ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: 97 νέα κρούσματα στο 4ήμερο – Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα κατά 97, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρα. Τα περισσότερα από αυτά εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, αλλά και σε πτήσεις από Γερμανία. Η εμφάνιση κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές στη χώρα, αλλά και η χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, οδήγησαν στην απόφαση για τακτική γραπτή ενημέρωση, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην παραφιλολογία.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 97 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, αριθμός που αφορά στις τελευταίες 4 ημέρες.

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.

Επίσης τα 690 κρούσματα (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Θετικό είναι το γεγονός ότι 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης ελήφθησαν συνολικά περισσότερα από 3.000 δείγματα. Πάνω από 2.700 λήφθηκαν από τον ΕΟΔΥ και περίπου 400 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής

Στην αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής ανακοίνωσης των στοιχείων για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας ξεκινώντας από σήμερα και πάλι την ανάρτηση της ημερήσιας επιδημιολογική έκθεσης στο site του ΕΟΔΥ. Η ενημέρωση θα είναι μόνο γραπτή και δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και κάποια έκτακτη τις επόμενες ημέρες ζωντανή ενημέρωση. Αιτία της επαναφοράς φαίνεται να αποτελεί η παραφιλολογία για την εμφάνιση κρουσμάτων αλλά και η χαλάρωση των μέτρων από πλευράς μερίδας πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι κκ Σωτήρης Τσιόδρας – αρχικά μόνος – και κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωναν τους πολίτες από τις 26 Φεβρουαρίου και για 72 ημέρες. Οι καθημερινές ενημερώσεις από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του ιού στη χώρα είχαν γίνει μάλιστα η κορυφαία στιγμή στην ελληνική τηλεόραση.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button