Σε συνέντευξή του στο One Channel, ο Κρίτων Αρσένης, υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους λόγους που πρέπει να σταματήσουν οι εξορύξεις και υποστήριξε πως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο πρέπει να μείνουν «στα έγκατα της γης». Ήδη από το 2012, ο Κρίτων Αρσένης είχε ζητήσει να τηρηθούν υπερβολικοί όροι για τις εξορύξεις.

Κρίτων Αρσένης – Εξορύξεις

Γιατί πρέπει να σταματήσουν οι εξορύξεις πετρελαίου σε θάλασσα και στεριά; Γιατί σε όλες τις χώρες με αδύναμους θεσμούς οδήγησαν σε φτώχεια, απώλεια ανεξαρτησίας, περιβαλλοντική υποβάθμιση και βία. Γιατί οι μεγάλες πολυεθνικές θα έχουν τα κέρδη και εμείς τις συνέπειες. Γιατί ένα ατύχημα σαν αυτό του κόλπου του Μεξικού θα χτυπήσει καθοριστικά το περιβάλλον και άρα τον τουρισμό και τις θέσεις εργασίας. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις μου στο One Channel.

Gepostet von Kriton Arsenis am Samstag, 15. Juni 2019

Όπως δήλωσε: «Κάθε χώρα με αδύναμους θεσμούς που στράφηκε στις εξορύξεις πετρελαίου μπήκε σε οικονομικές περιπέτειες και είχε συνέπειες που οδήγησαν σε φτώχεια, απώλεια ανεξαρτησίας, περιβαλλοντική υποβάθμιση και βία. Οι μεγάλες πολυεθνικές θα έχουν τα κέρδη και εμείς τις συνέπειες. Ένα ατύχημα σαν αυτό του κόλπου του Μεξικού θα χτυπήσει καθοριστικά το περιβάλλον και άρα τον τουρισμό και τις θέσεις εργασίας».