ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ευγνώμων Μητσοτάκης, 16 χρόνια πριν στο Παλατάκι (βίντεο)- Κυριάκο, άσε την καρδιά σου να μιλήσει πάλι!

Η περιήγηση στο youtube μάς έφερε τυχαία πάνω σε ένα βίντεο του νεαρού Κυριάκου Μητσοτάκη, “φρέσκου” τότε βουλευτή της Β’ Αθήνας. Μιλάει στο Παλατάκι τον Ιούλιο του 2007 (δείτε στο τέλος του άρθρου).

Πριν από τρία χρόνια, το 2004, είχε εκλεγεί πρώτος βουλευτής στη Β΄ Αθήνας, πρώτος σε σταυρούς και στο Χαϊδάρι, όπως λέει.

Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν αρκετά πράγματα -όχι μόνο η κινησιολογία του. Για παράδειγμα, είναι πρωθυπουργός. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η δηλωμένη αγάπη του για τη Δυτική Αθήνα και την πόλη μας (παρεμπιπτόντως υπάρχει και οικογενειακή περιουσία στον Προφήτη Ηλία, από την πλευρά της μητέρας του). Το λέμε αυτό γιατί συνεχίζει και ως πρωθυπουργός να εκπροσωπεί την περιοχή μας και μάλιστα τώρα που η Β΄ Αθήνας “έχει σπάσει” σε μικρότερα κομμάτια. Ούτε στα βόρεια προάστια πήγε ούτε στα νότια.

Στην εν λόγω ομιλία των νιάτων του που διέσωσε το διαδίκτυο, αναφέρεται στο δέσιμό του με τη Δυτική Αθήνα, σημειώνοντας ότι “είναι μία περιοχή που έχει ιδιαίτερη ανάγκη για φροντίδα. Η δική μου η καρδιά είναι πάντα εδώ”.

Τα θυμίζουμε, γιατί τον θέλουμε κοντά μας και στη σημερινή μεγάλη ανάγκη της πόλης και της Δυτικής Αθήνας, που απειλούνται με νέα επιβάρυνση: με μια επιπλέον βαριά όχληση και πιο συγκεκριμένα ένα ακόμη εργοστάσιο, ηλεκτροπαραγωγής αυτή τη φορά. Περιμένουμε τον πρωθυπουργό και βουλευτή μας Κυριάκο Μητσοτάκη στη συγκέντρωση της 2ης Απριλίου στην Πλατεία Δημαρχείου να ανακοινώσει ότι στον Σκαραμαγκά θα λειτουργήσει μόνο ένα σύγχρονο ναυπηγείο και τίποτε άλλο. Γιατί δεν χωράει άλλη υποβάθμιση πια. Ας αφήσει την καρδιά του να μιλήσει. Και ας εκτιμήσει πόση πολιτική προίκα του έχει προσφέρει απλόχερα ο λαός της Δυτικής Αθήνας.

Πέρα από τα συναισθηματικά όμως, υπάρχουν και τα συμφέροντα. Και μάλιστα τέτοια δεν έχουν μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως ο κ. Προκοπίου, αλλά και η μεσαία τάξη και οι μικρομεσαίοι της περιοχής μας (βλέπε Θεαματική μείωση της αξίας των ακινήτων θα φέρει στο Χαϊδάρι το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας). Ο πρωθυπουργός δέχτηκε πρόσφατα στο Μαξίμου τον κ. Γιώργο Προκοπίου και συζήτησαν για το μέλλον του Σκαραμαγκά, χωρίς να μάθουμε τι είπαν (βλέπε Συνάντηση Μητσοτάκη – Προκοπίου για Σκαραμαγκά στο Μαξίμου, χωρίς επίσημη ανακοίνωση). Τώρα είναι υποχρέωσή του να δεχτεί στο Μαξίμου την Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου και να ανοίξει καθαρά τα χαρτιά του. Και όπως είπαμε, τον περιμένουμε και στη συγκέντρωση. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην έρθει. Οι φίλοι του, οι ψηφοφόροι του, ο λαός της Δυτικής Αθήνας δεν είναι μόνο για να φτιάχνει καριέρες.

Εδώ το βίντεο με τον κ. Μητσοτάκη στο Παλατάκι.

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button