ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κινητοποίηση για την Υγεία και το έγκλημα στα Τέμπη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία, στην οποία, λόγω των εξελίξεων, προστέθηκε και η τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποίησαν, το Σάββατο το μεσημέρι, εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας στην Πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν», στο ΨΝΑ «Δαφνί», οι Ενώσεις Γονέων Χαϊδαρίου και Περιστερίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγίας Βαρβάρας, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγάλεω «Η Πρόοδος», οι Σύλλογοι Γυναικών Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, της ΠΕΑΕΑ και του ΣΦΕΑ, εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ιλίου, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ εκτός από αποκλειστικά δημόσια Υγεία, πλήρη δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Δυτική Αθήνα, άμεσες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών και επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών, διαδήλωσαν ενάντια στις προσπάθειες συγκάλυψης για το έγκλημα στα Τέμπη και απαιτούν να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων. Το ίδιο μήνυμα έστειλαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και με το γιγαντοπανό που κρέμασαν στο δημαρχείο Χαϊδαρίου: «Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στις δεκάδες οικογένειες των νεκρών παιδιών από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Δυτικού Τομέα του ΚΚΕ, Μιχάλης Σέλεκος, Γιώργος Σιδέρης, Βιβή Δάγκα, Νίκος Καραγιάννης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Πειραιά Β. Γκιτάκος.

«Νιώθουμε οργή για τις αδικοχαμένες ζωές των παιδιών, γνωρίζοντας ότι στη θέση αυτών θα μπορούσε να είναι το παιδί του καθενός μας (…) Και γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα, όπως και τόσα άλλα, τα προηγούμενα χρόνια, δεν έφταιγε η κακιά η ώρα, το ανθρώπινο λάθος. Είναι προμελετημένο έγκλημα, συνέπεια της πολιτικής την οποία υπηρετούν όλα τα κόμματα. Αμέτρητες είναι οι φορές που διεκδικώντας τα αυτονόητα για τα παιδιά στα σχολεία, να έχουν εκπαιδευτικούς, ασφαλή κτίρια, συναντήσαμε την κρατική στρόφιγγα πάντα κλειστή. Μας απαντούσαν με το κλισέ να είμαστε ρεαλιστές γιατί τα δημοσιονομικά είναι περιορισμένα, για τις αντοχές της οικονομίας. Δεν θα αποδεχτούμε η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας να παίζεται κορόνα γράμματα, να μην την υπολογίζουν», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Χαϊδαρίου, Αγγελική Γκούσκου.

«Οι εξελίξεις στα Τέμπη μοιάζουν με όσα ζούμε στα νοσοκομεία. Είναι η ίδια πολιτική που θυσιάζει τα πάντα στις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση, τις ΣΔΙΤ, που τα δίνει όλα για το κεφάλαιο. Η οργή που ξεχειλίζει να γίνει αγώνας για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. “Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί, το σύστημα αυτό θέλει ανατροπή”. Ο αγωνιζόμενος λαός να μη δώσει συγχωροχάρτι. Να τιμωρηθούν από τον λαό οι υπεύθυνοι. Τα αιτήματα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία δένονται και αφουγκράζονται το αίσθημα του λαού, την ανάγκη του να καταργηθεί η πολιτική του κέρδους πάνω στην ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχουν σωτήρες, οι σωτήρες είναι εδώ στον δρόμο, είναι ο αγωνιζόμενος λαός», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν» Μιχάλης Ρίζος.

«Οι γυναίκες του μόχθου δεν συμβιβαζόμαστε το 2023, παρά την τεράστια εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας να πεθαίνουν σε δυστυχήματα τόσοι άνθρωποι και οι ένοχοι να κρύβονται πίσω από δήθεν “ανθρώπινα λάθη”. Δεν ανεχόμαστε να χάνονται μικρά παιδιά ψάχνοντας μια κλίνη ΜΕΘ από νομό σε νομό. Παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ζωής μας και στην πολιτική που τη γεννά και τη θρέφει», είπε εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Χαϊδαρίου η Αλεξία Παναγοπούλου.

«Αυτό που σηματοδοτούμε με τη σημερινή μας κινητοποίηση είναι πως ο εχθρός είναι ένας κοινός. Η πολιτική των κυβερνήσεων που στο όνομα των κερδών δολοφονούν νέους, εργάτες, αθώους ανθρώπους. Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Περιστερίου Δημήτρης Κυπραίος.

«Από την ίδια κοιλιά του τέρατος γεννάται η ιδιωτικοποίηση, η εμπορευματοποίηση της ζωής μας», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει στη Δυτική Αθήνα 7 Κέντρα Υγείας (πρώην ΙΚΑ) και ακόμη 14 ΚΥ στην υπόλοιπη περιφέρεια Αττικής.

Στις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί από την εμπορευματοποίηση της Υγείας αναφέρθηκε η Αλεξία Σαρημανώλη, εκ μέρους της Ενωσης Γονέων Περιστερίου, επισημαίνοντας ότι «για να κλείσεις ραντεβού στις υποστελεχωμένες ΤΟΜΥ, χρειάζεται να περιμένεις έναν μήνα. Σ’ αυτή τη γύμνια, δυστυχώς, το “Αττικόν” είναι ο μοναδικός φορέας και …ΠΦΥ», κατήγγειλε το νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρείται να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια ογκολογικά τμήματα στα Νοσοκομεία Παίδων και κάλεσε τα μαθητικά συμβούλια να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου.

«Έχουμε χρέος να μη σιωπήσουμε, να μη μείνουμε θεατές στην πολιτική που πνίγει ανθρώπους στη Μάνδρα όταν βρέχει, καίει ανθρώπους στο Μάτι όταν κάνει ζέστη, δολοφονεί εργάτες στην COSCO. Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόστηκε και στην πανδημία, όπου μετράμε 36.500 νεκρούς, όπου δεν μπορείς να βρεις κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Είναι η ίδια πολιτική που το 2010 κατάργησε 4.000 κλίνες, το 2013 έκλεισε 4 νοσοκομεία. Όσο εμείς μετράμε νεκρούς, αυτοί χαρίζουν χρέη και δίνουν φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο», υπογράμμισε εκ μέρους του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ «Δαφνί» Θωμάς Δημουλάς.

Σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για σήμερα στο Σύνταγμα.

Πηγή: 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button