ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κοντά στη σχολική κοινότητα ο  Άρης Πανόπουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναντήσεις με τις διευθύνσεις των σχολείων της πόλης, ξεκίνησε από την Τετάρτη 29 Mαρτίου  ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Άρης Πανόπουλος, μαζί με τους συνεργάτες του.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των επιστολών που απέστειλε προς  στην σχολική κοινότητα, θέτοντας  προ των ευθυνών της την σημερινή Δημοτική Αρχή για τα πρόσφατα ειδοποιητήρια για διακοπή ρεύματος που έλαβαν, αλλά και για τα θέματα ασφάλειας των ίδιων των σχολικών κτιρίων.

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν διεξοδικά με τους διευθυντές του 1ου ,2ου  και 3ου Λυκείου Χαϊδαρίου  όπως και  με τους διευθυντές των  αντίστοιχων Γυμνάσιων  1ο, 2ο και 6ο, μαζί με  το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Οι ίδιοι εξέφρασαν στο σύνολό τους την απόσταση που υπάρχει με  την σημερινή Δημοτική Αρχή, τονίζοντας πως τα περισσότερα από τα αιτήματα τους βρίσκουν «τοίχο» στα περιορισμένα οικονομικά κονδύλια που διατίθενται για τα σχολεία, όπως τους σημειώνουν από τις υπηρεσίες του Δήμου, την ώρα που υλικά που χρειάζονται για την καθημερινότητα τους τα αγοράζουν από μόνοι τους!

Αντισεισμικός έλεγχος δεν έχει γίνει ποτέ στα σχολεία την τελευταία 3ετία παρότι ανήκει στις αρμοδιότητες κάθε Δημοτικής Αρχής, σε κάτι που προέτρεψε με όλους τους τόνους  ο κ. Πανόπουλος με πρόσφατη επιστολή του, τονίζοντας σε όλες τις συναντήσεις του πως αν η προτροπή του δεν βρει  άμεσα «ευήκοά ώτα», θα  αποτελέσει πρώτο του μέλημα από τις πρώτες ημέρες της δημαρχιακής του θητείας.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει απόλυτη και συνεχής συνεργασία με την σχολική κοινότητα της πόλης και μέσα από πνεύμα συναίνεσης και αμοιβαίου σεβασμού θα αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα και οι ανάγκες των σχολικών μονάδων, ενώ παράλληλα θα άρει άμεσα  την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μπορεί να χρησιμοποιεί τα χρήματα που προορίζονται για τα σχολεία της πόλης για άλλους σκοπούς.

Το κλίμα που επικράτησε σε όλες τις συναντήσεις ήταν ιδιαίτερα θερμό με τους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας να  εξάρουν την κίνηση του υποψήφιου Δημάρχου, αφού ανάλογες κινήσεις από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης δεν έχουν δει όσο καιρό βρίσκονται στα σχολεία τους.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν και καθηγητές των σχολείων, ενώ  στο τέλος των συζητήσεων μοιράστηκε σε όλους υλικό που αφορά την πρόσφατη απευθείας ανάθεση  έργου 70.000 εύρω που απέσπασε η διοίκηση του κ. Ντηνιακού από τον λογαριασμό «ΣΑΤΑ Σχολείων», όπως και το αίτημα του Άρη Πανόπουλου για αντισεισμικό έλεγχο σε όλα τα δημόσια σχολεία  της πόλης.  

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button