ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καταγγελία: Η μητέρα μου παραμένει για 111 μέρες άταφη στο “Αττικόν”

Τον περασμένο Μάιο γράψαμε για την περίπτωση θανάτου συμπολίτη στο Αττικόν για την οποία διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα, μετά από καταγγελίες των παιδιών του ότι ο πατέρας τους δεν έπασχε από κορωνοϊό και λανθασμένα εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διασωληνώθηκε. Η υπόθεση αυτή αποκτά νέες διαστάσεις, καθώς ο γιος του και η νύφη του καταγγέλλουν τους γιατρούς «τουλάχιστον» για εγκληματική αμέλεια, καθώς έχασε τη ζωή της με διαφορά λίγων ημερών στο ίδιο Nοσοκομείο Αττικόν και η μητέρα τους, ενώ εισήχθηκαι αυτή ως θετική στον Covid-19. Μάλιστα αναφέρουν ότι «υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών θανάτων» και κατηγορούν το νοσοκομείο ότι η νεκρή μητέρα του βρίσκεται στο ψυγείο επί 111 ημέρες, διότι «οι γιατροί αρνούνται να της κάνουν νεκροψία»! Ο λόγος, όπως θεωρεί ο καταγγέλλων, είναι η «αλλοίωση» των κρίσιμων αυτών στοιχείων που θα καταδείκνυαν ότι η αιτία θανάτου της μητέρας του είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τον κορωνοϊό…

Η υπόθεση περιλαμβάνεται σε ρεπορτάζ του zugla.gr, στο οποίο ο Στράτος Ψυχογυιός, με τη σύζυγό του Βίκη Μπάδα, περιγράφουν τα περιστατικά. Όπως λένε «από το πουθενά» και οι δύο γονείς του βρέθηκαν νοσηλευόμενοι και στη συνέχεια διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο Αττικόν. Όπως προσθέτει, η κατάσταση της υγείας των γονέων του χειροτέρεψε χωρίς ουσιαστικό λόγο μέσα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δύο. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο καταγγέλλων, από τα αίτια θανάτου του πατέρα του «αφαιρέθηκε ο Covid-19». Για τη μητέρα αναμένεται να γίνει η νεκροψία -όπως ζήτησαν οι συγγενείς-, ωστόσο «κάποιος την εμποδίζει» επί 111 ημέρες, όπως αναφέρει ο κ. Ψυχογυιός.

Η θέση του «Αττικόν»

Το zougla.gr επικοινώνησε με το Νοσοκομείο Αττικόν και έπειτα από λίγες ημέρες αναμονής, από την πλευρά της διοίκησης, μας απάντησαν ότι η σορός της γυναίκας παραμένει στα ψυγεία του νοσοκομείου επί 111 ημέρες διότι «δεν έχουν λάβει εντολή από τον εισαγγελέα για τη διεξαγωγή της νεκροψίας». Οι συγγενείς φυσικά, εν αναμονή του αιτήματός τους, δεν έχουν δώσει ούτε εξουσιοδότηση για την παραλαβή της σορού προκειμένου να τελεστεί η κηδεία.

Ως εκ τούτου, όπως φαίνεται, το θέμα «κολλάει» στον εισαγγελέα και στην ανεξήγητη αυτή καθυστέρηση. 

Δείτε στο βίντεο πώς περιγράφουν ο κ. Ψυχογυιός και η σύζυγός του τη δραματική αυτή κατάσταση:

Η τοποθέτηση του δικηγόρου Νικόλαου Αντωνιάδη

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button