ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου: Επιπλέον επιβάρυνση για ειδικές κατηγορίες οικογενειών, ιδιαίτερα ευάλωτες

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου: Επιπλέον επιβάρυνση για ειδικές κατηγορίες οικογενειών, ιδιαίτερα ευάλωτες 1

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Μαΐου, στα πλαίσια συζήτησης των όρων εγγραφής των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς για το 2020-21, με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου καταργεί την πλήρη απαλλαγή από τροφεία των πολύτεκνων, τρίτεκνων και οικογενειών ΑΜΕΑ, με αναπηρία 67% και άνω. Την ίδια στιγμή δηλαδή που οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στο λαό, η Δημοτική Αρχή αντί να πάρει μέτρα στήριξης, παίρνει μέτρα επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης και μάλιστα για ειδικές κατηγορίες οικογενειών, ιδιαίτερα ευάλωτες.

Κατάργηση απαλλαγών πολύτεκνων, τρίτεκνων και ΑΜΕΑ, προαναγγελία αύξησης τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

Το επιχείρημα των εισοδηματικών κριτηρίων που χρησιμοποιεί η Δημοτική Αρχή επί της ουσίας κρύβει τη μεγάλη αλήθεια, ότι ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Την ανάλγητη πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή και στο θέμα των παιδικών σταθμών, επιβεβαιώνει και η απόφαση να «τιμωρούνται» οι γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους για ορισμένο διάστημα στους παιδικούς σταθμούς. Για παράδειγμα –σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή- πρέπει να πληρώνουν και τους μήνες που θα διακόψουν, για το «αμάρτημα» να στέλνουν τα παιδιά τους το καλοκαίρι με τους παππούδες – γιαγιάδες στα χωριά.

Στα πλαίσια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας προκλητικά ότι δεν έκανε αυξήσεις στα τροφεία φέτος λόγω κορονοϊου, αλλά θα το κάνει την επόμενη χρονιά.

Όλα αυτά, μαζί με την εχθρότητα που εκδηλώνει για την  μονιμοποίηση των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς (που έδωσε ανάσα και σιγουριά στη λειτουργία τους) δείχνουν τις προθέσεις του κ. Ντηνιακού σχετικά με το μέλλον των Παιδικών Σταθμών.

Οι γονείς και οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, που 9 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δείχνει τα «δόντια» της και προετοιμάζεται για νέο γύρο επίθεσης στο εισόδημα των γονιών.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button