Του Νώντα Σταμάτη

τ. Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Χαϊδαρίου.

Όταν ανοίγεις θέματα στα οποία έχεις κάνει ”εγκληματικά  λάθη” και το ξέρεις ο ίδιος πολύ καλά τότε πρέπει ή να κάνεις το κορόιδο ή να παραδεχτείς βρε αδελφέ το λάθος σου ή την εμμονή σου αντί να προσπαθείς να ρίξεις αλλού τις ευθύνες. Διαφορετικά επιμένεις στη ”σωστή ” επιλογή σου και προσπαθείς να πείσεις και τους άλλους.

Και το λάθος συνεχίζεται με τις συνεντεύξεις στα σαλόνια του τοπικού τύπου. Έτσι πήραν φόρα και οι Ηρακλείς του στέμματος, είπαν και αυτοί να βοηθήσουν και… κάπως έτσι έγινε η ζημιά!

Με άλλα λόγια άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς ή για να το πω κι αλλιώς, πάρε δικηγόρο τον Τσατσαμπά να φας ισόβια!!! 

Ποιος να το έλεγε του Κυριάκου Ντηνιακού ότι αυτό που προσπαθεί τόσο καιρό να κρύψει κάτω απ` το χαλί θα του το ‘βγαζε φόρα- παρτίδα ο τ. Αντιδήμαρχός του.

Ώστε έτσι λοιπόν… Τώρα ανακαλύψαμε τα ”κοινώς αποδεκτά προβλήματα της κυκλοφοριακής φόρτισης των τερματικών σταθμών ” που καθόλου ”κοινώς αποδεκτά” δεν είναι αλλά τέλος πάντων. Και γιατί αυτό το ”επιχείρημα” που βάζει στο στόμα του Ντηνιακού ο κ. Τσατσαμπάς, δεν το ανέφερε καθόλου ο ίδιος ο Ντηνιακός στην πολυσέλιδη επιστολή του; Μα πολύ απλά γιατί δεν ήθελε να το θυμηθούμε!!!  Και αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Τσατσαμπάς. Μας το θύμισε…

Και φυσικά αυτή είναι η αλήθεια! Και αυτός είναι ο και λόγος που το Μετρό δεν ήρθε στο Χαϊδάρι!!!Δεν το ήθελε με κανένα τρόπο ο κ. Ντηνιακός γιατί πίστευε ότι θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά την πόλη, θα ”διαλύσει τον αστικό ιστό”, “θα αφήνει όλο το Θριάσιο τα αυτοκίνητά του στον τερματικό σταθμό” και άλλα τέτοια που ηχούν ακόμη στα αυτιά μου, γιατί τα άκουγα κάθε μέρα και κουφός δεν είμαι. 

Γι `αυτό και δεν έκανε τίποτα να υλοποιηθεί η δέσμευση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ το 1998 ώστε να έρθει το Μετρό μέχρι το Αττικό Νοσοκομείο όπως ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ, την ώρα ακριβώς που ο Παχατουρίδης διεκδικούσε και πετύχαινε άλλους δυο Σταθμούς για το Περιστέρι!!

Και απόδειξη για αυτό δεν είναι μόνο τα γραπτά ντοκουμέντα που έβγαλε ο Σελέκος.

Υπάρχουν και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που τα άκουγαν αυτά κάθε μέρα. Και αρμοδιότερος όλων  να τα επιβεβαιώσει ή να τα διαψεύσει είναι ο τότε υπεύθυνος  Τύπου και Προγραμματισμού του Δήμου,  στενός συνεργάτης του Κυριάκου Ντηνιακού και καθ’ ύλην αρμόδιος γι αυτά τα ζητήματα.

Ας βγει να μιλήσει…