ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ληστεία στο Παλατάκι, από σεσημασμένο 39χρονο Χαϊδαριώτη

Ληστεία, ταχεία σύλληψη του δράστη και άμεση ταυτοποίησή του για ανάλογη πράξη στην Πετρούπολη. Πλούσιο ιστορικό από τον άεργο δράστη.

Πιο συγκεκριμένα, η ληστεία έγινε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου σε υποκατάστημα αλυσίδας έτοιμων γλυκισμάτων στην οδό Φαβιέρου, στη Γρηγορούσα. Ένας άνδρας, φορώντας μάσκα μίας χρήσης και κράνος, είπε ότι έχει όπλο στην τσέπη του και απαίτησε από την υπάλληλο του καταστήματος να του δώσει τις εισπράξεις της ημέρας. Η πωλήτρια τρομοκρατημένη του παρέδωσε περίπου 80 ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως, ο δράστης ήταν άοπλος και προσποιήθηκε ότι οπλοφορεί με το δάκτυλό του μέσα από την μπλούζα. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μηχανάκι με καλυμμένη πινακίδα τράπηκε σε φυγή.

Η κοπέλα, μαζί με τον εργοδότη της, έσπευσαν να καταγγείλoυν το συμβάν στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου, που βρίσκεται λίγα μέτρα από την επιχείρηση.

Χτυπάει” πάντα με τον ίδιο τρόπο

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τις περιγραφές που πήραν οι αστυνομικοί, άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον δράστη και τον συνέλαβαν από περίπου μετά από μία ώρα, στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για έναν 39χρονο Χαϊδαριώτη, γνωστό στις αστυνομικές αρχές.

Από την έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κράνος καθώς επίσης και τα ρούχα που φορούσε στη διάρκεια της ληστείας. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το δίκυκλο που χρησιμοποίησε. 

Ο δράστης είναι άεργος και χαρακτηρίζεται σεσημασμένος. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε διαπράξει μια σειρά από ληστείες με τον ίδιο τρόπο, κυρίως σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία στη Δυτική Αθήνα. Σε μία περίπτωση την ίδια περίοδο λήστεψε αρτοζαχαροπλαστείο στη Λεωφόρο  Αθηνών, επίσης στο Χαϊδάρι.  

Προέκυψε διπλή ληστεία

Για τις παραπάνω πράξεις καταδικάστηκε και εξέτισε πολύμηνη ποινή στις φυλακές και αποφυλακίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Την ώρα που σχηματιζόταν η δικογραφία, με τη συνεργασία των Τμημάτων Ασφαλείας Χαϊδαρίου και Πετρουπόλεως ταυτοποιήθηκε και ως δράστης πρόσφατης ληστείας πριν από περίπου 15 μέρες σε αρτοποιείο στη γειτονική πόλη.

Χθες Κυριακή 17 Οκτωβρίου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, που τον παρέπεμψε στον Ανακριτή. Κατηγορείται για ληστείες κατά συρροή.

Ο 39χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. Τις επόμενες ώρες είναι πιθανό η Εισαγγελία Πρωτοδικών να δώσει  στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δράστη, όπως συνέβη και στο παρελθόν.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button