ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κατάσταση συναγερμού σήμερα – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας

Σύγκληση Έκτακτου Σ.Ο.Π.Π. στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών μετά την έκδοση του Χάρτη πρόβλεψης κίνδυνου Πυρκαγιάς που προβλέπει κατάσταση συναγερμού (κατ.5) για τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Λεωτσάκου, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, μετά τις μετεωρολογικές προβλέψεις και την κατάσταση συναγερμού ( κατηγορία 5) που ισχύει για αύριο Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν η  προετοιμασία, ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων δασικών πυρκαγιών. Όπως έχει τονισθεί και στις τακτικές συνεδριάσεις του ΣΟΠΠ το κύριο μέλημα της Περιφερειακής Διοίκησης είναι η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών, η προστασία των οικοσυστημάτων αλλά και η διαφύλαξη των περιουσιών των πολιτώνΌλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν ετοιμότητα.

Κατάσταση συναγερμού σήμερα - Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας 3

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι βρίσκεται σε επαγρύπνηση ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για να συνδράμει με υδροφόρες και μηχανήματα έργου όπου και όταν αυτά ζητηθούν ύστερα από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, του ΑΣΔΑ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια.

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες καλούνται όλοι οι πολίτες, ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να ακολουθούν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης των παθολογικών καταστάσεων που προκαλούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες .

Κατάσταση συναγερμού σήμερα - Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button