ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Κώστας Ασπρογέρακας: “Εθνική απελευθέρωση, πριν την κοινωνική”

Ήταν ωραία στο Σούνιο εκείνη τη μέρα
Να πούμε τα λιγοστά λόγια μας γιατί αύριο η ψυχή μας κάνει πανιά…
(Γ. Σεφέρης)
27/11/17. Δημοτικό Συμβούλιο. Ψήφισμα από μέρους μου να καταγγελθεί η Κυβέρνηση για την πώληση όπλων στην Σ. Αραβία, με τα οποία -και άλλα- δολοφονείται συστηματικά ο Λαός της Υεμένης. Αποτέλεσμα: ψήφισή του μόνον απ΄ την παράταξη του Β. Ντηνιακού.
Την αρνητική ψήφο της παράταξης του Δημάρχου Μ. Σελέκου, ανέλαβε να την “αιτιολογήσει” και “δικαιολογήσει” ο νεαρός αντιδήμαρχος Ν. Καραγιάννης, μιλώντας για τη “συμφωνία και τις τακτικές των αστικών τάξεων Ελλάδας και Υεμένης”. Στην συνέχεια και προκειμένου να γίνει περισσότερο “πειστικός” δημοσίευσε σχετικό άρθρο του τόσο στο “Χαϊδάρι σήμερα”, όσον και στην “Πόλη μας”, στο φύλλο του Δεκέμβρη 17.
Μεταξύ των άλλων, αν και το άρθρο του δεν είχε στόχο το “ψήφισμα” αυτό – καθαυτό, αλλά την συμμετοχή στην απεργία του ΠΑΜΕ της 14/12/17, αναφέρει επί λέξει: “Ο Κ. Ασπρογέρακας, στηρίζει την ΛΑΕ και καταγγέλλει τους νυν υπουργούς της Κυβέρνησης, και μέχρι πρότινος συνοδοιπόρους του, που ακολουθούν αυτή την πολιτική και τους καταγγέλλει, γιατί “ακυρώνουν μα σε βάθος χρόνου προηγούμενη πολιτική διαδρομή τους. Στην πραγματικότητα όμως τα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης όχι μόνον δεν ακυρώνουν, αλλά επιβεβαιώνουν την ιστορική τους πορεία, που υπερασπίζεται αυτό το σάπιο σύστημα κλπ. Αλήθεια, όταν τα στελέχη της ΛΑΕ αποτελούσαν τους πρωτοστάτες υπουργούς της “πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς”, δεν έχει και τη δική τους υπογραφή το 3ο βάρβαρο μνημόνιο;”
Η συσκότιση και παράθεση δήθεν γεγονότων “δίκην λίθων και κεράμων ατάκτως ερριμμένων”, μπορεί να “ζαλίζει” κάποιους, αλλά δεν πείθει. Έτσι:
1. Γνωρίζει ή όχι ο κ. αντιδήμαρχος ότι ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας (υποστηρικτής του Υπουργού Καμένου, για την πώληση των όπλων), υπήρξε επίλεκτο κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ για πολλά χρόνια; Πώς λοιπόν επιβεβαιώνεται η “ιστορική του πορεία που υπερασπίζει το σάπιο σύστημα”;
2. Γνωρίζει ή όχι, από πότε έπαψα να είμαι “συνοδοιπόρος” του συγκεκριμένου, και άλλων πολλών, μετανοησάντων;
3. Πότε ψήφισαν οι υπουργοί της σημερινής ΛΑΕ το 3ο μνημόνιο;
4. Σαφώς, κατά την άποψή μου, έκαναν τεράστιο λάθος, συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση, που είχε και έχει για “δεκανίκι” της τους ΑΝΕΛ. Ποιος απ΄ αυτούς μπορούσε να “προφητέψει” ότι το τότε αναμενόμενο και προαναγγελλόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε μεθοδευτεί να μην γίνει ποτέ, συνέδριο που πιθανότατα θ΄ ανέτρεπε τα όσα ακολούθησαν μετά, με πρωτεργάτες την σημερινή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ;
5. Για να είμαι ξεκάθαρος απέναντι στο κόμμα (ΚΚΕ), που θητεύει τόσον ο κ. Αντιδήμαρχος, όσον και ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι σύμβουλοί του, δεν μιλάει μεν και διαφοροποιείται απ΄ τις ανοησίες για παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση, αλλά για “σοσιαλισμό σε μια χώρα”, θέση, όμως ουτοπική και μη πραγματοποιήσιμη, αφού αγνοεί την ανάγκη της μεταβατικής στρατηγικής, δηλ. της δημιουργίας των κατάλληλων υποκειμενικών αλλά και αντικειμενικών συνθηκών για την μετάβαση στη συστημική αλλαγή. Και η δημιουργία των συνθηκών αυτών, προϋποθέτουν εθνική απελευθέρωση, πριν την κοινωνική, αφού αν δεν ελέγχεις σαν λαός την οικονομία σου, δεν έχεις εθνική κυριαρχία, και δίχως αυτήν δεν μπορεί να τεθεί θέμα κοινωνικής απελευθέρωσης.
Και μια και σήμερα είναι πλέον επίκαιρο το θέμα της “κωλοτούμπας” ή μάλλον των πολλών τέτοιων του ΣΥΡΙΖΑ, ας θυμηθούμε δίχως σχόλια, τουλάχιστον απ΄ την πλευρά μου, τι έλεγε το 1922 ο Λένιν, με την εφαρμογή τότε της Ν.Ο.Π. (Νέας Οικονομικής Πολιτικής) στην “εισήγηση” του στο Πανρωσικό Συνέδριο των Ένωσης των μεταλλουργών εργατών. “Δεν φοβόμαστε να ομολογήσουμε ότι η φύση της δουλειάς άλλαξε. Ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο κομμουνιστής που κατέχει υπεύθυνη ή όχι υπεύθυνη σοβιετική θέση, και απολαμβάνει το γενικό σεβασμό, γιατί είναι συνειδητός άνθρωπος”. Εκδηλώνοντας έτσι, την προτίμηση του στον έμπορο, τον επιχειρηματία και τον διευθυντή, απέναντι στον πιστό κομμουνιστή επαναστάτη, που δεν ξέρει πώς να εμπορευθεί, να πουλήσει, να κάνει … επιχειρήσεις.
ΥΓ 1 Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις σημερινές είναι εντελώς συμπτωματική… ΥΓ 2 Το σχετικό σχόλιό μου στο fb (30/11/17), σχετικά με την συζήτηση του “ψηφίσματος” στον Δ. Συμβούλιο, το “έκλεινα” ως εξής: “παρά το ότι την συγκεκριμένη ώρα (στο Δημ. Συμβούλιο) τα γυαλιά μου είχαν θολώσει και η πλάτη μου ήταν γυρισμένη στην θάλασσα, διέκρινα στην τελευταία άρνηση (μη ψήφισης του ψηφίσματος) απ΄την παράταξη του Δημάρχου, τον τελευταίο να βαδίζει χέρι – χέρι με τον αναπληρωτή υπουργό άμυνας, στα στρέμματα του Σκαραμαγκά… και κάπου – κάπου οι πρόσφυγες να μπερδεύονται στα πόδια τους …”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button