ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λαϊκή Συνέλευση Κέντρου Χαϊδαρίου: Αυτά τα προβλήματα έθεσαν οι δημότες

«Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής». Με αυτή τη φράση απευθύνθηκε ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος στη χθεσινή συγκέντρωση του κεντρικού Χαϊδαρίου, με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Λαϊκών Συνελεύσεων στο Χαϊδάρι. Η δημοτική αρχή πραγματοποίησε συνολικά επτά Λαϊκές Συνελεύσεις σε ισάριθμες συνοικίες της πόλης, δίνοντας το λόγο στο δημότη, αλλά και απαντώντας σε ερωτήματα.

Λαϊκή Συνέλευση Κέντρου Χαϊδαρίου: Αυτά τα προβλήματα έθεσαν οι δημότες 1

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, παρουσία 100 περίπου κατοίκων. Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος ανέφερε πως μέσα από αυτές τις συνελεύσεις η δημοτική αρχή έρχεται σε επαφή με τους δημότες, για να συζητήσουν μαζί τους και να τους ενημερώσουν πώς έχει η κατάσταση σήμερα στο Δήμο Χαϊδαρίου. Πάνω από όλα όμως σκοπό έχουν να πουν οι πολίτες τη γνώμη τους, να θέσουν προβληματισμούς, να κάνουν ερωτήσεις και να προτείνουν. Επίσης σκοπός είναι να προκύψει από έναν πλούσιο και γόνιμο διάλογο το αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τη δημοτική αρχή να διαπιστώσει ποια προβλήματα μπορούν να λυθούν άμεσα, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν στο Δήμο.

«Κάποιοι μου κάνουν μικρόψυχη αντιπολίτευση»

Όπως υπογράμμισε, σε αυτή τη διαδικασία εκτός από την παράταξή του συμμετείχαν και παρατάξεις της μειοψηφίας. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε εκείνη τη στιγμή τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ανδρέα Μποζίκα και Θοδωρή Σπηλιόπουλο, που ήταν παρόντες στη χθεσινή εκδήλωση. Σημείωσε όμως πως τα προηγούμενα τρία χρόνια, που η δημοτική του αρχή καθιέρωσε αυτόν τον θεσμό, κάποιες άλλες παρατάξεις ήταν και είναι πάντοτε απούσες.

Είπε ακόμα πως πολλές φορές συμμετέχουν σε αυτές εκπρόσωποι συλλόγων, διαφόρων συνοικιών της πόλης μας, όπως και άλλων τοπικών φορέων. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Σελέκο, στις λαϊκές συνελεύσεις βάζουν σαν προτεραιότητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με έργα, υποδομές και γενικά με τη βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων της πόλης μας. Όπως λ.χ την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, που δεν είχε γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια, αφού περιέγραψε σε τι κατάσταση παρέλαβαν το Δήμο, έκανε έναν εκτενή απολογισμό δράσεων και επίλυσης δεκάδων προβλημάτων και για το πώς έχει σήμερα η κατάσταση. Μεταξύ άλλων, αναγνώρισε τα παράπονα του κόσμου για την καθαριότητα της πόλης μας, όπως και την αγωνία του για την τύχη των αντιπλημμυρικών έργων και γενικά με θέματα που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Παράλληλα μίλησε και για την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζουν και την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας. Σε κάποιο σημείο κατηγόρησε ορισμένες δημοτικές παρατάξεις πως δεν κάνουν δημιουργική αντιπολίτευση, αλλά μικρόψυχη. Η μακροσκελής τοποθέτησή του διήρκησε για περισσότερο από μία ώρα. «Συγγνώμη αν σας κούρασα. Ήταν πολύ μεγάλη η εισήγηση, αλλά ένιωσα την ανάγκη να σας πω ένα μέρος μόνο από τα πολλά θέματα στα οποία θα μπορούσα να αναφερθώ ακόμα», είπε στο κλείσιμο της εισήγησης και χειροκροτήθηκε.

Αυτά τα ζητήματα έθεσαν οι δημότες

Ακολούθησε μια πλειάδα ερωτήσεων, που ο δήμαρχος σημείωνε μία – μία στα χαρτιά του. Μεταξύ άλλων, οι δημότες αναφέρθηκαν σε:

 • έλλειψη υποστυλωμάτων σε δέντρα με ευαίσθητους κορμούς που είναι έτοιμα να πέσουν
 • λακκούβες στους δρόμους που συγκεντρώνουν νερά με επακόλουθο σμήνη κουνουπιών
 • περισσότερους κάδους σε διάφορα σημεία
 • ανάγκη για περισσότερη ανακύκλωση.
 • παράνομες καταλήψεις πεζοδρομίων από ασυνείδητους οδηγούς και τις ζημιές που προκαλούν

Μίλησαν ακόμα για:

 • υπερχείλιση σκουπιδιών στην οδό Κερασούντος από τα γειτονικά καταστήματα μαζικής εστίασης και τη λαϊκή αγορά του Σαββάτου
 • το άνοιγμα φρεατίου στη συμβολή των οδών Περαιβού και Αγωνιστών Στρατοπέδου λόγω των νερών της βροχής που συγκεντρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο
 • έλλειψη φωτισμού στην οδό Πυργίου
 • δύο ακούρευτους και επικίνδυνους ευκαλύπτους στην οδό Κερκύρας
 • συσσώρευση σκουπιδιών στην οδό Αβέρωφ
 • προγραμματισμό συλλογής απορριμμάτων από τα καταστήματα
 • τοποθέτηση πεζοφάναρου και δημιουργία πεζόδρομου στο Κολυμβητήριο
 • τοποθέτηση πινακίδων του Κ.Ο.Κ έξω από τα σχολεία
 • παρακώλυση συγκοινωνίας έξω από το ΚΕΠ
 • ασφαλτόστρωση της οδού Φλωρίνης
 • τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι κλοπές καπακιών από τα φρεάτια
 • έλλειψη Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Ο δήμαρχος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις στους δημότες. Στο τέλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, χαρακτήρισε εποικοδομητικό το δημόσιο διάλογο. «Πιστεύω πως ό,τι μπορούμε από αυτά σύντομα θα λυθούν», κατέληξε.

«Θα ήθελα χιλιάδες κόσμου στις λαϊκές συνελεύσεις»

Μετά το κλείσιμο της εκδήλωσης ο δήμαρχος μίλησε στο “Χαϊδάρι Σήμερα”.

– Είστε ευχαριστημένος από τη συμμετοχή των δημοτών στις λαϊκές συνελεύσεις;
Κάναμε επτά λαϊκές συνελεύσεις. Σε αυτές πήραν μέρος εκατοντάδες συμπολίτες μας. Εμείς θα θέλαμε να υπάρχουν χιλιάδες, όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος. Αλλά έστω και οι κάτοικοι που παραβρέθηκαν, έδωσαν το στίγμα πως πρέπει να υπάρχει λαϊκή συμμετοχή και ο κόσμος να ενδιαφέρεται για τα κοινά. Εμείς με αυτή τη διαδικασία προσπαθούμε να αφυπνίσουμε κάποιους ανθρώπους και να τους βάλουμε στη διαδικασία της ενασχόλησης με τα κοινά.

– Είναι κάτι που θα σας μείνει έντονο σε κάποια από αυτές τις συνελεύσεις;
Πολλές φορές εκφραζόταν η αγωνία για κάποια θέματα που καίνε τους πολίτες. Προβλήματα που μπορεί να είναι μικρά για το σύνολο της πόλης, αλλά όταν αφορά τη γειτονιά τους είναι σημαντικά και τα έβαζαν με ιδιαίτερη ένταση. Ήταν πολύ καλή και εντυπωσιακή η συμμετοχή νέων ανθρώπων στη λαϊκή συνέλευση του Δάσους, όπως και των «ακριτών» της πόλης μας στην Άνω και Κάτω Αφαία.

– Παρατηρήσαμε πως γεμίσατε ολόκληρες σελίδες καταγράφοντας ερωτήματα και παρατηρήσεις δημοτών.

Αυτά θα συζητηθούν με τις υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε να δώσουμε λύσεις.

-Τα γνωρίζατε όλα αυτά τα προβλήματα που σας ανέφεραν οι δημότες;
Τα περισσότερα. Ελάχιστα μου ήταν άγνωστα.


Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button