ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Ενημέρωση του Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν έχει αναφερθεί κανένα ύποπτο κρούσμα νόσησης από τον κορωνοϊό στην ομάδα συμπολιτών μας από την ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου, που είχαν μεταβεί πρόσφατα στους Αγίους Τόπους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαϊδαρίου. Επίσης αναφέρεται ότι ο ιερέας της Παναγίτσας, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην προσκηνυματική εκδρομή, τηρεί πλήρως τις εντολές του ΕΟΔΥ για την προληπτική καραντίνα, αλλά και ότι το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ομάδα των προσκυνητών δεν έχει κλείσει. (Ολόκληρη η ανακοίνωση πιο κάτω.)  

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της παράταξης Χαϊδάρι Ψηλά, Αποστόλης Θεοφίλης, καλεί τη διοίκηση του Δήμου “να  προστατεύσει τους δημότες από τυχόν -μεμονωμένες- ανεύθυνες συμπεριφορές συνδημοτών μας, που δεν θα τηρήσουν τον κατ’ οίκον περιορισμό”, όπως κάνει ο δήμαρχος Πύργου σε ανάλογη περίπτωση. (Ολόκληρη η ανακοίνωση πιο κάτω).

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Φώτης Θεοδωρακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας μας είχε σημειώσει για την τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού ότι “η ευθύνη είναι ατομική για τον κάθε έναν, στον ύψιστο βαθμό. Ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας κάνουν συστάσεις, αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα το πώς σέβεται ο καθένας τον εαυτό του και τους γύρω του, για να εφαρμόσει αυτό που του έχουν πει οι ειδικοί”. (Ολόκληρη η τοποθέτησή του εδώ).

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει ότι από σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε όλη τη χώρα νέα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού τα οποία αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και στοχεύουν κυρίως στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Αυτά είναι τα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.
  • Για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.
  • Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας.
  • Επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές.

Όπως ήδη ισχύει, αποφασίζεται προληπτική αναστολή της λειτουργίας σχολείων κατά περίπτωση, δηλαδή όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Προληπτικά μέτρα στον Δήμο Χαϊδαρίου

  • Έχει διενεργηθεί προληπτική απολύμανση στις σχολικές μονάδες της πόλης.
  • Έκλεισαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου για 4 εβδομάδες σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης. Επίσης κλειστό θα παραμείνει το κέντρο ημερήσιας φιλοξενίας ΑμεΑ «Έρεισμα».
  • Ενημερωτικό υλικό για τα μέτρα προσωπικής προφύλαξης από τον κορωνοϊό διατίθεται από το Δημαρχείο.

Σε σχέση με την ομάδα συμπολιτών μας από την ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου που είχαν μεταβεί πρόσφατα στους Αγίους Τόπους, δεν έχει αναφερθεί κανένα ύποπτο κρούσμα νόσησης από τον κορωνοϊό.

Οι εκδρομείς είχαν επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ πριν το ταξίδι τους και είχαν ενημερωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν θεωρείται υψηλού κινδύνου. Καμιά συνάντηση τους δεν έγινε με το άλλο γκρουπ εκδρομέων το οποίο νόσησε, ενώ και το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν τα γκρουπ εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. Όπως μας πληροφόρησε ο ΕΟΔΥ έχει δοθεί οδηγία για την προληπτική παραμονή όλων στις οικίες τους το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα 14 ημερών. Επισημαίνουμε ότι η τήρηση αυτών των μέτρων πρόληψης αποτελεί και ατομική ευθύνη των πολιτών. Ο Δήμος Χαϊδαρίου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ από τον οποίο έχει επίσημα ζητηθεί ενημέρωση για κάθε πιθανή εξέλιξη. Επίσης καθημερινή επικοινωνία υπάρχει και με τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου από όπου πληροφορούμαστε ότι ο ιερέας ο οποίος είχε συμμετάσχει στην προσκηνυματική εκδρομή τηρεί πλήρως τις εντολές του ΕΟΔΥ για την προληπτική καραντίνα.

Η ενημέρωση και η τήρηση των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού είναι απαραίτητες. Η διάδοση ψευδών πληροφοριών και η δημιουργία τεχνητού κλίματος φόβου για εντυπωσιασμό όχι μόνον δεν βοηθούν αλλά είναι αρνητικές για την πόλη. Δυστυχώς έχουμε και τέτοια φαινόμενα από γνωστούς φτηνούς λαϊκιστές που πλέον εκφράζουν μόνον τον εαυτό τους.

Αυτές τις ημέρες χρειάζεται υπευθυνότητα από τον καθένα και σε αυτά που κάνουμε και σε αυτά που λέμε. Για να προστατεύσουμε και την υγεία των κατοίκων και την λειτουργικότητα της τοπικής μας κοινωνίας.

Η ανακοίνωση του Αποστόλη Θεοφίλη

Μετά το κενό ενημέρωσης από την δημοτική αρχή για τους συμπολίτες μας που είχαν καταλύσει στο ίδιο ξενοδοχείο (σε εκδρομή που πραγματοποίησαν στους Αγίους Τόπους) με κατοίκους από την Αμαλιάδα που εμφάνισαν μετά κρούσματα  κορωνοϊού, ήρθε σήμερα  μια χλιαρή και γενικόλογη ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κοινωνικών θεμάτων. Ο τελευταίος  επιχείρησε τεχνηέντως  να βγάλει από το “κάδρο” του προβλήματος τον Δήμο και τις  αρμόδιες υπηρεσίες του με το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης των πολιτών.

Την ίδια ώρα που ο δήμαρχος Πύργου σε ανάλογη περίπτωση κάνει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα του ζητήματος και φαίνεται να αρνείται να διαδραματίσει συντονιστικό ρόλο ( με σεβασμό πάντα στο επιστημονικό απόρρητο) ανάμεσα στους ταξιδιώτες, τον Ε.Ο.Δ.Υ. και το νοσοκομείο αναφοράς “ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ”.

Οι ώρες είναι δύσκολες και η δημοτική αρχή οφείλει να  προστατεύσει τους δημότες (σεβόμενη πάντα τα προσωπικά δεδομένα και τις σχετικές επιστημονικές οδηγίες) από τυχόν -μεμονωμένες- ανεύθυνες συμπεριφορές συνδημοτών μας που δεν θα τηρήσουν τον κατ’ οίκον περιορισμό.

Την ώρα της κρίσης λογικές “Πόντιου Πιλάτου” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν.

Το πλαίσιο και τους κανόνες της  πόλης τους  περιφρουρεί η εκάστοτε δημοτική αρχή και οι τοπικές αρχές. Διαφορετικά η πόλη θα ήταν “ξέφραγο” αμπέλι. Τους καλούμε να κάνουν το ίδιο και σε αυτήν την περίπτωση.

Ο Δήμος πρέπει να μπει  μπροστά και να διαφυλάξει την υγεία ΟΛΩΝ των  Χαϊδαριωτών. Απευθύνουμε έκκληση για μια ακόμη φορά στην διοίκηση του δήμου  να αναλάβει  επιτέλους πρωτοβουλίες πρόληψης  και δράσεις  αλληλεγγύης προς το σύνολο των πολιτών του Χαϊδαρίου.

Κύριες  και Κύριοι,  της δημοτικής αρχής, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ “ΞΥΠΝΗΣΤΕ”, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ και ΔΙΟΙΚΗΣΤΕ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button