ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κατανυκτικός Δεκαπενταύγουστος στην Παναγίτσα – Φωτορεπορτάζ

Ο παρατεταμένος καύσωνας έδιωξε πολύ κόσμο φέτος από την πόλη και η προσέλευση ήταν μικρότερη, ωστόσο με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Χαϊδάρι.

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου στον ομώνυμο ιερό ναό τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος. Ο σεβασμιότατος στο κήρυγμα του μίλησε για την Υπεραγία Θεοτόκο που με το θέλημα του Θεού έγινε μητέρα όλων μας. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας.


Κατανυκτικός Δεκαπενταύγουστος στην Παναγίτσα - Φωτορεπορτάζ 3

Το πρωί της Πέμπτης 15 Αυγούστου θα τελεστεί στο ναό όρθρος και θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νίκαιας κ. Αλεξίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ψαλεί μεθεόρτιος εσπερινός και ιερά παράκληση.

Αίσθηση προκάλεσε στο φετινό εσπερινό, η απουσία όλων των μελών του απερχόμενου αλλά και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Από την άλλη οι ευχές μεταξύ των πιστών και ιδιαίτερα προς τους εορτάζοντες, είχαν την τιμητική τους.

Κατανυκτικός Δεκαπενταύγουστος στην Παναγίτσα - Φωτορεπορτάζ 5

Κατανυκτικός Δεκαπενταύγουστος στην Παναγίτσα - Φωτορεπορτάζ 7

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button