της Παναγίτσας, της Αγίας παρασκευής, του Αγίου Ανδρέα κοκ.

Από την άλλη, τι κάνει ο Δήμος για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των κατοίκων στην ελεύθερη πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους;

Λουκέτο στην πλατεία του Άη Γιώργη! Η Μητρόπολη κλειδώνει - Ο Δήμος τι κάνει; 2

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button