ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κρίτων Αρσένης: Να μπει ένα τέλος στην περιβαλλοντική υποβάθμιση

γράφει ο Κρίτων Αρσένης, περιβαλλοντολόγος – οικονομολόγος, βιοκαλλιεργητής, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας με το ΜέΡΑ25

Ήρθε η ώρα η καρδιά της Αθήνας να χτυπήσει Δυτικά

Πριν λίγες ημέρες το ΜέΡΑ25 με κάλεσε να κατέβω στο Δυτικό Τομέα. Απέναντι στην περιβαλλοντική υποβάθμιση και για την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής. Είπα το ναι για να δώσω τη μάχη για τους 500.000 κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και για όλη την Ελλάδα.

Για να μην υπάρχει επισκέπτης της Αθήνας που δεν θα περπατήσει την Ιερά Οδό, από τον Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι έως την Μονή Δαφνίου, το ιερό της Αφροδίτης, τα αρχαία σπήλαια και την λίμνη Κουμουνδούρου. Το όραμά μου είναι να γίνει αυτός ο μεγάλος αρχαιολογικός περίπατος της Αθήνας.

Μάχη για την υγεία

Είναι μια μάχη για την υγεία και το δικαίωμα στον καθαρό αέρα και νερό. Απέναντι στην υγειονομική βόμβα του ΧΥΤΑ Φυλής που πρέπει να κλείσει. Απέναντι στην ανεξέλεγκτη λειτουργία του και στην επικίνδυνη λύση της καύσης, που προωθείται και που θα επιβαρύνει περαιτέρω την ποιότητα του αέρα με διοξίνες.

Μάχη για ανθρώπινες υποδομές

Είναι μια μάχη για το δικαίωμα σε ανθρώπινες υποδομές. Για ένα πραγματικό Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση, που θα μετατραπεί σε υπερτοπικό πνεύμονα πρασίνου. Που θα προσφέρει διεξόδους αναψυχής σε οικογένειες και παιδιά. Που θα είναι το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όλης της Αθήνας.

Μάχη για ποιότητα ζωής

Είναι η μάχη για την ποιότητα ζωής. Με την μετατροπή του όρους Αιγάλεω και Ποικίλου σε ένα δάσος – πνεύμονα ζωής, ανάχωμα για την βιομηχανική ρύπανση του Θριάσιου. Με την καθιέρωση ζωνών απόλυτης προστασίας, ζωνών δάσους και αναψυχής, ανάδειξη μονοπατιών, μέτρα διαχείρισης για την αποφυγή πυρκαγιών και καθαρισμό των ανεξέλεγκτων χωματερών μπάζων.

Μάχη για πολιτιστική κληρονομιά

Είναι μια μάχη για την πολιτιστική κληρονομιά. Για να μπει η Δυτική Αθήνα στο επίκεντρο, να γίνει ένας από τους βασικότερους τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας. Για να μην υπάρχει επισκέπτης της πόλης που δεν θα περπατήσει την Ιερά Οδό, από τον Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι έως την Μονή Δαφνίου, το ιερό της Αφροδίτης, τα αρχαία σπήλαια και την λίμνη Κουμουνδούρου. Το όραμά μου είναι να γίνει αυτός ο μεγάλος αρχαιολογικός περίπατος της Αθήνας.

Πολλές μάχες

Έχω δώσει τέτοιες μάχες σε όλη την Ελλάδα. Στα 20 μου βραβεύτηκα από την Νομαρχία Θεσσαλονίκης για την προστασία του Παραδοσιακού Οικισμού της Άνω Πόλης. Στα 31 μου βραβεύτηκα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πενταετή εκστρατεία που σχεδίασα και συντόνισα για την προστασία περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς στα νησιά του Αιγαίου. Στα 33 και 34 βραβεύτηκα ως καλύτερος Ευρωβουλευτής στην επιτροπή Αλιείας και Περιβάλλοντος αντίστοιχα. Ήμουν ο βασικός εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα δασών από το 2009-2014. Φέτος και πέρυσι βραβεύτηκα για την επιχείρησή μου στον τομέα της βιοκαλλιέργειας. Το λάδι που παράγουμε οικογενειακά έλαβε ένα χρυσό και δύο ασημένια βραβεία.

Αυτές τις εμπειρίες κομίζω μαζί μου στην Δυτική Αθήνα, στον ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Μαζί με το πάθος και το μεράκι για να τα αλλάξουμε όλα.

Για να χτυπήσει η καρδιά της Αθήνας Δυτικά.

Κρίτων Αρσένης

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button