Χαϊδάρι Σήμερα Χαϊδάρι: "Πύρινοι λόγοι, μα άρνηση του ψηφίσματος ειρήνης. Γιατί;" 1
Κώστας Ασπρογέρακας

Στους νεκρούς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο, παρά μόνον να υποκλιθείς. Τις ευθύνες τις ζητάς όταν η φωτιά είναι ακόμη ζωντανή και καίει δίχως οίκτο.

Τη μορφή του σημερινού “σκιάχτρου” της Κινέτας, και των άλλων περιοχών, χρόνια πριν, τις “σμίλεψαν” οι αρχιτέκτονες των “συμμοριών γης”, σε αγαστή συνεργασία μ΄ ένα συνένοχο και απρόσωπο κρατικό μόρφωμα, με ό,τι αυτό σημαίνει: Εφορίες που “έκλειναν τα μάτια” αρκεί να γέμιζε ο κρατικός κορβανάς, συμβολαιογράφοι κλπ. που σφύριζαν αδιάφορα, την ώρα ακριβώς που διέπρατταν κατ΄ εξακολούθηση εγκλήματα σε βάρος καραμπινάτων δασών και δασικών εκτάσεων με αγοραστές που δήθεν δεν “ξέρανε” τίποτε, παρά μόνον πώς θα “πετύχαιναν” να κτίσουν ένα “σπιτάκι στο Δάσος”.

Έτσι, έγγραφο του Υπουργείου Γεωργίας της δεκαετίας του 1950, που επιτρέπει την “ρητίνευση” και μόνον σε περίπου 70.000 μ2 του πευκοδάσους της Κινέτας, “βαφτίζεται” σε έγγραφο που “επιτρέπει” την κατάτμηση σε “αγροτεμάχια” και την πώλησή τους, και μάλιστα προσαρτάται (!!!) σε συμβόλαιο της εποχής εκείνης.

Κανένας δεν ήξερε και δεν κατάλαβε τίποτε, αφού τα μάτια έβλεπαν σε μια κατεύθυνση κι μόνον, και αυτή ήταν το “σπιτάκι στο Δάσος”, που τώρα εκδικείται και γκρεμίζει τα πάντα, όχι μ΄ ένα “γδούπο” αλλά μ΄ ένα υπόκωφο “λυγμό” που γιατρειά καμιά δεν δίνει, παρά μονάχα την πικρή γεύση ενός ΓΙΑΤΙ; Πελώριου…

Κώστας Ασπρογέρακας, δικηγόρος.