ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Kινητοποιήσεις υγειονομικών στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Με αίτημα την άρση της υποστελέχωσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο. Όπως επισημαίνουν: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων με Στάση Εργασίας των τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου (από 7 π.μ. εως 3 μ.μ.) και Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 9 π.μ.».

Επίσης τονίζουν πως: «αναδείξαμε ότι:

● παραμένουν κενές το 70% των οργανικών θέσεων τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου (62 κενές οργανικές θέσεις) και καλυμμένες είναι μόνο 24 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου

● σε εργασιακή ομηρία παραμένουν συμβασιούχοι εργαζόμενoι όλων των ειδικοτήτων (ανάμεσά τους 29 συμβασιούχοι τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου), που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου

● δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία μόνιμη θέση τραυματιοφορέα/βοηθού θαλάμου, ενώ δεν έχουν εγκριθεί ούτε τα αλλεπάλληλα αιτήματα του νοσοκομείου για πρόσληψη επικουρικών τραυματιοφορέων, βοηθών θαλάμου και μαιών.

● αποτέλεσμα των ελλείψεων τραυματιοφορέων είναι να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις εισαγωγές των ασθενών από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και στη μεταφορά ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις και εξετάσεις και ταυτόχρονα η χρόνια καταπόνηση, λόγω της φύσης της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω των ελλείψεων προσωπικού, έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων.

● πρόσθετα σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι ελλείψεις και η παλαιότητα του εξοπλισμού (καροτσάκια και φορεία) που είναι αναγκαίος για τη μεταφορά των ασθενών καθώς και η ανεπαρκής στελέχωση των βαρδιών (πριωνή – απογευματινή – νυχτερινή) με τραυματιοφορείς.

Σοβαρότατες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό και μαιευτικό προσωπικό δεδομένου ότι υπάρχουν 124 κενές θέσεις νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και μαιών.. Αποτέλεσμα είναι στα νοσηλευτικά τμήματα, δύο νοσηλευτές ανα βάρδια να έχουν την ευθύνη για 30 ή περισσότερους ασθενείς (στην Ορθοπαιδική για 45 ασθενείς), με δυσμενέστατες συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας αλλά και στην καταπόνηση της υγείας των εργαζομένων, ενώ στη Μαιευτική κλινική οι μαίες δεν επαρκούν για την ασφαλή στελέχωση της κλινικής και του Μαιευτηρίου σε όλες τις βάρδιες.

Παρόμοια είναι τα παραδείγματα στα Χειρουργεία – Αναισθησιολογικό και στη ΜΕΘ Κέντρου Εγκαυμάτων όπου σε πολλούς εργαζόμενους οφείλονται περισσότερες από 100 ημέρες ανάπαυσης. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις στην Αιμοδοσία, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, στο Τμήμα Επειγόντων Προσωπικού, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ενώ στις ΜΕΘ και τη ΜΑΦ του νοσοκομείου παραβιάζεται συστηματικά ακόμα και η υπουργική απόφαση για τη στελέχωση με νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button