Χαϊδάρι Σήμερα Κι αρχή καλός μας χρόνος… για κάποιους μαθητές. Ανικανότητα ή κοροϊδία; 2

 

Την ώρα που οι μαθητές μετράνε αντίστροφα τις μέρες για τις διακοπές των Χριστουγέννων, κάποια άλλα παιδιά περιμένουν με αγωνία το «πρώτο κουδούνι»! Ο λόγος για τα προσφυγόπουλα, που φιλοξενούνται στη δομή του Σκαραμαγκά. Τα ίδια, δυστυχώς, είχαν γίνει και πέρυσι, όταν τα μαθήματα για τα παιδιά αυτά άρχισαν τον Φεβρουάριο!

Παρότι είχε εξαγγελθεί πριν από την αρχή της σχολικής χρονιάς η λειτουργία αυτού του εκπαιδευτικού θεσμού, παρότι από πέρυσι το χειμώνα λειτούργησαν τάξεις για τα προσφυγόπουλα και ο χρόνος ετοιμασίας ήταν υπεραρκετός, η εφαρμογή του φέτος κινείται με ρυθμούς… χελώνας. Τα κυβερνητικά στελέχη αποδεικνύονται ανοικονόμητα στα λόγια υποστήριξης για τους πρόσφυγες και φειδωλά στα έργα. Ειδικά όμως όταν μιλάμε για την εκπαίδευση, η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη διότι καταπατά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.  

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας, μετά από ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων, προγραμματίστηκε η έναρξη του προγράμματος για σήμερα Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου. Όμως επειδή αυτό δεν στάθηκε εφικτό η ημερομηνία μεταφέρθηκε για την άλλη  Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου. Ούτε όμως και τότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα! Ο βασικότερος λόγος είναι ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προκηρύξει ακόμα προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα καλύψουν αυτές τις θέσεις!

Ανικανότητα ή κοροϊδία, άραγε;

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση»

Όπως έχουμε ήδη γράψει φέτος θα λειτουργήσουν απογευματινά τμήματα για τα προαφυγόπουλα στα εξής σχολεία της πόλης μας: 3ο και 4ο Δημοτικό και 4ο Γυμνάσιο. Θα επαναληφθεί το ίδιο σχολικό πρόγραμμα, με αυτό της περυσινής χρονιάς.

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Νίκο Καραγιάννη, μας είπε πως  ο Δήμος δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο, αφού την ευθύνη έχει αποκλειστικά το υπουργείο Παιδείας. Από την πλευρά του ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης της δομής του Σκαραμαγκά δεν έχει παράσχει καμία ενημέρωση.