ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Για δέκα ακόμη μέρες κλειστά τα δύο σχολεία του Χαϊδαρίου

Η επανεκτίμηση της επικινδυνότητας της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα, οδήγησε πριν λίγο στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, βάση της οποίας θα παραμείνουν κλειστά από αύριο και για αρκετές μέρες 28 σχολεία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Ανάμεσά τους και τα δύο του Χαϊδαρίου (4ο Λύκειο – 4ο Γυμνάσιο), που έκλεισαν την περασμένη Παρασκευή. Θα παραμείνουν κλειστά για 10 ακόμη ημέρες, για να συμπληρωθεί το απαραίτητο 14ήμερο), μέχρι τις 13 Μαρτίου. Για τα σχολεία της πόλης μας το προληπτικό αυτό μέτρο ήρθε μετά την επιβεβαίωση του 4ου κρούσματος στην Ελλάδα, συγκεκριμένα 36χρονης καθηγήτριας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου, στους χώρους του 4ου Λυκείου και 4ου Γυμνασίου έχει γίνει ήδη γενική απολύμανση από δημοτικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά την τελευταία εκτίμηση κινδύνου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC, 2/3/2020), ο κίνδυνος εμφάνισης επιδημικών εξάρσεων της νόσου COVID-19 είναι στη χώρα μας μέτριος προς υψηλός, λόγω:

α) της πρόσφατης σημαντικής αύξησης κρουσμάτων με τοπική μετάδοση της νόσου στην Ιταλία

β) της υψηλής πιθανότητας για ταχεία μετάδοση της νόσου, με την εισαγωγή της σε χώρες που έχουν λίγα κρούσματα χωρίς τοπική μετάδοση της νόσου

γ) της πιθανότητας μετάδοσης της νόσου από περιπτώσεις με ήπια συμπτωματολογία, οι οποίες δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια

δ) των ήδη γνωστών πολλαπλών εξαγωγών της νόσου από την Ιταλία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επίπτωση παρόμοιων επιδημιολογικών εξάρσεων θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα εάν αυτές συμπεριλαμβάνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ή αφορούν νοσοκομεία, επαγγελματίες υγείας ή νοσηλευόμενους. Επιπρόσθετα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αύξησε σε παγκόσμιο επίπεδο, το βαθμό επικινδυνότητας για τη μετάδοση και τις επιπτώσεις της νόσου COVID-19 σε πολύ υψηλό.

Κατόπιν των παραπάνω, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 εισηγήθηκε την αναστολή της λειτουργίας σχολείων που έχουν ομάδες μαθητών που έχουν επιστρέψει από οργανωμένες σχολικές εκδρομές σε περιοχές με τοπική μετάδοση της νόσου στην Ιταλία ή που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button