ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κρούσματα κορωνοϊού στο Χαϊδάρι: Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ντηνιακός: «Αυτός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων»

«Το Χαϊδάρι υγειονομικά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με όμορους Δήμους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός το βράδυ της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συζήτηση για την πορεία της πανδημίας στην πόλη μας. Όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, που ενδιαφέρουν πολύ όλους μας, τα προσδιόρισε σε 66 ενεργά (πριν από πέντε μέρες), που καταγράφηκαν μέσω του ΕΟΔΥ.

Σε άρθρο μας της 10ης Νοεμβρίου για τον αριθμό των κρουσμάτων στο Χαϊδάρι τα είχαμε προσδιορίσει σε πάνω από 50 (για την ακρίβεια ήταν τότε 61). Η σύγκριση των δύο αριθμών δείχνει ότι το lockdown που επιβλήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου δεν έχει συμβάλει στη μείωση τους, αν και πέρασαν 25 ημέρες.

Ο δήμαρχος πιθανολόγησε ότι ο μικρότερος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με γειτονικούς Δήμους (πχ Περιστέρι) οφείλεται στους ελεύθερους χώρους της πόλης μας, αλλά και στη συνείδηση του κόσμου. Υποστήριξε ακόμη πως η δημοτική αρχή ζήτησε να γίνουν rapid test επανειλημμένως από τον ΕΟΔΥ και μέσω του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Όμως εκτίμησε πως ακόμα δεν έχουν γίνει μαζικά τεστ στο Χαϊδάρι, αφού ο ΕΟΔΥ δίνει προτεραιότητα στις πιο επιβαρυμένες περιοχές. «Στα νούμερα είμαστε πολύ καλύτερα», τόνισε ο κ. Ντηνιακός.

«Ο Δήμος θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή»

Ο Αποστόλης Θεοφίλης, που έφερε το θέμα σε συζήτηση, τον ρώτησε αν έχει εικόνα σχετικά με κρούσματα εργαζομένων σε νοσοκομεία της περιοχής μας, μια που πολλοί από αυτούς μένουν στο Χαϊδάρι, επικαλούμενος πρόσφατα κρούσματα σε εργαζόμενους του ΨΝΑ.

«Ξεχωριστά στοιχεία δεν έχω. Απαντάω συνολικά για τους κατοίκους. Νομίζω πως η κατάσταση στο ΨΝΑ είναι ελεγχόμενη». απάντησε ο Β. Ντηνιακός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά» ρώτησε και αν έχουν γίνει rapid test σε εργαζομένους του Δήμου. «Έχουμε κάνει αίτημα που να καλύπτει ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, είπε ο δήμαρχος και εκτίμησε πως επειδή αυτή η διαδικασία θα είναι εξελισσόμενη, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να ο Δήμος να είναι σε επιφυλακή, ενώ ανέφερε και τις πρόσφατες περιπτώσεις που εργαζόμενοι του Δήμου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. «Πρέπει να υπάρχουν rapid test στο Δήμο και οι υπάλληλοι σε τακτά διαστήματα να υποβάλλονται», πρόσθεσε και κατέληξε πως η δημοτική αρχή έχει καθημερινή επικοινωνία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων της πόλης.

Θεοφίλης: «Τροποποίηση στις συγκοινωνίες για αποφυγή νέων κρουσμάτων»

Σε επικοινωνία που είχε με το «Χαϊδάρι Σήμερα» ο Αποστολής Θεοφίλης υπογράμμισε πως, ενώ στο Περιστέρι έγιναν μαζικά τεστ σε κατοίκους και στο Αιγάλεω υποβλήθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου, δεν πραγματοποιήθηκε κάτι ανάλογο στο Χαϊδάρι, που είναι ο “οικοδεσπότης” τριών μεγάλων νοσοκομείων.

Δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα μας:

«Βαδίζουμε στα τυφλά και η πανδημία μπορεί να εξελιχτεί άσχημα σε βάρος των κατοίκων. Στο Χαϊδάρι εκτός από τα  νοσοκομεία, λειτουργεί και το Hot Spot. Θα προτείνω στη διοίκηση του Δήμου την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της νέας  λεωφορειακής γραμμής της Δημοτικής Συγκοινωνίας που θα συνδέει το Χαϊδάρι με το Αττικό, που όπως λέγεται θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Γιατί αν δεν ξεπεραστεί μέχρι τότε η πανδημία και λόγω της πιθανής έξαρσης των κρουσμάτων, το Χαϊδάρι θα  βρεθεί προ δυσάρεστων  εξελίξεων. Ο λόγος είναι πως στα συγκεκριμένα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα επιβαίνουν ασθενείς που θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο για τεστ κορωνοϊού.  

Επίσης πάντα με στόχο την αποφυγή της αύξησης των κρουσμάτων, θα προτείνω ο Δήμος να μισθώσει από ιδιώτη ένα λεωφορείο, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των προσφύγων, επανδρωμένο με διερμηνέα σε κάθε δρομολόγιο του. Ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει ανάλογη παρέμβαση στον ΟΑΣΑ». 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button