Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η μόδα της καραντίνας: Άνθρωποι σαν τα τσαμπιά κρεμασμένοι στη σιδηροδρομική γέφυρα στο Δαφνί, 25 μέτρα πάνω από την Εθνική Οδό, ενώ δίπλα περνούν συρμοί μήκους άνω των 300 μέτρων! Η νέα μόδα στην πόλη μας λέγεται “θέα από ψηλά και… αίσθηση του κινδύνου”. Κάποιες στιγμές είναι τόσοι πολλοί οι “ρομαντικοί της γέφυρας”, που χρειάζεται ακόμη και η επέμβαση της αστυνομίας για λόγους συνωστισμού! Είναι όμως απλά μόνο μια χαριτωμένη ευκαιρία για σέλφι;”. Έτσι ξεκινούσε άρθρο μας πριν ένα χρόνο ακριβώς, για τη νέα μόδα στην πόλη μας, στο γράψαμε και για την ανησυχία μήπως συμβεί ατύχημα, αφού από τη γέφυρα περνούν τρένα. και δεν είναι μόνο αυτό. Κάποιοι νεαροί τις νύχτες πετροβολούν από εκεί πάνω τα αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό (βλέπε Επίθεση πάνω από τη γέφυρα: Θαύμα που δεν σκοτώθηκε κανένας!) ! Προφανέστατα είναι θέμα της ΤΡΕΝΟΣΕ να αναλάβει την ευθύνη της, γιατί η γέφυρα είναι ξέφραγο αμπέλι.

Αναδημοσιεύουμε άρθρο της Φλώρας Κριεκούκη από το kedenews (Κίνδυνος – θάνατος στη γέφυρα της πανδημίας. Βίντεο που «κόβουν» την ανάσα!), που γράφει για τρένα περνούν κυριολεκτικά ξυστά από τις παρέες ανθρώπων που αράζουν συχνά εκεί πάνω.

Ο εγκλεισμός, τα social και η περιέργεια για το διαφορετικό «γέννησαν» τη «γέφυρα της πανδημίας» στον Σκαραμαγκά. Η γέφυρα είναι παλιά, η μόδα όμως είναι καινούρια. Πρόκειται για τη γέφυρα της ΕΡΓΟΣΕ που συνδέει τον Ασπρόπυργο με το Ικόνιο -για την μεταφορά των εμπορευμάτων- και περνάει ακριβώς πάνω από την Λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου.

Για την κατασκευή αυτής της γέφυρας έγιναν πολλά πρωτοσέλιδα παράλληλα, όμως, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από την τοπική κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε καθώς «πλήγωσε» παρθένο δάσος. Μέχρι και ρωγμές σε οικίες στον οικισμό Αφαίας δημιουργήθηκαν από τα φουρνέλα για τη διάνοιξή της.

Δεν χρειάζεται να είσαι καλός γνώστης της περιοχής για να τρυπώσεις στο αφύλακτο σημείο και να ανέβεις στη γέφυρα. Αρκεί να δεις τα σημάδια!

Το kedenews εξασφάλισε video με το τρένο που περνά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ξυστά από τον κόσμο που αράζει στα μόλις 60 εκατοστών περβάζια και κατέγραψε τα σκουριασμένα συρματοπλέγματα και την απουσία προστατευτικών. Αδράνεια ή αμέλεια; Σίγουρα η γέφυρα δεν ενδείκνυται για χαλαρές βόλτες, παρόλο που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, η χρήση της είναι καθαρά και μόνο για τη μεταφορά των εμπορευμάτων μέσω τρένων και αναμφίβολα απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων ασφαλείας προτού συμβεί κάποιο μοιραίο ατύχημα και θρηνήσουμε θύματα.

«Μια χαρά, τέλεια είναι εδώ πάνω!». Με αυτήν την ατάκα απαντά στο kedenews.gr παρέα εφήβων, σε ερώτηση για το αν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από αυτή τη μορφή «ψυχαγωγίας». Γιατί ναι μεν η βόλτα πάνω στη γέφυρα σε ωθεί να δοκιμάσεις τις αντοχές σου, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη, ωστόσο, ενέχει πολλούς κινδύνους και παγίδες. Και το χειρότερο είναι ότι εκεί πάνω ανεβαίνουν ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά!

Να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι έχουν ήδη καταγραφεί τρία περιστατικά με τη ρίψη αντικειμένων και πετρών από ψηλά στα οχήματα που διέρχονται τη Λεωφόρο και αν σε αυτές τις περιπτώσεις οι οδηγοί στάθηκαν τυχεροί κανείς δεν μπορεί να πει για την επόμενη.

Δείτε το 2ο video :

Κίνδυνος – θάνατος στη γέφυρα της πανδημίας. Βίντεο που «κόβουν» την ανάσα!