ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Kανονισμοί και καθαρό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα

 

Ένα διαχρονικό ζήτημα στο ποδόσφαιρο είναι η αξιοπιστία του ως αθλήματος από την άποψη εφαρμογής των κανόνων μέσα στις 4 γραμμές. Επακόλουθο είναι αυτοί οι κανόνες να εφαρμόζονται σωστά κι όχι κατά το δοκούν. Το ελληνικό clasico ήταν απογοήτευση χτες, ίσως και λόγω μη παρουσίας κόσμου που “ανεβάζει” την ατμόσφαιρα. Γιατί ποδόσφαιρο είναι συγκινήσεις εντός κι εκτός γηπέδου.

γράφει ο Γιώργος Αργυρόπουλος

Παρατηρείται όμως το φαινόμενο οι παράγοντες των ομάδων, που έχουν άμεσα οφέλη από αυτό, να θέλουν να επέμβουν στην εφαρμογή των κανόνων υπέρ των ομάδων τους. Στη σύγχρονη πραγματικότητα που οι ομάδες είναι ΑΕ και λειτουργούν με το πλαίσιο της αγοράς είναι αποδεκτό, αφού το κέρδος είναι ο σκοπός της επένδυσης.

Αυτό που δεν είναι λογικό είναι οι φίλαθλοι των ομάδων, που δεν έχουν άμεσα όφελος, παρά μόνο σε πλατωνικό επίπεδο (να πάνε στο σχολείο, στη δουλειά και να “πειράξουν” τους φίλους τους κτλ.), εμφανίζονται το ίδιο πλειοδοτικοί στις “γραμμές” των ομάδων τους, ερμηνεύοντας μέσα από το εκάστοτε πρίσμα-χρώμα τους κανόνες, δίνοντας την κατάλληλη βάση στην ανικανότητα, αβελτηρία και τους κακούς χειρισμούς που κάνει η ομάδα τους.

Με αυτές τις λογικές, καθαρό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δε θα δούμε ποτέ!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button