ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΕΙΑΣ

Γεώργιος Χ. Γκαραγκάνης Χειρουργός Ουρολόγος MD, MSc

Ο Γκαραγκάνης Γεώργιος MD, MSc είναι Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος και διατηρεί το ιδιωτικό ιατρείο του στο Χαϊδάρι, πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ολοκλήρωσε την Ειδικότητα της Ουρολογίας στην Ουρολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου “Ασκληπιείο” Βούλας με εξειδίκευση στην Ενδοουρολογία, την Λιθίαση και την Ογκολογία του Ουροποιητικού. Πιστοποιήθηκε στην υπερηχοτομογραφία του ουροποιητικού με μετεκπαίδευση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Επιπλέον, ο γιατρός έχει λάβει εξειδίκευση στην Επανορθωτική Χειρουργική έξω-γεννητικών οργάνων και στην Παιδοουρολογία στο “Sava Perovic Foundation” στο Βελιγράδι. Έχει λάβει μέρος σε κλινικά εκπαιδευτικά σεμινάρια Ανδρολογίας και σε εργαστήρια Ενδοουρολογίας, Επανορθωτικής Ουρολογίας και Ρομποτικής Χειρουργικής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Healthcare Management από το Πανεπιστήμιο Conservatoire National des Arts et Métiers (Cnam) στο Παρίσι. Το ερευνητικό του έργο του γιατρού περιλαμβάνει 11 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και 49 ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει επίσης βραβευθεί στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο 8th ESGURS στη Μαδρίτη για την καλύτερη εργασία – παρουσίασης . Τα κύρια επιστημονικά ενδιαφέροντα του γιατρού είναι η ενδοουρολογία, η επανορθωτική χειρουργική και η ανδρολογία. Επίσης είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, η European Association of Urology και η European Society of Sexual Medicine. Ο γιατρός είναι και Διευθυντής του Ουρολογικού τμήματος της Βιοκλινικής Πειραιά.


Γεώργιος Χ. Γκαραγκάνης Χειρουργός Ουρολόγος MD, MSc 3
Ο χώρος Εξέτασης
Γεώργιος Χ. Γκαραγκάνης Χειρουργός Ουρολόγος MD, MSc 5
Ο χώρος του ιατρείου
Γεώργιος Χ. Γκαραγκάνης Χειρουργός Ουρολόγος MD, MSc 7
Ρεσεψιόν

Υπηρεσίες Ιατρείου

Στο πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο του χειρουργού-ουρολόγου Γεωργίου Γκαραγκάνη, στο Χαϊδάρι, αντιμετωπίζεται ένα μεγάλο εύρος ουρολογικών παθήσεων, μετά από την εμπεριστατωμένη κλινική εξέταση και διάγνωσή τους. Τόσο ο ιατρός όσο και η ιατρική του ομάδα είναι πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ακόμα και τα πλέον σύνθετα ουρολογικά προβλήματα.
Οι τομείς υπηρεσιών που προσφέρονται στο ιατρείο του Γεώργιου Γκαραγκάνη και της ιατρικής του ομάδας:

Ανδρολογία

Ανδρολογία είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με την υγεία του άνδρα και, ειδικότερα, με τις παθήσεις που σχετίζονται με το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα αλλά και τις παθήσεις του ουρολογικού συστήματος. Οι ανδρολόγοι, οι γιατροί δηλαδή, που ασκούν την ανδρολογία, είναι εκπαιδευμένοι χειρούργοι-ουρολόγοι, οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί περαιτέρω στην ανδρική σεξουαλική και αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη.

Ογκολογική ουρολογία

Η Ογκολογική Ουρολογία, αποτελεί μια υπό-ειδίκευση της ουρολογίας, η οποία εξειδικεύεται στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο του ουροποιητικού ή γεννητικού συστήματος. Με την πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση τους αλλά και απόλυτο σεβασμό προς τους ασθενείς τους, ο Γεώργιος Γκαραγκάνης και η ιατρική του ομάδα παρέχουν υπηρεσίες που απευθύνονται σε ασθενείς με ογκολογικά ουρολογικά προβλήματα.

Λιθίαση ουροποιητικού

H Λιθίαση ουροποιητικού είναι μια ασθένεια που προκαλείται από την παρουσία λίθων σε οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού συστήματος. Ανάλογα με το πού εντοπίζονται οι λίθοι στο ουροποιητικό σύστημα, έχουμε λιθίαση των νεφρών [νεφρολιθίαση], λιθίαση των ουρητήρων [των σωλήνων που μεταφέρουν τα ούρα στην ουροδόχο κύστη], λιθίαση της ουροδόχου κύστης.

Νόσος Peyronie

Η νόσος Peyronie (Περονί) ή κάμψη πέους, είναι μια κατάσταση αγνώστου προέλευσης και αιτίας, όπου προκαλείται καμπυλότητα του πέους ή απώλεια μήκους ή περιφέρειας, συχνά τόσο μεγάλη που μπορεί να καταστήσει αδύνατη την ερωτική επαφή. Η νόσος του Peyronie είναι μια καλοήθης κατάσταση του πέους που χαρακτηρίζεται από τον σχηματισμό ινώδους πλάκας ή σκληρής περιοχής στην άνω ή την κάτω πλευρά του πέους, στα στρώματα που περιβάλλουν τον στυτικό ιστό. Εμφανίζεται συνήθως στη μέση ηλικία, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και σε άνδρες μικρότερης. Η έγκαιρη θεραπεία αμέσως μετά την ανάπτυξη της πάθησης μπορεί να προλάβει την επιδείνωσή της ή ακόμη και να βελτιώσει τα συμπτώματα. 

Παθήσεις προστάτη

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας που υπάρχει μόνο στους άνδρες, με σχήμα και μέγεθος κάστανου. Ο ρόλος του προστάτη είναι η παραγωγή ενός υγρού το οποίο αναμειγνύεται με το σπέρμα και εξασφαλίζει τη ζωτικότητα των σπερματοζωαρίων, βοηθώντας έτσι στην αναπαραγωγή και τη γονιμοποίηση. Παράγει επίσης και ένα σημαντικό ένζυμο, το PSA, που βοηθά στη ρευστοποίηση του σπέρματος. Κάποιες από τις βασικές παθήσεις του προστάτη είναι η προστατίτιδα [φλεγμονή του προστάτη], η οποία αποτελεί συχνή πάθηση για τους άντρες όλων των ηλικιών, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, η αύξηση δηλαδή του μεγέθους του προστάτη αδένα με αποτέλεσμα την πίεση του τοιχώματος της ουρήθρας αλλά και της κύστης προκαλώντας διαταραχές στην ούρηση.

Έλεγχος γονιμότητας

Στα πλαίσια της διερεύνησης της υπογονιμότητας, ο έλεγχος της γονιμότητας του άνδρα είναι σημαντικός ώστε να βρεθεί το αίτιο και να σχεδιαστεί ανάλογη θεραπευτική αντιμετώπιση. Η πιο ουσιώδης και πλέον απαραίτητη εξέταση για τον άνδρα είναι το σπερμοδιάγραμμα (ανάλυση σπέρματος) και στη συνέχεια ανάλογα με τα αποτελέσματα και το ιστορικό του άνδρα μπορεί να χρειαστούν και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ουροροομετρία

Η ουροροομετρία είναι η απλούστερη διαγνωστική διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του ρυθμού ροής των ούρων. Δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την ποιότητα της ούρησης, για την ταχύτητα ροής των ούρων, αλλά και τον χρόνο ροής. Πρόκειται για μια μη επεμβατική, ανώδυνη εξέταση κατά την οποία ο ασθενής ουρεί σε ειδικό μηχάνημα και γίνεται μετατροπή του βάρους των ούρων σε γράφημα απεικόνισης της ταχύτητας ούρησης του ασθενούς, δηλαδή η γραφική αναπαράσταση της ταχύτητας ούρησης. Η ουροροομετρία μπορεί να δείξει αν υπάρχει απόφραξη στο κατώτερο ουροποιητικό σύστημα.

Υπέρηχος

Η υπερηχογραφική εξέταση (ή «υπέρηχος») είναι μια ανώδυνη διαγνωστική τεχνική που κάνει χρήση του τρόπου με τον οποίο τα ηχητικά κύματα «ταξιδεύουν» στο σώμα. Όταν τα ηχητικά κύματα διέρχονται από το σώμα, «αναπηδούν» από ιστούς και όργανα με συγκεκριμένους τρόπους. Τα ηχητικά κύματα δεν βλάπτουν το σώμα και δεν υπάρχει ακτινοβολία. Οι υπέρηχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξέταση διαφόρων οργάνων στο σώμα. Ενδεικτικά: υπερηχογράφημα ουροδόχου κύστης, νεφρών, υπερηχογράφημα οσχέου, υπερηχογράφημα προστάτη κ.λπ.

Εύκαμπτη Κυστεοσκόπηση

Η εύκαμπτη κυστεοσκόπηση είναι μια διαδικασία, που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, η οποία επιτρέπει στον γιατρό να εξετάσει ενδοσκοπικά την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα χρησιμοποιώντας ένα λεπτό εύκαμπτο σωλήνα με μια μικρή κάμερα. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία (ξυλοκαΐνης) σε συνθήκες ιατρείου ή κλινικής. Η διαδικασία πραγματοποιείται με σκοπό τη διάγνωση σε ασθενείς με αιματουρία, ακράτεια ούρων και δυσουρία. Χρησιμοποιείται επίσης για την αξιολόγηση ασθενών με καρκίνο της ουροδόχου κύστης, διευρυμένο προστάτη ή στένωσης της ουρήθρας.

Διορθικός Υπέρηχος Προστάτη

Η διορθική υπερηχογραφία [Transrectal ultra sound (TRUS)] προσφέρει στον ιατρό πολλές και σημαντικές πληροφορίες για τον προστάτη. Παρέχει εικόνες του περιβάλλοντος ιστού κι επιτρέπει στον γιατρό να εξετάσει τον αδένα για τυχόν ανωμαλίες. Ο διορθικός υπέρηχος ή και η κατευθυνόμενη – στοχευμένη βιοψία του προστάτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη σε ασθενείς με ύποπτη δακτυλική εξέταση ή με αυξημένα επίπεδα PSA, επίσης για την αξιολόγηση του όγκου του προστάτη, για την ανίχνευση φλεγμονών (π.χ. προστατίτιδα), για αποστήματα, προστατικές επασβεστώσεις.

Διορθική Βιοψία Προστάτη

Η βιοψία προστάτη είναι μια διαδικασία για την αφαίρεση δειγμάτων ύποπτου ιστού από τον προστάτη. Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας σε σχήμα κάστανου που παράγει υγρό που τρέφει και μεταφέρει το σπέρμα. Κατά τη διάρκεια της βιοψίας προστάτη, χρησιμοποιείται μια βελόνα για τη συλλογή ενός αριθμού δειγμάτων ιστού από τον αδένα του προστάτη σας. Ο ουρολόγος μπορεί να συστήσει βιοψία προστάτη εάν τα αποτελέσματα από αρχικές εξετάσεις, όπως εξέταση αίματος ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) ή δακτυλική εξέταση, υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχετε καρκίνο του προστάτη. Δείγματα ιστών από τη βιοψία του προστάτη εξετάζονται με μικροσκόπιο για κυτταρικές ανωμαλίες που αποτελούν ένδειξη καρκίνου του προστάτη.

Αφαίρεση Κονδυλωμάτων με Laser

Τα Lasers και κυρίως το CO2 Laser μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή των κονδυλωμάτων. Η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ μπορεί να γίνει στο ιατρείο, υπό τοπική αναισθησία. Ο χρόνος αποκατάστασης εξαρτάται από την εντόπιση και τον αριθμό των κονδυλωμάτων που έχουν αφαιρεθεί. Η αποθεραπεία διαρκεί συνήθως 1 έως 2 εβδομάδες και ταυτόχρονα συνιστάται η αποφυγή σεξουαλικής επαφής μέχρι να θεραπευθεί η περιοχή. Πρόκειται για αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία αλλά τα κονδυλώματα μπορεί πάντα να επιστρέψουν μετά από την αφαίρεση. Ένα πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι η ακρίβεια με την οποία καταστρέφει τη βλάβη χωρίς να επηρεάζει το παρακείμενο υγειές δέρμα. Η αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων δεν μπορεί να θεραπεύσει τη λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Ο ιός μπορεί να παραμείνει στο σώμα σε αδρανή κατάσταση μετά την αφαίρεση των κονδυλωμάτων.

Πλαστική βραχέως χαλινού

Με τον όρο «χαλινός» του πέους, εννοούμε την ελαστική αυτή πτυχή του δέρματος, η οποία ενώνει την κάτω πλευρά της κεφαλής του πέους με την εσωτερική επιφάνεια της ακροποσθίας (το τμήμα του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους). Η λειτουργία του χαλινού είναι να βοηθά την ακροποσθία, ώστε να απελευθερώνεται το κεφάλι του πέους. Μιλάμε για έναν βραχύ χαλινό του πέους, όταν αυτή η πτυχή του δέρματος είναι τόσο μικρή, που καταλήγει να περιορίζει την κίνηση που μπορεί να κάνει η ακροποσθία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η αποκάλυψη της κεφαλής του πέους. Αυτό προκαλεί δυσφορία κατά τη σεξουαλική επαφή, τραυματισμό και αιμορραγία. Η αποκατάσταση γίνεται με μια μικρή χειρουργική πράξη υπό τοπική αναισθησία στο ιατρείο. Διατέμνεται ο χαλινός με χρήση Laser και γίνεται συρραφή με ράμματα. Η επούλωση του τραύματος διαρκεί λίγες ημέρες. 

PRP Πέους

Μία από τις νεότερες, καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας είναι η θεραπεία PRP (Platelets Rich Plasma) και η οποία στοχεύει στην υποκείμενη αιτία της ενδοθηλιακής δυσλειτουργίας και στην αποκατάσταση της δομής και λειτουργίας του πάσχοντος στυτικού ιστού, προκειμένου να επιτευχθεί «ίαση» του παθολογικού προβλήματος και όχι μόνο απλή θεραπεία συμπτωμάτων. Η θεραπεία PRP (Platelets Rich Plasma)  χρησιμοποιεί πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, δηλαδή πρόκειται για το δικό μας αίμα. Εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του αίματος μας να διεγείρει τα κύτταρα του πέους, μέσω της ενεργοποίησης των φυσικών μηχανισμών αναγέννησης.

Κλινικές Υπηρεσίες του ιατρού και της ομάδας του:

Ενδοουρολογία

Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει παγκοσμίως η εφαρμογή της ενδοσκοπικής και της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής ουρολογίας στην αντιμετώπιση σχεδόν όλων των χειρουργικών ουρολογικών παθήσεων, γνωστής ως ενδοουρολογίας. Μέσω της ενδοουρολογίας χρησιμοποιείται η φυσιολογική ανατομική οδός του σώματος (ουρήθρα, ουροδόχος κύστη, ουρητήρες, νεφροί), με τη βοήθεια ειδικών ενδοσκοπικών οργάνων που επεξεργάζονται ψηφιακά την εικόνα, αποφεύγοντας έτσι τις τομές με νυστέρι.

Διουρηθρική Προστατεκτομή με τη μέθοδο TURis

H Διουρηθρική Προστατεκτομή (TURis Προστατεκτομή) Αποτελεί νεότερη εξέλιξη στην αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη. Με αυτή τη μέθοδο συνδυάζεται η παραδοσιακή διουρηθρική προστατεκτομή και η εξάχνωση. Παρουσιάζει βασικά πλεονεκτήματα, καθώς μέσω κάμερας επιτρέπεται στον ιατρό να επιλέξει αν θα προχωρήσει σε εξάχνωση ή εκτομή. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα να διατηρηθούν τεμάχια ιστού σε περίπτωση που κριθεί ότι χρειάζεται η διενέργεια βιοψίας. Η διαδικασία είναι ουσιαστικά αναίμακτη και ανώδυνη και ο ασθενής δεν απαιτείται να νοσηλευτεί μετά το πέρας αυτής.

Διουρηθρική Αφαίρεση θηλωμάτων ουροδόχου κύστεως

Η επέμβαση αυτή γίνεται για την διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση του επιφανειακού καρκίνου της ουροδόχου κύστης και πραγματοποιείται διαμέσου της ουρήθρας χωρίς τομή του δέρματος. Εισάγεται κάμερα διαμέσου της ουρήθρας, εντοπίζονται οι βλάβες και εξαιρούνται με εργαλείο που εφαρμόζει επάνω στην κάμερα. Το εργαλείο αυτό χρησιμοποιεί θερμότητα για την εκτομή του παθολογικού ιστού. Τα θηλώματα αφαιρούνται και καυτηριάζονται και έπειτα αποστέλλονται για βιοψία. Για την επέμβαση απαιτείται γενική ή ραχιαία αναισθησία.

Ουρητηροσκόπηση

Η ουρητηροσκόπηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ώστε ο ουρολόγος να αποκτήσει μια σαφή εικόνα του ουροποιητικού συστήματος, να αφαιρέσει ή να διασπάσει πέτρες και να αφαιρέσει ύποπτο ιστό. Μερικές φορές, αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται ως μέρος της λιθοτριψίας με χρήση Laser για τη διάσπαση λίθων του ουρητήρα.

Εύκαμπτη Ουρητηροσκόπηση

Η εύκαμπτη ουρητηροσκόπηση αποτελεί έναν μη χειρουργικό τρόπο εξέτασης του εσωτερικού των νεφρών. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λίθων και όγκων των νεφρών. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό όργανο, που ονομάζεται νεφροσκόπιο, το λεπτό τμήμα του σωλήνα εισάγεται στο δέρμα.

Τοποθέτηση Pigtail

Μια κοινή διαδικασία για πέτρες στον ουρητήρα είναι η προσωρινή εισαγωγή stent στον ουρητήρα. Αυτό γίνεται με ένα λεπτό και μαλακό σωληνάκι  (pigtail), το οποίο εισάγεται ενδοσκοπικά μέσω της ουρήθρας από κάτω προς τα πάνω.

Αφού εισαχθεί το pigtail, ο ουρητήρας χαλαρώνει. Δεν παρουσιάζονται πλέον κολικοί και εξασφαλίζεται η ροή των ούρων, γεγονός που αποτρέπει τον επικίνδυνο συνδυασμό λοιμώξεων και απόφραξης των ούρων. Αφού εισαχθεί το pig tail, η ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση με ουρητηροσκόπηση μπορεί να πραγματοποιηθεί καλύτερα στον χαλαρό ουρητήρα. 

Ένα pig tail μπορεί να μείνει στο σώμα έως και έξι μήνες, αν και ο κίνδυνος απόφραξης αυξάνεται εκθετικά μετά από τρεις μήνες.

Laser Λιθοτριψία Ουρητήρα και Νεφρού

Η λιθοτριψία με λέιζερ χρησιμοποιείται για τη διάσπαση της πέτρας στον ουρητήρα και στα νεφρά, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει μέσα από τον ουρητήρα. Τα κομμάτια θα αφαιρεθούν από τον χειρουργό με τη χρήση ενός συλληπτικού εργαλείου. Δεν πραγματοποιείται τομή.

Επανορθωτική Χειρουργική – Πλαστική έξω γεννητικών οργάνων και ουρήθρας

Η επανορθωτική ουρολογία είναι η χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας με αποκατάσταση ή εκ νέου δημιουργία περιοχών του άνω και κάτω ουροποιητικού συστήματος και ορισμένων αναπαραγωγικών οργάνων. Οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε επανορθωτική επέμβαση λόγω τραυματισμών, γενετικών ανωμαλιών, ιατρικών καταστάσεων ή επιπλοκών από χειρουργική επέμβαση ή άλλη θεραπεία.

Στο ιατρείο του κυρίου Γκαραγκάνη, αντιμετωπίζονται με επανορθωτική ουρολογία πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των:

  • Ουρήθρας
  • Πέους
  • Όρχεων

Η επανορθωτική ουρολογική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με καταστάσεις όπως:

  • Γεννητικές ανωμαλίες στο ουροποιητικό σύστημα ή στα αναπαραγωγικά όργανα
  • Συρίγγια της ουροδόχου κύστης 
  • Στυτική δυσλειτουργία,φαλλοπλαστική, αυξητική πέους
  • Διαταραχές του πυελικού εδάφους
  • Νόσος Peyronie
  • Τραυματικοί τραυματισμοί του ουροποιητικού συστήματος ή των αναπαραγωγικών οργάνων
  • Στένωση της ουρήθρας, πλαστική στενωμάτων ουρήθρας
  • Ακράτεια ούρων – Τοποθέτηση ταινίας ακράτειας

Υπογονιμότητα (Αποκατάσταση κιρσοκήλης, microTESE)

Η κιρσοκήλη αποτελεί την πιο συχνή αιτία ανδρικής υπογονιμότητας επηρεάζοντας αριθμό, κινητικότητα, μορφολογία αλλά και τον κατακερματισμό των σπερματοζωαρίων, συχνά είναι ασυμπτωματική, και σε νεαρούς εφήβους δύναται να επηρεάζει αρνητικά το μέγεθος των όρχεων και την τεστοστερόνη. Η πιο σοβαρή μορφή υπογονιμότητας, η αζωοσπερμία – η αδυναμία ανεύρεσης σπερματοζωαρίων – προσβάλει περίπου το 1% του γενικού πληθυσμού, και περισσότερο από το 20% των ανδρών που επισκέπτονται ιατρεία υπογονιμότητας.

Στα πλαίσια της πρόληψης αλλά κυρίως της αντιμετώπισης, ο Oυρολόγος-Ανδρολόγος καλείται να προσφέρει σύγχρονες χειρουργικές λύσεις όπως:

  • Διόρθωση της κλινικής κιρσοκήλης
  • Χειρουργική ανεύρεση και συλλογή ορχικού ιστού με χρήση Μικροσκοπίου microTESE.

Οι επεμβάσεις αυτές σήμερα μπορούν και πρέπει να εκτελούνται με τη βοήθεια της Μικροχειρουργικής και τη χρήση εξελιγμένων χειρουργικών μικροσκοπίων που επιτυγχάνουν τη μεγιστοποίηση των ιδιαίτερων δεξιοτήτων που απαιτούνται από τον εξειδικευμένο στη μικροχειρουργική ουρολόγο.

Λιθίαση Ουροποιητικού (εξωσωματική λιθοτριψία ESWL)

Η εξωσωματική λιθοτριψία είναι μία διαδικασία αρκετά ανεκτή από τον ασθενή, συνήθως χωρίς την ανάγκη ιδιαίτερης αναλγησίας ή αναισθησίας, σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση λίθων διαμέτρου έως 2cm. Η ακριβής εντόπιση του λίθου γίνεται με υπερηχογράφημα ή ακτινοσκόπηση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ακούγεται η παραγωγή των κρουστικών κυμάτων σαν μικρά χτυπήματα. Ο ιατρός θα ξεκινήσει από χαμηλά επίπεδα έντασης και σιγά-σιγά αυξάνει την ένταση των κυμάτων. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Εάν υπάρχει μεγάλος λίθος είναι αρκετά σύνηθες να χρειαστούν περισσότερες από μία συνεδρίες για να διασπαστεί τελείως.

Ογκολογική ουρολογία

Η Ογκολογική Ουρολογία, αποτελεί μια υπό-ειδίκευση της ουρολογίας, η οποία εξειδικεύεται στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο του ουροποιητικού ή γεννητικού συστήματος. Με την πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση τους αλλά και απόλυτο σεβασμό προς τους ασθενείς τους, ο Γεώργιος Γκαραγκάνης και η ιατρική του ομάδα παρέχουν υπηρεσίες που απευθύνονται σε ασθενείς με ογκολογικά ουρολογικά προβλήματα.

Γεώργιος Χ. Γκαραγκάνης Χειρουργός Ουρολόγος MD, MSc 9

Γεώργιος Χ. Γκαραγκάνης Χειρουργός Ουρολόγος MD, MSc
Ειδικότητα: Χειρουργός Ουρολόγος MD, MSc
Διεύθυνση: Κερασούντος 26, Χαϊδάρι   
Τηλ: 210 58 19 936
Κιν: 6974 581 518
https://garaganisurology.gr/el/
E-mail: [email protected]
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα έως Παρασκευή: 5:00 ΜΜ – 9:30 ΜΜ
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση   Δέχεται με ραντεβού

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button