ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Αφόρητη η πίεση στο ΕΣΥ – 1.148 νεκροί μέσα στον Απρίλιο

Το περασμένο 24ωρο 615 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 εισήχθησαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας, οι διασωληνωμένοι κατέγραψαν μια ακόμη εκτίναξη φτάνοντας στους 819 και τα θύματα του κορωνοϊού σημείωσαν ρεκόρ σπάζοντας για πρώτη φορά μέσα στο 2021 το «φράγμα» των 100

Με αργό ρυθμό εξελίσσεται η επιδημία κορωνοϊού, και τους «σκληρούς δείκτες» των νέων ασθενών, των διασωληνωμένων και των νεκρών να μαρτυρούν με… σκληρό τρόπο την επώδυνη αποκλιμάκωση αλλά και τη μάχη που δίνεται μέσα στα νοσοκομεία. Ανάχωμα έξω από τα νοσοκομεία επιχειρείται να χτιστεί με τα εμβόλια και τα self test, ώστε να προχωρήσει σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα.

Το περασμένο 24ωρο 615 ασθενείς με λοίμωξη covid-19εισήχθησαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας, οι διασωληνωμένοι κατέγραψαν μια ακόμη εκτίναξη φτάνοντας στους 819 και τα θύματα του κορωνοϊού σημείωσαν ρεκόρ σπάζοντας για πρώτη φορά μέσα στο 2021 το «φράγμα» των 100 και φτάνοντας τους 104. Συνολικά μέσα στον Απρίλιο έχουν καταλήξει 1.148 άνθρωποι λόγω της επιδημίας.

Οι νοσηλευόμενοι χθες το βράδυ ανέρχονταν σε 5.555, με τους 4.268 να βρίσκονται σε απλές κλινικές covid.

Στα νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύεται περίπου το 45% των ασθενών τις τελευταίες εβδομάδες. Από τους 2.538 ασθενείς, οι 2.108 βρίσκονται σε απλές κλίνες και οι 430 είναι διασωληνωμένοι, εντός κι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν από το βράδυ της Τετάρτης ως το βράδυ της Πέμπτης 286 εισαγωγές ασθενών, διακόπτοντας το «σερί» των 300 και πλέον εισαγωγών καθημερινά. Με τις προβλέψεις των ειδικών για έως και 900 διασωληνωμένους τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, η κατάσταση στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου δεν αναμένεται να αποσυμφορηθεί άμεσα.

Η ισχυρή παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης στην Αττική (το συγκεκριμένο στέλεχος επικρατεί σε ποσοστό 66,19%) εξηγεί εν πολλοίς την αυξημένη διασπορά που παρατηρείται στην πρωτεύουσα τους τελευταίους δύο μήνες.

Πηγή: protothema.gr

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button