ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία “Ελπίς”: Σκέψεις για κλείσιμο σχολείων – Πόσες μέρες εισηγείται ο Πατούλης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας, με πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλά σημεία της χώρας και πολικό ψύχος. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν αύριο στην Αττική και ακούγονται σκέψεις για τα σχολεία.

Κλείσιμο των σχολείο για την Δευτέρα, πιθανόν και την Τρίτη εισηγούνται οι δήμαρχοι της Αττικής προς τον περιφερειάρχη καθώς από αύριο αναμένεται η έλευση του δεύτερου και σφοδρότερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίς». «Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ όπως είπε εξετάζεται και το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα. Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι εν μέσω κορωνοϊού τα παράθυρα στα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, οπότε τίθεται ένα ζήτημα για τη λειτουργία τους με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Η εισήγηση των δημάρχων της Αττικής

Είχε προηγηθεί εισήγηση των δημάρχων της Αττικής προς τον κ. Πατούλη ήδη από το Σάββατο να παραμείνουν κλειστά αύριο Δεύτερα τα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών και των επερχόμενων χιονοπτώσεων.

Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, ελήφθη, όχι μόνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και με τον παγετό σε κάποιες περιοχές της Αττικής, αλλά και επειδή λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι σχολικές αίθουσες παραμένουν με ανοικτά τα παράθυρα και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν αποκλείεται οι θερμοκρασίες εντός των αιθουσών να καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button